פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
21/11/2007 | 07:26 | מאת: למנהלת הפורום

שלום רב, תראי שלחתי כבר לפני שבוע שאלה לגבי טרשת, ההתעלמות הייתה בוטה גסה ומעליבה. אם אין לך תשובה בנושא אז אפשר לכתוב - אין תשובה!!! וזאת תושבה מתקבלת! את המייל שלי שלחתי לך ב 15.11.07 ואני ראיתי שענית למיילים ב - 18.11 ובאלגנטיות פשוט התעלמת משאר המייל שנכתבו שם. אנחנו אנשים מודאגים.. אשמח לראות קצת רגישות סיון

24/11/2007 | 08:12 | מאת:

שלום רב אני שמחה להגיב שיש מאת אנשים שמתיחסים למנהל הפורום בחוסר התיחסות וגסות רוח מסוג שלך . מדובר בעבודה בהתנדבות מלאה, שנעשת לפי הזמן והיכולת של כל אחד לטובת הציבור במטרה יחידה לעזור להתמודד עם שאלות ברפואה . היעוץ הזה כללי ולא מחליף את הטיפול השותף שכל אחד מקבל במזגרת שלו . לכן לכל מישכל כך מודעג שמוצא זמן לבודק באופן שיטחי ולדקוף ללא כל הצדקה את צורת העבודה של המנהל הפורום יש לפנות לכתובת אחרת .

20/11/2007 | 23:45 | מאת: מרתה

פולינוירופטיה פריפרית מוטורית (לא לגמרי סימטרית) לא ניתנה הוכחה ברורה לקיום רדיקולופטיה לומבו-סקרלית. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
24/11/2007 | 08:06 | מאת:

שלום רב הבדיקה מצביעה על נזק עצבי עם רגישות על סוגים ומקומות שונים של פגיעה , כך אם יש לחץ של דיסקים על השורשים מדברים על רדיקולופטיה ואם יש נזק ממקור אחר של העצבים ההיקפיים של הרגליים מדברים על נוירופטיה . כאשר קיימות פגיעות מ2 מקורות על אותו האיזור קשה לפעמים להבדיל או לזהות את 2 הבעיות . הנוירופטיה דורשת בירור חומרי נרחב , רמות סוכר בדם ויטמינים והשפעת מחלות או תרופות אחרות על העצבים ההיקפיים . יש סוגים של נוירופטיה שלא ניתנים לשיפור או תיקון . כל טוב

20/11/2007 | 18:57 | מאת: אורנה

בני בן 11.5 סובל בזמן האחרון מהתקפי ראש נוראיים המלווים בבחילות קשות . בCT ראש : בתשובה כתוב : הרחבה קלה באזור הנזופרינקס .התעבות רירית במערות הלסת בעיקר משמאל התעבות רירית במערת המצח מימין ומלאות ברוב המערה משמאל סטיה קלה של מחיצות האף. קונכה בולוזה דו צדדית . התעבות קלה של רירית בחלל האף.מבנה גרמי שמור. בקיצור : סימני סינוסיטיס פנסינוסיטיס . מה זה אומר ?

24/11/2007 | 08:02 | מאת:

שלום רב צריך לקחת את הילד מייד לטיפול אצל רופא אף אוזן גרון , לטיפול אנטיביוטי לפי החלטת הרופא לוריד או דרך הפה מכיוון שדלקת מפושטת של הסינוסים מביא מצב מסוכן בצד אחד וניתן לטיפול והחלמה מלאה . כל טוב

29/11/2007 | 13:32 | מאת: אורנה

בבדיקת של רופא אף אוזן גרון נאמר שלילד יש בעיה במחיצת האף אבל לא בעיה של דלקת האם זה יתכן כי הילד סובל מכאבי ראש

20/11/2007 | 11:22 | מאת: אמא מודאגת

שלום, אני אמא בת 43 ל-3ילדים גדולים ובריאים. בתי הבכורה בת 16.5 יצאה אתמול בערב עם חברים לטיילת שבשכונה שלנו. היא חזרה בשעה 2 לפנות בוקר. התעוררתי לקול חבטה חזק וראיתי אותה נשענת על הקיר ליד דלת הכניסה. אחזתי בה ושאלתי מה קורה לה. היא אמרה שיש לה סחרחורת תוך כדי שהיא נמצאת במעין התקף. כולה רועדת ממש כאילו היא בהתקף כלשהו. הושבתי אותה על הרצפה והיא נרגעה תוך דיבור איתי. מה גם שהיא איבדה שליטה על הסוגרים ולא חשה בכך. מדובר על מספר שניות של התקף. היא התקלחה ושתתה ואמרה כי לא שתתה דבר, לא עישנה וחבריה לא עישנו דבר. מה שכן, כשהרגישה שיש לה סחרחורת היא מיהרה הביתה- עלתה עלייה של כ- 200 מטרים במהירות כדי להגיע הביתה. בתי בריאה. אינה אוכלת נכון כמו כל גילאי העשרה. אינה בדיאטה. כרגע היא ישנה ואני מתכנת לקחת אותה לבדיקות דם מקיפות. אשמח לקבל הסבר לתופעה והמלצה לבדיקות/מעקב. תדוה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התופעה דורשת התיחסות , קודם חסך השינה יכול לגרום תופעות שונות בין השער קונבולסיביות ,, בנוסף החשד לבעיות תזונה או ירידה בסוכר עקב העדר מסוכר שעות ארוכות או לקיחת חומרים שונים לא בראיים בין האלכוהול לבין סמים . בדיקות דם ושתן ומעקב מקרוב על האוכל , שתייה ושינה נדרשים . אם התופעה תחזור יש להגיע גם לנוירולוג ולבדיקת EEG . כל טוב

20/11/2007 | 09:59 | מאת: סיוון

שלום רב, לאימא שלי יש ויכוח כבר חודשים רבים והחלטתי לשאול רופא מומחה מי צודק. לבתי בת השנתיים וחצי יש שיער ארוך ומטולטל, ודק מאוד. השיער מסתבך בקלות וקשה לי לסרק אותה כי הילדה לא הכי סובלנית. הפתרון שלי הוא לשמור על השיער כל הזמן מסודר (קוקו, סיקות) כדי שהסירוק הבא יהיה מהיר ועם פחות עוגמת נפש. גם בשעת השינה בצהריים וגם בלילה, אני לא משחררת את השיער שלה, אם כי הוא כמובן לא מתוח מאוד. אימי טוענת שחייבים להוריד את כל הגומיות והסיקות לפני השינה, ושזאת סיבה שהילדה עצבנית (יש לה הרבה התקפי זעם האופייניים לגיל). היא אומרת שהקרקפת מכוסה ברשת עצבים ובגלל מתיחת שיער מתמדת העצבים נפגעים וגורמים לאי השקט. היא גם טוענת שיהיו השלכות שליליות לטווח ארוך. אני חושבת שכל זה שטות מוחלטת, אנא ממך דוקטור, הביעי את דעתך שנדע מי צודק.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא מדובר ביעוץ רפואי כאן אך לדעתי ילד זקוק לנוחיות לפחות כמו מבוגר , לכן ברור שלחץ ומתח בראש על ידי חפצים שונים מרגיז ומפריע , ומעלה לה את הרגישות והעצבנות כמו לכל אחד אחר שהולך עם דקירות בנעל או במקום אחר בגוף .הפיטרון לדעתי גם לדקות השיער וגם לסבל והתעסקות יתר עם האיזור לקצץ את השיער , בגיל זה אין כל קסטטרופה , ולתת לילדה חופשיות מכל ויכוח ,"אקדמי " מסביב. לגבי התנהגות העצבנית שלה רצוי לעקוב מקרוב ולא לתת לזה להתפתח . כל טוב

20/11/2007 | 04:31 | מאת: יוני

Tarsal Tunnel Syndrome אובחנה אצלי בדרגה קלה עד מתונה . מה הטיפול האפשרי?<

24/11/2007 | 07:31 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה אורטופדית של כף רגל , צריך לגשת לפודיאטר או אורטופד כף רגל כדי לברר את הטיפול המתאים שבד,כ ניתוחי או שמרני עם דריכה מותנת במידרסים עו הנעלה אורטופדית . כל טוב

