פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
04/11/2007 | 09:46 | מאת: איציק

לדוקטור שלום , לפני 3 חודשים נשלחתי לנוירולוג על ידי הצבא בעקבות רעד בידיים למספר בדיקות , בינהם : EEG - יצא 100 אחוז תקין . בדיקה בגלל העין - תקין . בדיקת איסוף שתן למציאת נחושת - תקין . ובדיקת דם ל CERULOPLASMIN שנמצאה רמה נמוכה 16.5 מ"ג בדם . יש חשד לווילסון , השאלה מה הסבירות והאם דיי בבדיקת הדם לקבוע זאת ? משום שכל הבדיקות האחרות יצאו תקינות . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2007 | 08:29 | מאת:

שלום רב רצוי לחזור על בדיקת הדם ורמת הנחושת בדם ושתן . לא מספיק בדיקת דם לקביעת האבחנה . יש לה ארך של בדיקה תומכת אך לא קובעת . כל טוב

13/12/2008 | 23:35 | מאת: אש

אתה מוזמן לעיין פה http://www.wilson-il.co.nr/

03/11/2007 | 23:03 | מאת: טליה

שלום רב, קצת רקע: בת 37 (וכבר מתפרקת...) + ילדה בת 5 ותינוק בן שנה :)) לידות תקינות למעט לקיחת אלטרוקסין בחודשיים האחרונים של ההריון האחרון בלבד ולאחר הלידה במשך 4 חודשים- האלטרוקסין הופסק מאחר ואני מאוזנת (תודה לאל!) ** לאחרונה עשיתי בדיקות ומסתבר כי יש תפקוד לא תקין של הכבד (חריגה קטנה ) הסיפור העיקרי: לפני כשבועיים ימים התעוררתי בצרחות כשכל החדר "טס" לי במהירות האור במשך מס' שניות ארוכות, ולאחר מכן לא הפסקתי להקיא... כשראיתי שההקאות לא מפסיקות ניגשתי למיון ושם נתנו לי זריקה נגד סחרחורות ונוזלים. וכמובן, שוחררתי כאשר ביקשו ממני להמשיך לבדוק. בכל אופן, הייתי אצל נוירולוג (נחמד) שאיבחן את המצב כ"ורטיגו" (+ כדורים למשך 5 ימים ובכל התקף ביקש שאקח שוב במשך ימים מס') ונתן לי עצה לגשת לא.א.ג בנוסף.. מרוב הלם שכחתי לשאול אותו שאלות- אי לכך אשמח לתשובות מכם: *מאחר ואני מתאמנת בחדר כושר (ולעיתים יש לי תחושה שאני הולכת ליפול) - האם אוכל או באפן כללי אנשים שיש להם ורטיגו יכולים להתאמן ??? *האם צריך לקחת כדור מיד בזמן התקף?? ומאחר ויש לי הקאות - האם אני לא אקיא את הכדור? ואיך ניתן יהיה לעצור את ההקאות? * לאחר ההתקף לקח לי יומיים וחצי להתאושש (שהרי אני אמא לילדים קטנים) - כמה זמן בדכ"ל לוקח להתאושש והאם הכדור יעזור לי להתאושש במהירות יותר?? * מדוע זה קרה לי?? - האם אכלתי לא נכון/ עשיתי משהו אחר לא נכון? * כל כמה זמן לערך יש התקף? ועל מה אני צריכה לשמור כדי שלא יהא התקף? האם ניתן לשלוט בזה? ***********************מודה מראש על הסבלנות- אני טיפונת מבוהלת******************

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2007 | 08:25 | מאת:

שלום רב ורטיגו זו תופעה מפחידה אך לא מסוכרנת , נגרמת ממחלות וירליות או מהפרעה מקומית באוזן התיכונה לא קשורה בד,כ לשמיעה ,ומחמירה עם שינוי תנוחה . במקרה אחרון יכולה לחזור מחזורית פעם במספר שנים . פעילות גופנית טובה , יש פיזיוטרפיה וסטיבולרית שמבוססת על שינוי תנוחה כדי להחלים מהר , ניתן לקבל טיפול תרופתי מספר ימים או שבועות להקלת הסיחרור , לא צמוד לאירוע , כאשר עם פחות ורטיגו יש גם פחות בחילות . תמיד רצוי לעבור בדיקה נוירולוגית ואאג . כל טוב

03/11/2007 | 22:52 | מאת: אריאלה

לפני כשבועיים וחצי חליתי בשלבקת חוגרת בכתף ויד ימין. טופלתי בכדורים ובמשחה וכרגע אני עדיין סובלת מכאבים ומשככי כאבים לא עוזרים וכן יש לי תחושת צריבה בתוך הזרוע כולה. השאלה היא אם יש משהו שיכול לעזור לכאבים ולצריבה וכמה זמן זה עוד עלול להימשך?