שלום רציתי לשאול שאלה,אמא שלי לפני חודש וחצי בערך הרגישה לא בטוב,עם ראיה כפולה,גמגום,ובעיות בתפקוד השרירים,עשו לה בדיקות נוירולוגיות ובדיקת נוזל עמוד השדרה וגילו לה קדחת הנילוס המערבי,מאז נותנים לה טיפול,היא הייתה עם חום 40,היא הייתה בטיפול נמרץ וחטפה שני חיידקים,נתנו לה אנטיביוטיקה לטיפול,היא מונשמת מאז,עשו לה בדיקות CT,MRI, תנועת גלאי המוח ועכשיו עשו לה שוב את הבדיקות כי הם אומרים שהמצב שלה יציב ואין לה חום אבל היא במצב של ערפול כבר חודש בערך, מה אפשר לעשות בנדון?הם אומרים שכלום,שצריך לחכות,וזה כנראה פגיעה במוח, אם תוכלי לייעץ לי אני אשמח מאוד,אני די מיואשת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר במחלה קשה שפוגעת במערכת העצבים המרכזית בדרגות שונות , ולפעמים עם פגיעות לא הפיכות . מהלך המחלה יכול להיות ארוך ועם סיבוכים , לטיפול התרופתי יש תגובה חלקית וההחלמה תלויה גם ביכולת התמודדות של הגוף של כל אחד עם המחלה. כל טוב

19/11/2007 | 19:02 | מאת: לולה

שלום לפני כחצי שנה התחילו לי התכווצויות לא רצוניות בשרירי הצואר באופן פתאומי, שגרמו לי גם קושי ועיוות בדיבור, בהיותי באמצע יום עבודה בבי"ס (אני מורה במקצועי) . אושפזתי בבי"ח בלינסון במשך כשבועיים בהם נעשו בדיקות כולל EEG שנמצאה לא תקינה - הממצא היה "תרשים חולני לגיל ועל רקע של פעילות סדירה בתדירות אלפא 8, הופיעו מספר התפרצויות של פעילות תטא גבוהת מתח וחדה. ללא שינוי נוסף בעת אוורור היתר והבהובים". נאמר לי שה-EEG לא מובן להם ושיש לי בעיה נפשית. סרבתי לקבל תרופות וכך שוחררתי מבי"ח עם הפניה לפסיכיאטר. הלכתי לבי"ח גהה לבדיקה של פסיכיאטר שקבע שהתופעה אינה על רקע נפשי. שבוע אחרי כן במסגרת יעוץ פרטי הגעתי לבי"ח איכילוב ושוב אושפזתי לשבועיים, וכל התסריט חזר על עצמו כולל פגישה עם פסיכיאטר ובדיקת EEG שנתנה ממצא זהה . שוחררתי בדיוק כמו בפעם הקודמת ללא ממצא רפואי וללא סיכום מחלה. אני במעקב פסיכולוגי, רמטולוגי ונוירולוגי ובס"כ מה שאני שומעת זה שלא יודעים מה הבעיה שלי!!!! הרופאים יעצו לי לעזוב את ההוראה בגלל בעיית דיבור ואכן זה מה שעשיתי. ברקע שלי מחלת פיברומיאלגיה. עברתי גם בדיקת MRI של המוח שנמצאה תקינה. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לפענח את ה-EEG,ולכוון אותי מה לעשות וזאת במיוחד לאור העובדה שהתופעה לא מרפה, נעלמת וחוזרת כל הזמן ומלווה בכאבי ראש ועייפות, דבר שמונע ממני קיום חיים נורמלים.

24/11/2007 | 07:20 | מאת:

שלום רב מכיוון שהתופעה לא קבועה אין מה למצאו בהדמיה מוחית ובצד שני תופעה צווארית אינה קשורה למימצא מאאג שכניראה התגלה במקרא. ניראה שמדובר בתופעה תפקודית של כיווץ לא רצוני של שרירים וכאשר זה מופיעה בתדירות גבוהה ולא נותנת לנהל חיים רגילים , לכן הייתי מוכנה לנסות טיפול תרופתי סחמפטומטי מכוון לדיסטוניה . אני ממליצה מעקב אצל נוירולוג מומחה בהפרעות תנועה ולקבל את המלצתו לטיפול תרופתי . כל טוב

19/11/2007 | 12:47 | מאת: אביבה

האם יש טיפול לתופעה של לעיסת לשון?

לקריאה נוספת והעמקה
24/11/2007 | 07:02 | מאת:

שלום רב אני מניחה שמדובר בתופעה לא רצונית , יתכן טיק , לכך יש טיפול . כל טוב

19/11/2007 | 12:09 | מאת: מלכה

אימי עוברת מספר בדיקות ולאחר כל בדיקה מפנים אותה לבדיקה נוספת... במימצאי הבדיקה האחרונה היה רשום: "מיפוי עצמות, ריכוז מוקדי בעוצמה גבוהה בבסיס הגולגולת". וכעת נשלחה לביצוע מיפוי עצמות ו-CT ראש. האם את יכולה לתת לנו כיוון מה זה אומר וכמה אנחנו צריכים להיות מודאגים??

לקריאה נוספת והעמקה
24/11/2007 | 07:01 | מאת:

שלום רב לא ניתן להוציא מסכנה מבדיקה זו , ריכוז מוגבר יכול להיות על רקע מימצא בתוך העצם או בחיבורים השונים , לכן נשלחה להשלמת בדיקה . בנוסף צריך לברר את הקורלציה עם הקליניקה שלה כדי להבין את המשמאות . כל טוב

17/11/2007 | 22:16 | מאת: רונית

כחצי שנה (לסירוגין) שאני סובלת מכמה סימפטומים: קפיצות בשרירי הרגליים והידיים, לפעמים גם בצוואר, דקירות בקצות העצבים - באצבעות הרגליים, באצבעות הידיים, לפעמים בידיים עצמן, תחושה מוזרה באמה של היד השמאלית, זה התחיל יום אחד כתחושה כאילו הדביקו לי את העור, תחושה שנמשכה שבוע וחשבתי שהיא שריר או גיד תפוס, כשהתחושה עברה ועד היום יש לי תחושה מוזרה ביד, כאילו העור מת אבל לא מת, לא ברור לי. הסימפטומים כולם קורים בתקופות ביחד, כלומר יש זמנים שהכל סבבה, ופתאום הכל מתחיל ביחד. בנוסף אני מהדקת לסתות כנראה כבר הרבה זמן, וזה גורם לכאבי לסת, צוואר, וגם ראש. נוירולוג בדק אותי בחודשים הראשונים, כולל EMG תקין. אני נוטלת תרופות נגד חומציות ולטיפול ברירית הקיבה (אולקוס) וחשבתי שאולי יש קשר לספיגה של B12 בגוף. בכל מקרה, יש לי ממה לחשוש? האם EMG תקין אומר הכל? מה לבקש שיבדקו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/11/2007 | 04:34 | מאת: יודע

זה יכול לבוא ממתח סטרס נפשי.יש לך תקופה לחוצה עכשיו משבר קושי מיוחד?

שלום רב סיבות לתופעה יכולות להיות היקפיות (, העצבים ההקפיים יכולים להפגע על רקע מחלות מטבוליות כמו סוכרת , חוסר ויטמינים ותרופות או חומרים רעילים להם כמו סמים או אלכוהול,)ואז חוזרים על EMG רגיל וEMG מכוון לסיבים הקטנים ששמו SQT , או סיבות מרכזיות ואז בודקים רמת ברזל ופריטין בדם , ועוברים שאלון לגבי שינה ולפעמים גם מעבדת שינה בשאלה על הפרעות תנועה לפני ובזמן השינה (כאן נכנס גם חריקת השיניים ), כמו RLS או תסמונת הרגליים העצבניות . ישנה גם אופציה לצורך בבירור על ידי MRI מוח לשלילת מחלות דלקתיות של רקמת המוח . ישנן גם תופעות אלרגיות וקשורות לכלי דם שיכולות להיות מעורבים . וגם סיבות נפשיות . לכן צריך בדיקה טובה של נוירולוג כדי להכוון את הבירור . כל טוב

17/11/2007 | 10:37 | מאת: עדנה

שלום רב, הייתי מעוניינת לקבל הסבר מהו ה-fm.r.i. לעומת ה-m.r.i.. גם מה הפירוש המילולי של האות f . מטרת השאלה היא להשכלה כללית בלבד בעקבות מאמר שקראתי ב-newsweek. בתודה עדנה

21/11/2007 | 19:21 | מאת:

שלום רב מדובר בFUNCTIONAL MRI ולפי השם מבינם שהבדיקה מסכמת תפקוד של איזורי המוח בזמן פעילות מסויימת (לדוגמה בזמן התרגשות , בזמן פחד או כל פעילות ) ולא רק מבנה מוחי (כמו בMRI רגיל ) . כל טוב

17/11/2007 | 08:30 | מאת: bhl

מה הסיבה שותנים פלסזה פרזיס לחןלים עם מיאסטמיה גרביס ?ומה ההכנה לפני הפעולה ?

לקריאה נוספת והעמקה
21/11/2007 | 19:15 | מאת:

שלום רב הטיפול ניתן באישפוז ושם קובעים את התנאים לפי המצב והבדיקות של כל אחד . מטרת הטיפול ניקוי הנוגדנים הרעילים הגורמים למחלה מהסרום על ידי החלפת פלזמה בגוף החולה . מחליפים פלזמה עם נוגדנים לפלזמה נקיעה מנוגדנים כך מורידים את כמות הנוגדנים במערכת . כל טוב

16/11/2007 | 18:43 | מאת: אבי אבי

אהלן, שמי אבי, בן 24.5. אני שנתיים סובל מסחרחורות חוזרות כאילו אני נמצא על ספינה (לא יציב). הסחרחורות מתרחשות בכל עת , גם כאשר אני יושב וגם כאשר אני עומד. עברתי בדיקה נוירולוגית רגילה וכן בדיקת CT מוח שלא הראתה דבר שיכול להצביע על בעיה נוירולוגית. כמו כן עברתי בדיקות אאג, ENG , VEP, SEP , BERA וכו'.. מבלי ממצא כלשהו. בבדיקת EEG (אלקטרואנצפלוגרפי) נכתב בדו"ח : הבדיקה נעשתה במנוחה, נישמת יתר, בגירוי אור, בנמנום. בערנות נקלטה פעילות רקע אחורית של 8 (אלפא) מחזורים בשניה מעורבת בפעילות מסוג בטא. מופיעה גם מעלה האיזורים הקדמיים. מידי פעם נצפו גם גלי טטא , בעיקר מעל האיזורים המרכזיים והאחוריים של ההמיספרה השמאלית. בסיכום : האטה כללית קלה והאטה סרוגית, בעיקר מעל האיזורים המרכזיים והאחוריים של ההמיספרה השמאלית. האם הבדיקה תקינה? האם יכולים להיות גורמים נוספים לתחושה זו שלי שאתם מכירים? תודה מראש, אבי.

לקריאה נוספת והעמקה
21/11/2007 | 15:59 | מאת: סיון

היי אבי, אני מרגישה בדיוק כמוך כבר 4 חודשים. אני מחכה לעשות בדיקת MRI רציתי לשאול אותך האם עשית בדיקה כזאת חוץ מאלה שהזכרת? סיון

שלום רב הבדיקה לא תקינה אך מדובר במימצאים לא ספציפיים . לא ניראה קשור להתקפים של סיחרור שאתה סובל . בגלל הצדדיות של המימצאים רצוי לחזור להדמיה של המוח CT או MRI , ולעבור איבחון טוב נוירולוגי , במרפאת סחרחורת ואף אוזן גרון כדי לטפל בסיחרור . כל טוב

16/11/2007 | 00:56 | מאת: מאיה

שלום הנני בת 70 ורופא שלי המליץ לי על תרופת ממוקס על מנת לעצור ירידה בתפקוד הזכרון. הייתי רוצה לדעת האם במידה ואני מתחילה לקחת את התרופה ומפסיקה אחרי כמה זמן ישנם איזה שהם פגיעות בזכרון או תוצאות לוואי אחרות של הפסקת תרופה זו ? האם יש צורך לקחת אותה באופן מתמיד או שיש להחליפה ברופה אחרת ? תודה מאיה

לקריאה נוספת והעמקה
21/11/2007 | 19:10 | מאת:

שלום רב אם התרופה נסבלת טוב אין צורך להחליפה חודשים או שנים . אם לא יעילה לאחר חודשים או שנה מבררים צורך להחלפה . מדובר בטיפול שותף יומי ללא הפסקות . כל טוב

שלום. לפני זמן מה התחילו לי הבזקי ניתוק מהמציאות למספר שניות, הזכרון שלי מאוד נחלש, ואחרי זה באו התכווצויות באמצע הלילה. זה מראה נורא, קודם כל (למרות שאני עצמי לא זוכרת את האירועים ולא זוכרת אותי בהם), שנית, בזמן ההתכווצויות האלה אני פוגעת בעצמי, פוצעת את עצמי. כל זה נורא-נורא מפריע לי וגורם לי להרבה כאב ואי נוחות בחיים. אני כבר עשיתי המון בדיקות (EEG, MRI ) והכל נראה כתקין. למרות שתשובה ב- MRI כתוב: "מספר מוקדים היפואינטנסים ב- T2 GRE על גבי הפלקס הקדמי - יתכן הסתיידויות - חסר חשיבות " . אולי בכל זאת יש חשיבות? אני סובלת, אבל לא מקבלת עזרה שאני צריכה. מה זה יכול להיות? בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מוזר לי שאת לא מקבלת כל טיפול , למרות שהבדיקות תקינות . בהפרעות חשמליות של המוח , וכך זה נשמע , אין בד,כ מימצאים מיוחדים בצילומים ובאאג . אלה שתופסים את האירוע מחוברים לאאג. לצורך כך משלימים את הבדיקות עם VIDEO-EEG באישפוז של יום , כדי לברר מה קורא במוח בזמן ההתקף . טיפול אנטיאפילפטי עמור לעזור מאוד . כל טוב

15/11/2007 | 19:48 | מאת: סיון

אני בת 26 בריאה בדר"כ סובלת מסחרחורות כבר 4 חודשים, עשיתי את כל הבדיקות הקרדיאליות ו CT והכל תקין. הרופא העלה חשש שזו טרשת נפוצה.. את חושבת שיש בזה הגיון? זה יכול להיות? יש לי תור ל MRI אבל זה עוד חודש, נורא קשה לי לתפקד המלחץ הנפשי ומהפחד מכל זה אני אשמח אם יש לך איזה טיפ, עצה, אבחנה משהו.. אני דיי נואשת. סיון

21/11/2007 | 19:01 | מאת:

שלום רב האיבחון של הטרשת מבוסס בד"כ על קליניקה ולכך צריכים מספר אירועיים מפוזרים בזמן ובמקום (במקומות שונים במערכת עצבים ) . אירוע אחד גם ארוך לא מספיק בד"כ . אני מאמינה שאת נימצאת במעקב נוירולוגי ועברת בדיקה מסודרת . רצוי לטפל בתחושת הסחרחורות ובחרדה ולנהל חיים רגילים ללא מחשבות מיותרות עד לסוף הבירור . גם הMRI לא קובע לבד כלום , חייבים קורלציה בין הקליניקה להדמיה ולבדיקת נוזל השידרה . כל טוב

15/11/2007 | 18:41 | מאת: יוני

שלום. מעל לשנה אני מרגיש כאשר אני נמצא במצב מנוחה מן פולסים קטנים באזור הברכיים והזרועות. הם נראים לעין, אך אינם כואבים או מפריעים לתפקוד בצורה כלשהיא. האם הדבר יכול להיות קשור ללחץ נפשי ? (שאני כן נמצא בו לפעמים) או שאולי זה משהו פיזיולוגי ? אשמח לשמוע את חוות דעתך. בתודה מראש.