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2007 | 06:37 | מאת:

שלום רב יש טיפולים מרובים להמשך הכאבים או POSTHERPETIC NEURALGIA , אך רק רופא שבודק יכול להמליץ . תגשי לנוירולוג לקבלת המחלצה . כל טוב

03/11/2007 | 19:46 | מאת: מיכל

שלום רב, תודה על תשובתך, האם יש מקום לדאגה? מה הטיפול במקרה כזה? ושוב תודה מראש מיכל

08/11/2007 | 06:33 | מאת:

שלום לך כפי שכבר ציינתי צריך לגשת לאורטופד ולברר מה הטיפול הנכון לשלב שאת נימצאת כל טוב

03/11/2007 | 10:02 | מאת: לילך

שלום, ברצוני לדעת האם נטילת התרופה טגרטול CR עלולה לגרום להתנפחויות חוזרות ונישנות בחניכיים, והאם ייתכן כי לאחר הפסקת הנטילה של התרופות עלולה התופעה לחזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא נכון לגבי טגרטול , זה נכון לגבי פניטוין , תרופה אנטיאפילפטית אחרת , שגורמת לפגיעה לא תמיד הפיכה של מחלת חניכיים כל טוב

02/11/2007 | 15:14 | מאת: שרון

מה תפקידו של השריר קרמסטר והיכן הוא ממוקם?

08/11/2007 | 06:28 | מאת:

שלום רב מדובר בשריר שמפעיל את עבר המין הגברי ומיקומו במעתפת של האשכים (TESTIS ) כל טוב

לד"ר שלום! אני עוד מעט בן 25 לומד תואר ראשון שנה אחרונה. בגיל 20 התחיל המשבר הראשון שלי שבו אושפזתי חודש וחצי, ואז אמרו שזו סכיזופרניה .כמובן שבמשבר איבדתי קצת את הקשר עם המציאות אבל די מהר חזרתי לעצמי .שכחתי לציין שלפני המשבר למדתי 12 שנות לימוד ובגרות מלאה ותיפקוד תקין לחלוטין במאה אחוז (למרות שלא הייתי בנאדם חזק או טוב מי יודע מה בכושר גופני אבל לא הייתי חייב לנוח באמצע היום). . בזמן המשבר הייתי במסגרת לימודית ומה שאפיין את המצב לפני המשבר היה לחץ מאוד גדול בלימוד ולא הרבה שינה... . לאחר המשבר קיבלתי כדור שאני נוטל עד היום והוא ריספרדל 2 מ"ג. הבעיה היא שלאחר המשבר ישנו מצב שאני חייב (אבל חייב! לישון באמצע היום שעה-שעה וחצי) ואני מרגיש נניח אחרי ארבע עד שמונה שעות על הרגליים שאני צריך לשכב אפילו בלי לישון אלא לשים את הראש איפה שהוא על מיטה כמה דקות וזה חייב להיות בתנוחת שכיבה כדי שאני יוכל להחליף כוחות. . אין לי בעיה עם העירנות( אני יכול לישון 8-9 שעות ביממה וזה בדרך כלל מספיק אבל גם לא תמיד) אלא הרגשה שאם נשווה את זה למחשב אז כמו מחשב ישן שמתחמם מהר כך יש לי הרגשה ש"המוח" מתחמם מהר והגוף כאילו לא יכול לעמוד בעומס עוד. כמו כן ישנו שלב שאתה מרגיש שהגוף עומד לרעוד (כמובן שבפועל אין רעידות) ואם נניח לא ישנתי במשך היום אז אחרי זה קשה לי לתפקד טוב(בוא נגיד שאני יכול לראות טלוויזיה אבל יהיה קשה לי לעבוד). לאחר ארבע שנים אושפזתי שוב תוך כדי לימודיי באוניברסיטה אלא שהפעם זה כנראה נבע מפרידה מבחורה. הגעתי לבית חולים במצב קטטוני ולאחר מספר חודשים מועט הייתי כבר על ספסל הלימודים מתפקד כאחד האדם עם כדור אחד ריספרדל שני מיליגרם(לפני המשבר השני הורידו לי את הכדור לחצי מליגרם עקב תיפקודי הטוב) אבל עדיין גם כשהורידו לא היה הבדל משמעותי מבחינת שינה ומ"בעיית המנוחה" .צריך לציין שאני מבחינה קוגנטיבית-מנטלית מתפקד מצויין בין מבחינת ריכוז, הצלחה במבחנים וכדומה. שאלתי היא ממה לדעתך נובעת בעיית השינה?כיצד ניתן לפתור אותה?(אם בכלל) והאם יכול להיות שזוהי בעיה גופנית?(נוירולוגית) אני חייב לציין שאני לא נוטל שום כדורים מלבד ריספרדל 2 מ"ג שאלה זו חשובה להמשך חיי בין מבחינת עבודה בין מבחינת נישואים וכו'