21/11/2007 | 18:58 | מאת:

שלום רב לא ברור לי מה ה"פולסים " , תחושה של דופק או תנועה . בכל אחד מהמצבים זה לא פיזיולוגי , צריך להבדק על ידי נוירולוג . כל טוב

22/11/2007 | 00:13 | מאת: יוני

אלו התכווצויות נראות לעין כאשר הן קורות באזורים ספציפים ( ברכיים וידיים) ובמהירות גבוהה

15/11/2007 | 17:04 | מאת: אלה

כי הקודם עמוס ובטח לא תראו את התגובה שלי. עשיתי כמה בדיקות קרדיאליות, וCT מוח שלא מצאו כלום. אני שואלת איזה עוד בדיקות אפשר לעשות כשהחשש הוא שיש בעיה במערכת העצבים, כשהCT נמצא תקין?

שלום רב בדיקות בנוירולוגיה וכלל ברפואה אינן "רשימת קניות" . קובעים אותן לפי המימצאים והתלונות של כל אחד . רק רופא שמטפל בך יכול להתאים לך את הבדיקות הנדרשות . כל טוב

15/11/2007 | 11:36 | מאת: יואב

במשך כשש שנים מופיעים אצלי, לסירוגין לתקופות, מיצמוצים בעין, בזמן שאני מחייך או מכווץ (באופן רצוני) את הפנים באיזה שהוא אופן. כיווץ הפנים הוא הטריגר להתחלת המיצמוצים. המיצמוצים בעבר נמשכו מספר חודשים, קיבלתי קלונקס להקלת המצב, ואז כעבור מס' חודשים או מס' שבועות זה עבר. כך חזרו ונעלמו המיצמוצים כל שנה שנתיים. לאחרונה אני סובל ממצמוצים כבר כארבעה חודשים, עם החמרה של המצב, ואף הקלונקס בקושי עוזר כבר. אציין כי אני נוטל פלוטין, עקב OCD, במשך 9 שנים, ללא תופעות לואי, ומרוצה מאד מהצלחת הטיפול ב-OCD. הופעת המיצמוצים האחרונה מדאיגה אותי יותר מקודמותיה. תודה על הסיוע.

לקריאה נוספת והעמקה
21/11/2007 | 18:50 | מאת:

שלום רב יש חשש שה"מיצמוץ " הנו ספזם של שריר הסוגר עין , וזה הפרעה בתנועה . אם הבעיה מפריעה מאוד הטיפול הנו הזרקת בוטולינום לשריר זה , כל 3 חודשים , דבר פשוט ויעיל . למטרה זו הטיפול הנו בסל הבריאות . רצוי להגיע למרפאה להפרעות תנועה להבדק כדי לברר את נכונות הטיפול . כל טוב

15/11/2007 | 00:07 | מאת: שגיא

דוקטור שלום, אני סטודנט בן 22 וסובל כבר שנתיים וחצי ממיגרנות שבמשך הזמן הזה התדירות שלהם רק עולה ועולה, אני מטופל בשנה האחרונה בכדור ששמו:דיפלפט כרונו" הכדור לא ממש עוזר ואני סובל מהתקפים 3-4 פעמים בשבוע כמו כן הרבה דברים אחרים יכולים לגרום לי למיגרנות כמו:חשיפה לשמש,חוסר תזונה,חוסר שינה,אכילת דברים שומנים,ושתית אלכוהול. אני כרגע סטודנט וכל התקף כזה משבית לי יום שלם ואני פשוט מפסיד הרבה ימי לימודים,אני כבר ממש נואש האם יש טיפול יעיל וחד משמעי שבאמת עוזר? - דבר נוסף שברצוני לשאול האם יש קשר בין המגרנות לבעיות זכרון?בשנה האחרונה אני סובל מבעיות זכרון ממש קשות אני מרגיש אחרי כל התקף "שנשרפים לי תאים במוח". תודה, שגיא.

לקריאה נוספת והעמקה
21/11/2007 | 18:46 | מאת:

שלום רב המיגרנה הנה מתעוררת בכל אחד מהתנאים שהזכרת, ומשתפרת עם סדר באוכל , שינה , פעילות גופנית והורדת המתח . בנוסף ניתן לקבל תרופות אחרות במידה וניצלת את התרופה הנוכחית ולקחת את המינון המקסימלי היעיל , (1500 מג ) רצוי לגשת לנוירולוג ולבדוק אופציה לעבור לטופמקס או תרופות מונעות אחרות . לגבי הזיכרון , כל סבל , מתח והעדר שינה פגעיים בריכוז וגורמים לתחושה של ירידה בזיכרון . גם לדפלפט יכול להיות חלק מסויים בזה . זה עוד נקודה שרצוי לדון עם הנוירולוג המטפל . כל טוב

13/11/2007 | 18:19 | מאת: אורן

מזה מס' חודשים אני סובל לסירוגין מטשטוש ראיה ותחושת כבדות בראש, ולעתים סחרחורת קלה. הדבר מורגש בעיקר במהלך עבודה מול מחשב או בתאורה משתנה, עד רמה שקשה להמשיך לעבוד. התופעה החלה יחד עם תופעות אלרגיות של מערכת הנשימה (אף סתום וקוצר נשימה). בדיקות הדם תקינות, בדיקת עיניים לא מראה בעיה בראיה, אך מראה 'CD גדול ולא סימטרי', ורופא אף אוזן גרון טוען שאין קשר בין הטשטוש לאלרגיה, והציע לפנות לנוירולוג, דבר שמעורר בי חששות רבים. מה יכולה להיות הבעיה? מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
21/11/2007 | 18:39 | מאת:

שלום רב לדעתי תוצאות האלרגיה עם חסימה באף וקוצר נשימה מספיק כדי לגרום לתופעות אלה ויתכן שגם הטיפול התרופתי שאתה מקבל לכך . תמיד נכון להבדק ליתר ביטחון. ישיבה ממושכת מחמירה את בעיות הונטילציה בזמן צינון ואלרגיה לכן טוב לזוז יותר , לצאת מהבית ולפתוח את האף עם טיפות ואינהלציה . כל טוב

13/11/2007 | 12:23 | מאת: ידידה

שלום ד"ר אנקה את היית הרופאה הראשונה שהזריקה לי בוטוקס לצוואר לפני כ-7 שנים בבית החולים איכילוב.אני חולה בדיסטוניה צווארית,ולאחרונה סובלת מכאבי שרירים בירכיים ובאגן.האם יש לזה קשר לדיסטוניה?האם המחלה מתפשטת לרגליים? אני די חרדה ,ידידה

18/11/2007 | 22:34 | מאת:

שלום רב אני מקווה שמצב הצוואר טוב . אין התפשטות של הדיסטוניה לאחר שנים ולא לרגליים \ חוץ לכך יש סיבות רבות אחרות לכאבי פרקים של האגן והגפיים התחתונות בד,כ משניים לשינויים ניווניים שלא קשורים לדיסטוניה ולא לכל מחלה נוירולוגית . יש לבצע מיפוי עצמות ובדיקה אורטופדית , כמו כן להקפיד על תנוחה ומשקל נכונים , ולפעילות גופנית קבועה . כל טוב

24/05/2008 | 22:51 | מאת: משה

אני סובל מאובדן תחושה ברגל שמאל לעיתים קרובות, חוסר שליטה, גל חום עולה. תוך 30 שניות עד דקה התופעה נעלמת. כל הבדיקות תקינות אני בן 70 בתודה לעצתכם

13/11/2007 | 10:57 | מאת: דלית

בשבועיים האחרונים יש לי תופעה של הרגשה של זרימת דם מהראש לכיוון האוזן, כל הזמן באותו צד. העבודה שלי היא מול מחשב וזה קורה בזמן העבודה. אציין שאימי בת 60 עברה אירוע מוחי. האם זה משהו שצריך בירור? תודה.

18/11/2007 | 22:31 | מאת:

שלום רב אין כל קשר לתחושה שלך לבין האירוע של ההורים . הזרימה שאת מרגישה יכולה להיות דופק מכלי דם לחוץ או זרם מעצב לחוץ על ידי השרירים של הצוואר המכווצים ומאמצים על ידי תנוחה לא תקינה של הצוואר והראש מול מחשב לדוגמה . רצוי לבדוק ע"ש צווארי ולבצע מסג טוב או פיזיוטרפיה צווארית כל טוב

12/11/2007 | 21:06 | מאת: יעל

שלום, אמי בת ה 80 נפלה וקיבלה מכה בראש. המליצו לה לעשות בדיקת CT על מנת לשלול דימום מוחי. יש לציין שחוץ מכאב בראש, היא לא סובלת מסימפטומים אחרים והיא לא איבדה את ההכרה ולא הקיאה. האם עליה לעבור את הבדיקה גם ללא סימנים בעייתיים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
18/11/2007 | 22:29 | מאת:

שלום רב המדיניות היא לבצע הדמיה של הראש מעל גיל 70 לאדם שנופל גם אם אין מימצאים קיצוניים , וזה נכון לדעתי . חוץ לכך חבל שכל אחד שופט את הרפואה וחושב שמבין מספיק כדי להביא את דעתו . אם היה יותר אימן ורספקט במקצוע זה ואחר החברה שלנו הייתה ניראת אחרת . כל טוב

12/11/2007 | 17:41 | מאת: CH694

ערב טוב , אני בת 24 , בריאה בד"כ , פניתי למיון לפני שבוע בגלל חולשה כללית , כאבי ראש ,הקאות , בחילות, סחרחורת טשטוש ראייה ולפעמיים ראיית כפול (זה מול זה ), בלבול , וגם כן מזה יומיים סטיית הפה שמאלה ללא נזילת שתייה ... בדיקות דם תקינות , ולכן בוצע CT מוח שהדגים ציסטה גדולה פרונטו טמפורלית משמאל ללא אפקט מסה , ללא סטיית קו אמצע , ציסטרנום בזליום פתוחים . המלצת הנוירוכירורג MRI מוח . בדיקות א.ז.ג - תעלות השמעה והתופפיות תקינות - חולשה עצב הפנים משמאל בדרגה II - אין למשש בלוטות בצוואר . בגלל סירוב אישפוז במח' הנוירולוגית אז בקשו ממני בנתיים לבצע כמה בדיקות כמו : EMG + מיאסטינה , TSH , נוגדי ל PCHR , .... אז אני באמת נמצאת בסיבוך ארוך ומסובך ומרגישה שלא יודעת כלןם , אז בבקשה כל הערה או המלצה או משהו קטן יכול לעזור , בבקשה ....

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2007 | 18:56 | מאת: CH694

רציתי להוסיף את הפינוח שקיבלתי ... CT מוח ללא ח.נ מוקד ציסטי צלול סובארכנואידלי באיזור האונה הטמפורלית משמאל . יכול להתאים לציסטה ארכנואידלית גדולה . תתכן מחיקה מינימלית של הסולצי פרונטלי משמאל . ללא דימום. שאר הסולצי והחדרים תקינים . קו האמצע שמור . פופליפ קטן בסינוס מקסילרי ימני . ללא הרס גרמי מומלץ MRI

18/11/2007 | 20:12 | מאת:

שלום רב איני מבינה למה סירבת אישפוז , הבעיה דורשת בירור וסיכום בירור וטיפול באישפוז , כולל יעוץ נוריוכירורגי , יתכן שחלק גדול מהתופעות בעקבות המימצא הפרונטיפראיטלית משמאל עם חולשת פנים מימין. אם את רוצאה לטפל נכון באצמך את צריכה להתאשפז ולתת אימון ברופאים לבצע את עבודתם . \ כל טוב

11/12/2007 | 13:32 | מאת: CH694

תודה על תשובתך , עשיתי MRI והתוצאה היא כך : תהותה מגניטית למח . הבדיקה בוצעה בסדרות FLAIR , T2 , T1 , ולאחר הזרקת גדוליוניום . ממצאים : אין עדות לדימום או אוטם . לציין ממצאים היפואינטנסים בסדרת FLAIR ו- T1 לאורך הקרנים האוקסיפטליות ובסמוך לקאוודט שאינם נראים כממצאים פתולוגים . אין עדות לאפקט מסה . קו האמצע שמור . מודגמת ציסטה ארכנואידלית גדולה בקדמת האונה הטמפורלית השמלית הנמשכת לפיסורה הסילביאנית . אין עדות לאפקט מסה משמעותי על רקמת המח . מעט אפקט מסה על החלק הקידמי של האונה הטמפורלית . מודגם סיגנל זרימה תקין בכלי הדם המוחיים הגדוליים . ציסטרנות בזליות פתוחות . אני מודה לך אם תוכל לפשט לי את הכתוב , והאם צריך ללכת לנוירוכירוג לבדיקה ? תודה ויום טוב

צהריים טובים, לפני כשבוע התעוררתי בבוקר כאשר הפרק העליון באצבע בכף יד ימין רדום בחלקו השמאלי בלבד. הדבר נמשך עד היום, כאשר ניגשתי לרופא המשפחה הוא ניסה לשלול את מחלת ms, למרות שבמשפחתי אחת הקרובות חולה במחלה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות, או כתוצאה ממה זה נובע? תודה על תשובתך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין כל קשר בין אירוע של נימול בפרק האצבע לבין מחלת MS !! עם או בלי קרובים עם המחלה . יש קריטריונים שמעלים את החשד למחלה ורצוי למסור לרופא המטפל לפנות אותך לנוירולוג לפני שמוצא מסכנות ומעלה רעיון לא תקין . כל טוב

12/11/2007 | 03:11 | מאת: alsima

אני כעת ניגמלת מעישון ומשתמשת בתרופה - זייבן- זה מאד עזר לי וכעת אני כבר יומיים לא מעשנת בכלל. לפני כ- חמישה ימים הופיעו רעידות בזויות השפתיים ביחוד שאני במתח או עצבנית--וגם באופן רגיל יש רעידות--אני מאד מודאגת. מה זה יכול להיות?? אודה מאד על תשובתכם המהירה

לקריאה נוספת והעמקה
18/11/2007 | 20:04 | מאת:

שלום רב אם התופעה ממשיכה יש לגשת לנוירולוג לבדיקה . יתכן ויש רגישות של השרירי המימיקה לאחר העדר גירוי של ניקוטין וכך התכווצות של שרירים קטנים בפנים שיכולה לעבור לבדה . אם לא יש לזה טיפול תרופתי . כל טוב

11/11/2007 | 22:33 | מאת: ישראל

שלום מה ידוע על הקשר בין eosinophilic granuloma לבין ניוון של המוחון הקטן, והאם יש למחלה השפעה על הפרעות התנהגותיות. ואם כן על אילו הפרעות מדובר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/11/2007 | 20:04 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה דלקתית עם יכולת התפשתות אומנם נדירה מאודה בצורת מוקדים דלקתיים מפושתים במוח הקטן והפרעה תפקודית שלו בהתאם לרמת הפגיעה . כל טוב

11/11/2007 | 10:07 | מאת: דנה

שלום רב, לפני כשבוע קיבלתי מכה בראש למעלה מהמקפיא , המכה היתה חזקה מאוד. עקב כאבי ראש סחרחורות ובחילות פניתי למיון ובוצעו צילומי רנגטן - לא נצפה שבר. (היו לחצי דם גבוהים) היום, כשבוע אחרי, יש לי עדיין כאבי ראש חזקים , כאילו יושב לי גוש בטון על הראש ומכביד עלי. האם ההרגשה טבעית? כמה זמן זה יכול להמשך? או שיש צורך בסיטי. האם יש קשר ללחץ דם גבוה ? 140/90 ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/11/2007 | 20:42 | מאת:

שלום רב אם הכאב ממשיך רצוי לגשת לנוירולוג להבדק ולשקול CT מוח \, לציין שלאחר תאונות יש עליה תגובתית של לחץ הדם וגם העליה הזו יכולה להחמיר כאבי הראש . כל טוב

10/11/2007 | 01:12 | מאת: שלמה פיטוסי

שלום, יש קשר בין שניהם? שימוש של חולה אפילפסיה הוא שונה מאדם רגיל?