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך העייפות ביום עם צורך לנוח קצת אין בו כל חריגה במיוחד אצל אדם לומד עם פעילות מנטלית מוגברת , זה דבר טוב , זה שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו זה דבר אחר . אם אתה מרגיש עייף ביום באופן מיוחד יש מקום לבדיקת שינה אחרת רק בגלל ההרגל לנוח בצהריים איני רואה בזה כל בעיה . גם הריספרדל יכול להגביר קצת תחושת העייפות . כל טוב

01/11/2007 | 16:40 | מאת: טל

שלום רב, אני בת 37, סובלת ממגרנות אם אאורה מאז גיל 15 בערך, למיטב אבחנתי - מאוד קשור למצבי ההורמונלי. רוב השנים הופיעו המגרנות 3-5 פעמים בחודש - בעיקר בתקופת הביוץ. בתחילה היו אלה מגרנות קשות ומשתקות שלוו אף בבחילות והקאות. עם השנים "למד" הגוף להתמודד, ולעיתים האורה מופיעה כמעט ללא כאב מלווה (אם כי לעיתים מופיע עדיין כאב ראש לא נעים). בחודש האחרון החלו להופיע המגרנות כמעט על בסיס יום-יומי, לפעמים אפילו מספר פעמים ביום, והרבה מהן מלוות בכאב חד. אציין כי התקופה האחרונה (בערך חצי שנה) היתה לחוצה ומתוחה מאוד עבורי, וכי בחלק מהזמן אף טופלתי בכדורים למניעת התקפי חרדה (XANAX-XR). מצבי הנפשי נרגע כמעה, אך בו זמנית החלו להופיע המגרנות התכופות (למעשה לאחר התקופה הקשה). שאלותי הן: 1. האם ישנו קשר בין המצב הנפשי והדחק לריבוי ההתקפים? 2. האם יש קשר בין התרופות לבין התקפי המגרנה? 3. האם נראה לך כי לאור ריבוי ההתקפים יש צורך לערוך איזשהן בדיקות? תודה מראש, טל

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2007 | 06:19 | מאת:

שלום רב ידוע שלחץ נפשי הנו טריגר למיגרנה וגורם להחמרה . אין כל קשר עם מתן התרופה אם כי המומלץ לקבל טיפול ספציפי למצבי חרדה ולא קסנקס . מדובר בCIPRALEX,FAVOXIL או אחרים ממשפחת הSSRIS , שהנן תרופות מונעות מצבי דיכאון וחרדה וגם משפיעות למניעת הכאבים הכרוניים כמו מיגרנה . להבדק שוב במצבי החמרה זה תמיד נכון . כל טוב

01/11/2007 | 13:52 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 17 ומזה זמן רב כאשר חם לי (או פשוט ישנם גלי חום בגוף) ישנם עיקצוצים בכל הגוף וצורך עז להתגרד. אשר עובר כעבור מספר דקות כאשר גל החום הנ"ל יורד. אשמח לדעת ממה אני סובל. תודה מראש

08/11/2007 | 06:15 | מאת:

שלום רב צריך לגשת לרופא משפחה ולעבור מספר בדיקות דם כלליות . אין מדובר בבעיה נוירולוגית . כל טוב

31/10/2007 | 22:11 | מאת: איריס

שלום רב, לפני מספר ימים עברתי בדיקת אא.ג תוצאות הבדיקה היו: האטה קלה אינטרמיטנטית באזור הטמפורלי הקדמי השמאלי. אבקש לדעת מה זה בעצם האטה אינטרמטינטית באזור הטמפורלי הקדמי השמאלי ומהן ההשלכות של זה. בתודה מראש, איריס

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 18:08 | מאת:

שלום רב תלוי מה הסיבה שנשלחת לבדיקה וכנו כן רצוי לעבור גם הדמיה מוחית כדי לברר האם רקמת המוח תקינה באותו האיזור . בד"כ מדובר רק בהפרעה חשמלית משתנה וחסרת משמאות . אך צריך לברר את המימצא עד הסוף . כל טוב

30/10/2007 | 18:35 | מאת: דנה

שלום רב, אני אשמח אם תוכל/י לעזור לי ולהסביר את משמעות הממצא. הפנו אותי בגלל התעלפויות חוזרות לבדיקה. התרשים נעשה בערנות. נרשמה פעילות רקע אחורית של 10 לשנייה, סימטרית, מגיבה לפקיחת עיניים. בטא קדמית. באזור טמפורלי מימין נרשמו גלים של 5-7 לשנייה מודגשים בעת אוורור יתר. ללא שינוי בעת גרוי אור. לסיכום: איטיות טמפורלית ימינית קלב לא קבועה. Focal Dyshythmia - Temporal grade 1, Right (awake)

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 18:04 | מאת:

שלום רב רצוי להשלים עם בדיקת הדמיה CT של המוח , די לברר תקינות האיזור שברישום אאג לא מעביר טוב חשמל . לא תמיד יש מימצא אחורי הבדיקה . רצוי להמשיך במעקב נוירולוגי מסודר כל טוב

30/10/2007 | 15:58 | מאת: אני

הופניתי לבדיקת emg נאמר לי שהבדיקה כואבת ואני פוחדת מאד האם אנשים שעברו את הבדיקה יכולים לסבר את אוזניי בקשר לכאב זה? האם לא אפשרי לעשות איזה אילחוש או משהו כנגד הכאב?

30/10/2007 | 16:09 | מאת: קרן

עברתי את הבדיקה לפני 3 חודשים בערך עקב הרדמות של חלק מהאצבעות בכפות הידיים. זה ממש לא נורא, זו הרגשה של זרמים שמועברים לך באזור הנבדק, ולפי התזוזה בודקים את העצב באותו אזור. בכל מקרה זו בדיקה של 3-4 דקות, וממש אין לך מה לפחד-זה לא כואב. בהצלחה, קרן.

30/10/2007 | 17:15 | מאת: אני

זה נשמע נורא כואב, וכתוב באתר רמבם שזה אורך כחצי שעה? תודה

03/11/2007 | 18:01 | מאת:

שלום רב לא כואב באופן מיוחד , זו בדיקה גם לא נעימה במיוחד אך גם תינוקות עוברים זה והכל בסדר. לא עוזר להשתמש לדעתי בחומרים מרדימים , הבדיקה בודקת אך תגובתיות העצב והחומרים החיצוניים משפיעיים רק על העור . כל טו ב

30/10/2007 | 13:01 | מאת: שרון

בשבוע שעבר הייתה כתבה עם ד"ר רמית רבונה שפרינגר, מנהלת מרפאת הזיכרון בבית החולים תל השומר ועל שיטה לגילוי מוקדם של מחלת האלצהיימר, באמצעות בדיקת דם. אימי סובלת מדימנציה בתחילה אמרו שזה אלצהיימר אח"כ רופא אחר טען שזה לא, ההתדרדרות באה לידי ביטוי בהרבה דברים שמזכירים אלצהיימר היכן אפשר לעשות את הבדיקת דם הזו? אני גם כן מרגיש ירידה בזיכרון לאחרונה,האם אני יכול לעשות אותה עבורי? תודה שרון

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 18:02 | מאת:

שלום רב זו גישה לא נכונה לגבי בעיה , יש סיבות רבות לירידה בזיכרון ובריכוז אצל כולנו , אבחנה של אלצהיימר יכולה לקבל תמיכה מבדיקות עזר , צילומים ובדיקות דם או אחרות אך נישארת אבחנה קלינית , אם זה כך חשוב לך תגשי לבית חולים שיבא לקבל הדרכה, אך לדעתי רצוי לגשת לנוריולג מומחה בתחום זיכרון ולברר איתו איזה בדיקות ואם את צריכה כלל לעבור אותן . כל טוב

30/10/2007 | 11:38 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר. אני חולת אפילפסיה מגיל שנה ומטופלת בתרופות. האם הנוירולוג המטפל שלי יכול לתת לי תרופות גם נגד דיפרסיה? אודה על תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 17:58 | מאת:

שלום רב אני לא מבינה למה את לא פונה אליו . כל נוירולוג יכול לתת טיפול בנוגדי דפרסיה כאשר מדובר במצבים קלים או תגובתיים . אצל חולים פסיכיאטריים רק פסיכיארטיים מטפלים . כל טוב

30/10/2007 | 10:06 | מאת: דור א.