15/11/2007 | 20:34 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

שלום רב מכיוון שכל סם מביא גירוי מרעיל למוח ומעלה את רגישות המסלולים הכימיים וחשמליים של המוח ללא ספק ששילוב של סם עם מוח חולה מעודף תגובה חשמלית לא עובד טוב . כל טוב

09/11/2007 | 19:09 | מאת: מלי

שלום, אני בת 58 ולפני שלושה חודשים חליתי בשיתוק עצב הפנים. כיום החלמתי היא ב-90%. מחלתי היא כתצואה מוירוס לפי דברי נוירולוג. שאלותי: - מה הסיכוי שההחלמה שלי תהיה מלאה? (ב-100%). - האם יש סיכוי שהמחלה תחזור? ואם כן איך אפשר למנוע זאת? תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2007 | 18:46 | מאת:

שלום רב אין דרך מניע , החלמה יכולה לקחת מעל 6 חודשים , לפעמים לאחר חודשים החלמה מתעורר ספזם משני בפנים וזה דורש התיחסות מסוג אחר . תמשיכי עם פיזיוטרפיה יומית לפנים כדי להגיע להחלמה טובה יותר . כל טוב

09/11/2007 | 16:56 | מאת: שני

אני בת 22 ומזה כחודש וחצי אני סובלת מחוסר יציבות ואיבוד שיווי משקל. כשאני הולכת אני מרגישה כאילו מישהו דוחף לי את הראש לצדדים קדימה ואחורה למרות שפיזית הראש שלי לא באמת זז. מעיין תחושה שאני הולכת על סיפון של ספינה. בנוסף כבר כמה שבועות יש לי תעוקה בחזה (אבל כל בדיקות הלב שעשיתי תקינות) בנוסף עשיתי CT ראש ויצא תקין. עכשיו אני עוד יותר דואגת כי הנוירולוג שלח אותי הביתה בלי פתרון. מה לדעתך הגורם לבעיה?, מה עלי לעשות עכשיו ? האם זאת יכולה להיות בעיה במערכת העצבים?

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2007 | 18:44 | מאת:

שלום רב צריך להבדק על ידי מספר רופאים רופא מטפל פנימי ובדיקות דם כלליות , רופא אאג לשלילת סחרחורות ממקור אוזני , בדיקה קרדיאלית כולל דופק לב במעקב של 24 שעות ובדיקת יציבה לאחר שינוי תנוחה ב TILT TABLE TEST , לחץ דם במצבים של ישיבה ועמידה . זה בקצרה הנדרש לבירור אי יציבות או סיחרור . רק לאחר מכן ניתן לשלול סיבות אורגניות לבעיה ואם הכל תקין יש מקום לברר גם סיבות אחרות כל טוב

שלום. יש לי את התסמינים שציינתי בכותרת (עם דגש כל כאבים בחזה ודופק מהיר) הרבה זמן ולא נמצא עד כה שום ממצא פיזיולוגי. (עשיתי בדיקות בלב כמה פעמים וCT ראש). שמעתי שיכולה להיות לי בעיה במערכת העצבים שגורמת לזה. השאלה שלי היא אילו בדיקות יכולות לבדוק את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

גם לי יש אותם בעיות ובנוסף גם בעיה ביציבות ובשיווי המשקל.. גם אני חוששת שמדובר בבעיה במערכת העצבים. ראי את שאלתי לד"ר ששאלתי בדיוק אחריך.

היי, מה בדיוק את מרגישה בלב? גם דופק מהיר במנוחה ולחצים באזור החזה? לגבי חוסר שיווי המשקל- אולי מדובר בלחץ באזניים?

היי לשתיכן אני חושבת שהבקשה שלנו היא דומה והיא איזו בדיקה בודקת את מערכת העצבים באופן מדוייק...

11/11/2007 | 20:32 | מאת: סיון

היי בנות יקרות.. למיטב הבנתי הבדיקה שבודקת באופן יסודי את מערכת העצבים היא MRI סיון.. שני יש לי שאלה: מתי התחילו התסמינים של כל מה שתיארת? למה הרופא של שמנהלת את הפורום הזה לא עונה לכל התכתובת הזאת?!

שלום רב רופא פנימי ובדיקה קרדיאלית הנה הראשונה . לפי ההתרשמות בבדיקה ניתן לעבור עוד בדיקות . לא ניתן להחליט בשיחה באינטרנט על תוכנית בירור מסוג זה . כל טוב

שלום רב רופא פנימי ובדיקה קרדיאלית הנה הראשונה . לפי ההתרשמות בבדיקה ניתן לעבור עוד בדיקות . לא ניתן להחליט בשיחה באינטרנט על תוכנית בירור מסוג זה . כל טוב

טוב, לפחות יש עוד אנשים שסובלים מאותם בעיות וטרם נמצא לנו פתרון... לסיון :ה CT שעשיתי יצא תקין לחלוטין והנוירולוג שבדק אותי אמר שהוא לא מוצא כלום. ואני כבר חודש וחצי עם חוסר יציבות, איבוד שיווי משקל ותעוקה בחזה !!!!!!! תספרי מה בדיוק את מרגישה בעניין שווי המשקל ??

גם אני מרגישה בדיוק כמוכם. לחץ בחזה , כאב לא מוגדר בראש וחוסר שיווי משקל. גם אני עשיתי ct ראש ופעמיים ביקור אצל נוירולוג. מה אפשר לעשות בשביל לברר האם זו בעיה במערכת העצבים?

גם אני מרגישה בדיוק כמוכם. לחץ בחזה , כאב לא מוגדר בראש וחוסר שיווי משקל. גם אני עשיתי ct ראש ופעמיים ביקור אצל נוירולוג. מה אפשר לעשות בשביל לברר האם זו בעיה במערכת העצבים?

08/11/2007 | 23:46 | מאת: אלון

שלום, אני בן 55 בריא בדרך כלל. בימים האחרונים הופיעה אצלי תופעה מוזרה של אובדן תחושה ברגל. זה התחיל מהברך ברגל שמאל, תחושה של צריבה. וזה המשיך לאובדן תחושה בחלק החיצוני של ירך שמאל מהברך עד המפשעה. עדיין יש לי תחושה בברך של צריבה ונימול. מה זה יכול להיות? האם זה דחוף? הזמנתי תור אצל נוירולוג אבל הוא יכול לראות אותי רק בדצמבר. התופעה הזו של אובדן תחושה נמשכת כבר שבוע. אודה לך מאוד על תשובתך. בתודה, אלון

12/11/2007 | 13:26 | מאת:

שלום רב הכתובת הראשונה יכולה להיות אורטופד ובדיקת גב תחתון שזה המקור הסביר ביותר שגורם לבעיות אלה ,כמו כן אם התופעה מחמירה רצוי לגשת לחדר מיון ולא להמתין חודש לבדיקה אמבולטורית , כל טוב

08/11/2007 | 16:56 | מאת: יאיר

שלום האם יש השפעות בין תרופתיות בין "אוסמו אדלט" לבין "אנפרניל" ? קראתי על הנושא באינפומד וכתוב משהו על "מערכת עצבים מרכזית" כשלוקחים את שתי התרופות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2007 | 13:21 | מאת:

שלום רב, אחד זו תרופה להורדת לחץ דם והשניה טריציקלית לבעיה נפשית , אין אינטרקציה משמאותית בינהם , כל טוב

08/11/2007 | 13:46 | מאת: רונית

שלום רב, אני בת 36 מזה כשנתיים וחצי סובלת מכאבי ראש הממוקמים בד"כ מאחורי הראש בצד ימין. הכאבים לא חזקים במיוחד ותוקפים אותי אחת לשבוע/שבועיים. אבל בין כאב אחד לשני יש לי כאבי ראש "בקטנה" שיכולים להתפתח לכאב גדול יותר או פשוט יכולים להעלם (תלוי כמה אני מתעסקת בכך...). רופאת המשפחה טוענת שכאבים אלו נגרמים כתוצאה ממתח, חוסר שינה. תדירות כאבי הראש ועוצמתם לא השתנתה. האם יש צורך לבצע סיטי או לקבל את רוע הגזירה כי שוייכתי לסטטיסטיקה של אלה הסובלים מכאבי ראש תכופים. דרך אגב האן מדובר במיגרנה. או סתם כאב ראש מטריד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2007 | 13:17 | מאת:

שלום רב לפי המחזוריות של הכאב יכול להיות מיגרנוטי , המיקום פחות אופייני , יחד עם זה צריך לעבור בדיקה קלינית כדי להחליט מה לצלם , את הראש או הצוואר . לכן את השאלות לפנות לנוירולוג המטפל . כל טוב

08/11/2007 | 10:31 | מאת: אלי

עברתי תאונת דרכים עם אופנוע בספטמבר השנה ,כחלק מהפגיעות שקרו לי , פניתי לנוירולוג בגלל כאבי ראש וסחרחורות, צלצול באוזן ימין , הצד שבו נפלתי , הרופא רשם לי שני תרופות ארקוקוסיה ,ואלטרולט , היה לי שיפור בכאבי הראש , אבל עכשיו הכאבים חזרו והצלצול באוזן והתרופות לא עוזרות מה הצעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2007 | 13:11 | מאת:

שלום רב לאחר תאונות התלונות יכולות להמשך חודשים , ולפי המצב מכוונים את הטיפול הרפואי . צריך גם לפעמים להשלים בירור עם הדמיה של המוח ומיפוי עצמות כדי לשלול בעיות יותר קשות . התרופות שקיבלה הנן טובות אך משפיעות לתווח יחסית קצר . ניתן לחזור על הטיפול אם היה טוב לעוד מספר שבועות . כל טוב

07/11/2007 | 08:45 | מאת: אתי

שלום עשיתי מיפוי עצמות לפני כמה ימים, ובאבחון היה כתוב שיש קליטת יתר...... hyperostosis frontalis האורטופדית נתנה לי הפנייה לנירולוג ואמרה ש"היא לא מבינה בזה כלום". לפי האינטרנט הבנתי שזו גדילה של העצם. מה זה בדיוק אומר? איך זה יכול להשפיע?? תודה

12/11/2007 | 13:11 | מאת:

שלום רב מדובר בבעיה מבנית ללא קשר עם בעיה נוירולוגית . לא בורה לי הסיבה שהופנך לבדיקה , צריך לברר את זה עם המטפל כל טוב

12/11/2007 | 13:33 | מאת: אתי

אז מה בכל זאת הבעיה? אם יש כזאת.... מה פירוש המושג הזה בכלל

06/11/2007 | 08:32 | מאת: omer

שלום ב 3 חודשים האחרונים אני סובל מאוד מתחושה של דקירות בגב בצידי השמאלי בחלק העליון של הגב. כמו כן דקירות חזקות באזור הברכיים ומתחתיהן. יש לי פריצת דיסק ולהלן תוצאותיה: ביצעתי mri ולהלן התשובה : c5-c6 בקע שמאלי ופורמינלי שמאלי וזיז פורמינלי שמאלי בינוני עם לחץ בינוני על חוט השידרה ושורשי שמאל c6-c7 בקע וזיז פורמינלי ימני בינוני עם היצרות תעלת שורש ימנית אמרו לי שיכול להיות שהבעיה שלי כרגע היא ממערכת העצבים. אודה להמלצתך !

12/11/2007 | 13:06 | מאת:

שלום רב אין כל קשר לדעתי בין המימצאים שהנם מתונים לבין התלונות . צריך לבצע EMG לידיים ורגליים ולאחר מכן הערכה נוירולגית כדי לפרש את כל המימצאים . כל טוב

05/11/2007 | 21:06 | מאת: אלון

לדר שלום, שמי אלון, בן 24, מטר 81 משקל 74. לבדיקת אולטראסאונד של מערכת השתן, נתבקשתי לצום 6 שעות ולשתות 4 כוסות לפני, מבלי להשתין. הבדיקה בבוקר, אזי צמתי מהלילה הקודם, קמתי עם בטן ריקה לחלוטין, ושתיתי 4 כוסות. זה לא יצר מספיק לחץ והבודקת לא ראתה את השלפוחית, יצאתי החוצה לשתות עוד ולא היה לי לחץ בשלפוחית, אז המשכתי לשתות (חשבתי שזה ייעל את הבדיקה). אקצר, לבסוף יצא ששתיתי 3 ליטר מים, 1.5 מתוכם על פני שעה וה1.5 השניים די בבת אחת. כאמור הייתי על בטן ריקה כך ששזה נספג מהר, וכאמור, הייתי בצום כך שזה נספג מהר ואסור היה לי להשתין . לאחר הבדיקה, בדרכי הביתה התחלתי להרגיש קצת מסוחרר, מעורפל ועייף למדי. כשהגעתי הביתה אף הרגשתי קצת עקצוץ בכפות הידיים (קצת כמו אחרי שהידיים נרדמות), נהייתי תשוש ואף היה לי קצת קשה לדבר (אם כי לא באופן דרסטי). שאלתי היא, האם גרמתי להרעלת מים? (אציין שהתזונה שלי מזה מספר שנים דלה במלח מטעמי בריאות, דבר שעלול אף להחמיר את התופעה לא?) אז נכון, לא איבדתי את ההכרה, אך עברו כבר 12 שעות, ישנתי 3 שעות באמצע והתסמינים עדיין לא עברו. אז אני תוהה אם פשוט לתת לזה לעבור או שאני צריך לגשת לרופא בשביל לקבל איזה טיפול שימנע השלכות? אני מאוד חושש מנזק למוח. האם התסמינים הנ"ל מעידים על בצקת במוח? והאם יש דרך לברר השלכות? בתודה מראש, אלון.

לקריאה נוספת והעמקה
12/11/2007 | 13:07 | מאת:

שלום רב ללא ספק שהבדיקה קשה אך לא מקבלים הרעת מיים כך מהר , לכן אני מאמינה שהתופעות חלפו לאחר מספר שעות ומנוחה , במידה ולא אינן קשורות לבדיקה ולמיים אלה צריך להבדק מסודר כדי לשלול צירופי מקראים . כל טוב

שלום רב, אבי בן 73 לאחר אירוע מוחי לפני כ-20 שנה. לאחר כאבים חוזרים באיזור העורף ומן נפיחות שלא עוברת שם, נשלח ל-CT. להלן הממצאים: 1. אטרופיה של המוח ושל המוחון 2. אוטם לקונרי אוקסיפיטלי שמאלי 3. אוטם גודל ישן טמפורלי שמאלי 4. כנראה אוטמים לקונרים קטנים באונות הפרונטליות אודה לך דוקטור אם תוכ להסביר במילים פשוטות מה הממצאים והאם יש רמז לגידול מוחי כלשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר במספר אוטמים משניים למחלת כלי דם , סוכרת או לחץ דם או מחלת לב , עם חסימה תמידית של אותם הכלי הדם המוחיים . כמו כל אירוע הנזק מורגש בהתחלה יותר ומשתפר עם הזמן , לא מתקדם . צריך לשמור על אותם הגורמים שלא יחמירו (סוכרת , לחץ דם ) . אין כל רמז לגידולים מוחיים . מצבך יכול להיות סביר עם אולי הפרעה מסויימת בשדה הראיה ובאוריאנטציה מירבית . כל טוב

05/11/2007 | 17:16 | מאת: ליאת

לד"ר אנקה שלום רב, בבדיקת MRI התגלו אוטמים לקונרים בשתי ההמיספרות. כל הבדיקות שביצעתי תקינות. שאלתי: לפני מס' חודשים ביצעתי שתלים וגם השתלת עצם, התעלפתי וחשתי כאבים חזקים בראש במשך מס' ימים. האם יש אפשרות שנפגש לי עצב שפגע במוח? (מדובר בשתל בניב). אם התשובה היא לא סיבת ההשתלה, אודה לך מאוד באם תוכלי לפרט מה יכולות להיות הסיבות להיווצרות האוטמים. אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2007 | 09:10 | מאת:

שלום רב אין קשר בין המימצאים בהדמיה לבין כאבי הראש החזקים לאחר ההשתלה . לגבי מקור העלפון צריך לבדוק האם הייתה תגובה וגאלית לכאב , דבר היגיוני או סיבות אחרות , קרדיאליות או נוירולוגיות . אוטמים לקונריים בהדמיה נימצאים פעמים רבות ללא קורלציה קלינית אך חשיבותן נקבעת עלידי מספר מימצאים בבדיקה ובהסטוריה הרפואית . רק רופא מכיר ומטפל יכול לתת תשובה סופית . כל טוב

05/11/2007 | 13:45 | מאת: מאי

שלום, אני בן 28 וסובל מבעיות זיכרון המלוות אותי מידי יום (אני שוכח היכן אני מניח חפצים, שוכח דברים בכל מיני מקומות, מאבד חפצים וכו'). אני מעוניין לשעת מהי הבעיה, האם קיים טיפול ולמי עליי לפנות? תודה מראש, מאי

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2007 | 08:56 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור מדובר בבעיות ריכוז יותר שכיחות בגילך . צריך להבדק על ידי נוירולוג ולעבר מספר טסטים לזיכרון ולריכוז לפני החלטה לגבי טיפול . כל טוב

09/12/2007 | 20:15 | מאת: גיטה

אישה בת כ- 60 סבלה פעם הראשונה בבעיית זיכרון לאחר שלא זיהתה את מיקומה ברחוב חשוב לציין שזהו הרחוב בו היא עובדת יותר מ- 30 שנה.השעה היתה שעת בוקר מוקדמת 6:30 לערך.היא לא הבינה היכן היא ונצטרכה לשאול יותר מפעם 1 היכן היא ואיך מגיעים לרחוב בו היא כבר היתה.

05/11/2007 | 10:33 | מאת: מישו

שלום רב, לפעמים תוך כדי הליכה יש לי לכמה שניות חולשה רגעית ברגל שגורמת לי לצלוע קלות ולאחר כמה שניות זה מסתדר. ממה זה יכול לנבוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני בן 32 בריא בדכ

09/11/2007 | 08:53 | מאת:

שלום רב בד,כ מבעיות גב או שלד הגב והרגליים . צריך לעבור בדיקה נוירולוגית ולפי כך השלמה עם אמג או הדמיה לפי הצורך לאיבחון מלא . כל טוב

05/11/2007 | 09:58 | מאת: דניאל

מה המשעות של כוח גס ירוד ביד שמאל 4/5 לפני כ- 4 חודשים נתפס לי שריר בכתף ימין בצורה חזקה ביותר C.T שנעשה לצוואר יצא תקין

09/11/2007 | 08:52 | מאת:

שלום רב מדובר בחולשה קלה שלא תמיד ריאלית , כאשר יש כאב מקומי לא ניתן לבצע התנגדות מלאה וזה מתפרש כחולה , צריך לבצע בדיקה חוזרת ולא בתנאים של כאב שרירי כדי לקבוע . אם יש ספק יש להשלים עם בדיקת אמג . כל טוב

04/11/2007 | 18:59 | מאת: ליאת

אני בת 45 , סובלת מזה כ-20 שנה מרעד ראשוני שמתבטא ברעד קל עד בינוני בידיים, טופלתי כ-5 שנים בטופמקס כדור אחד של 100 מ"ג, אבל לאחר שהתלוננתי על עייפות מרובה, בעיות בזיכרון, הוחלט לפני כשנה להעביר אותי לפריזולין. כיום אני לוקחת כדור שלם 250 מ"ג וההרגשה שאין שיפור לעומת הטופמקס ושבעיות הזיכרון התגברו וגם בעיות של קושי להתרכז (דבר שלא היה לי לפני הכדורים). הנוירולוג ייעץ לי להמשיך עם התרופה, וטען שבעיות הזיכרון והריכוז נובעות ממתח נפשי, יש לי ספיקות לגבי הדיאגנוזה שלו והייתי מאוד מודה לך אם תוכלי לומר לי את דעתך בענין?והאם הכדור יכול לגרום גם למצב של חוסר שקט בגוף?

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2007 | 08:46 | מאת:

שלום רב כל הזמן אני חוזרת על הנקודה שלא ניתן להחליף את בדיקה הרפואית במרפאה עם כל יעוץ באינטרנט . אני לא יכולה להביא את הוות דעתי ללא בדיקה מלאה . לגבי הפריזולין וגם הטופמקס הנן תרופות אנטיאיפילפטיות שיכולות לפגוע בזיכרון ולגרום עייפות . אף אחד לא פוטרת את בעית הרעד אלה יכולות לעזור . אם יש מצב של מתח זה תמיד מחמיר את הרעד עם או בלי טיפול תרופתי . יש מקום לשקול דרכים להפחתת המתח , תרופתית או לא . קיימות גם תרופות שיכולות לשפר גם מתח וגם רעד , לשיקולו של הרופא המטפל . כל טוב

04/11/2007 | 15:32 | מאת: הילה

שלום ד"ר, אימי בת 50, עברה מיפוי מוח על מנת לבדוק ירידה ביכולת הזיכרון שלה. הממצאים הם: "המיפוי מראה ירידה מתונה בפרפוזיה לאונות הפרונטופריאטליות והטמפורליות דו צדדית. ירידת פרפוזיה קלה גם לגרעינים הבזליים ולתלמוס משמאל." "לסיכום: ירידה בפרפוזיה המוחית כנ"ל, הממצאים אינם ספציפיים-יתכנו עקב מחלה וסקולרית אך לא ניתן לשלול תהליך נווני". זה נשמע מאוד רציני ומדאיג... התור לנוירולוג שלה רק בעוד כחודש... אשמח אם תסבירי לי בקצרה מה למעשה אומרות תוצאות הבדיקה. בתודה מראש, הילה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2007 | 08:37 | מאת:

שלום רב ירידה בהספקת הדם למוח הקידמי חשוד למחלה ניוונית אך כאשר יש גם הספקה ירודה לאיזורים אחרים, פנימיים עולה החשד לבעיה של כלי דם כאשר זה לא דבר נדיר אצל אדם מבוגר , ומוחמר על ידי מחלות ה"שיגרה" יתר לחץ דם , מחלת לב וסוכרת . מהסיבה של שילוב "מנצח" של מחלות אלה להרבה אנשים יש ירידה הדרגתית מנטלית ומופנית לביצע בדיקות . צריך לבצע קורלציה בין המימצאים של המיפוי עם הבדיקה נוירולגוית וטסטים מנטליים ורק לאחר מכן לקבוע את משמאות המימצאים . הבדיקה לבד לא קובעת כלום לגבי הפרוגנוזה . כל טוב

04/11/2007 | 15:02 | מאת: ס.

ד"ר שלום רב! בהמשך לפנייתי עלייך מתאריך20/10/07 רציתי לדעת האם ישנה אפשרות לקבוע תור עלייך ולהיבדק על ידך?

09/11/2007 | 08:31 | מאת:

שלום רב כרופאה עובדת בארץ תמיד אפשר . ניתן לפנות למרפאה להפרעות תנועה בבית חולים וולפסון בימים ב וד , טל 035028496 כל טוב

04/11/2007 | 13:20 | מאת: ליאת

שלום רב ! היית רוצה לדעת, בבקשה, את משמעות תוצאות בדיקת CT מוח, שיפורטו להלן (התוצאות הן של בעלי, בן 33). הבדיקה בוצעה בעקבות הופעת כאבי ראש, מדי פעם לפעם: "... ציסטרנה מגנה גדולה ... חללי האויר בגלגלת מאווררים היטב, פרט לרקמה פוליפואידית בסינוס המקסילרי משמאל". האם לאור הממצאים הנ"ל יש צורך בפנייה דחופה לנוירולוג ? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2007 | 08:29 | מאת:

שלום רב אין כל מחלה אלה מבנה מסויים תקין במוח ולא צורך בבדיקה נויררוליגית דחופה לפי התוצאות . בשל הפוליפים שבסינוס רצוי גם בדיקת רופא אאג -גם זה לא דחוף . כל טוב