שלום למומחים אנא חוות דעתכם מקרה שאפרט כאן, המקרה: לפני 4 חודשים במהלך עבודה פיזית (הרמה) כאב חד בגב והקרנה לרגל שמאל- 2 מומחים המליצו ניתוח ואחד טיפול שמרני. - ct -L5-S1 "בקע צדדי שמאלי של הדיסקית -מוצא העצב דחוק ומעובה מאד" מאז תרופות פיזיוטרפיה דיקור הטבה קלה בלבד. גורר את רגל שמאל אובחן left drop foot ב-emg בסיכום ובקצרה bilateral l4-5 radiculopathy, lt>rt moderate-severe lt. CP neuropathy מה אומרים למעשה הממצאים האלה של ה -emg תודה רבה - דור א.

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 17:53 | מאת:

שלום רב יש דיסק בגב התחתון עם לחץ דוצדדי יותר משמאל על השורשים שיוצאים בגובה L5-S1 , כאשר בנוסף יש פגיעה של העצב COMMON PERONEAL משמאל שאחרי חלקית להרמת כף הרגל , לכן התפתח DROP FOOT , או רגל נפולה . צריך להגיע בהקדם לאורטופד גב כדי לברר אופציה לשחרר את השורש הלחוץ ולמנוע הדרדרות מצב הרגל . ניתוחים אלה רצוי לבצע לפני שיש חסר נוירולוגי, כמו שיתוק כף הרגל , ולא לאחר מכן מאחר שהנזק בלתי הפיך . כל טוב

30/10/2007 | 00:58 | מאת: מיכל

שלום רב, לעיתים קורה לי שבנהיגה אני מאבדת את הכוון , ולא יודעת היכן אני נמצאת. לאחר מספר דקות אני מנסה לשחזר היכן אני לפי סימנים מזהים ואז אני מזהה היכן אני , האם זה חוסר של b12? ניסיתי לקחת אך זה לא השפיע לטובה,מבקשת עצה, מה היא התופעה? ומה עלי לעשות? בתודה מיכל, ( בת 62)

03/11/2007 | 17:51 | מאת:

שלום רב את צריכה לגשת לנוירולוג ולבצע מספר בדיקות בהדקם , כולל EEG , בדיקת כלי דם DUPLEX צווארי ןהדמיה של המוח , יחד עם זה חשוב לברר תפקוד הלב ורמות לחצי הדם . מקור הבעיה יכול להיות חשמלי או מחוסר הפקת דם לאיזור מסויים של המוח . כל טוב

שלום רב! אינני מוצאת התשובות לשאלות בנושאים: 1. איבחון אלצהיימר ו-2. בעיות בזיכרון. אבקש עזרתכם בנדון. בתודה וכל טוב שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב איבחון במחלה ניונית מדוייק יש רק אחד: ביאופסיה של המוח , ולא נהוג לבצע אצל אדם חי . עיקר האיבחון הנו קליני , ישנה בדיקה נוירולוגית כללית ומנטלית בעזרת טסטים , בנוסף ניתן לבצע מיפוי מוח ובדיקת רמת החלבון TAU בנוזל השידרה כדי לתמוך באבחנה . יש מרפאות לזיכרון בבתי החולים בערץ , ניתן לפנות לשם . כל טוב

שלום , קוראים לי לירן ואני בן 18 עשיתי בדיקה CT ויצא ציסטרנה מגנה מעט גדולה. הלכתי למומחים ואמרו לי שכתוצאה מהבדיקה זה לא הסיבה לכך. אני מגיל 11 סובל ממגירנות קשות. מסתגר בחדר , כמו כן לא יכול ליראות אור , ואני לפחות סובל מזה 3 פעמים בשבוע אם לא יותר. רוב התרופות לא עוזרות לי , אך אם אני תופס את זה בידיוק בזמן עובר אבל אם לא אני חייב 24 שעות מנוחה + שינה מלאה ואז רק עובר. אנא לאיזה רופאים ללכת , מה אני יכול לעשות. עזרה בברכה לירן זוהר.

שלום רב יש מרפאות לכאבי ראש ומומחים למיגרנה בערץ ברוב בתי החולים . יש גם תרופות מרובות לטיפול מונע (חווה במספר התקפים שלך ) וטיפול אקוטי בזמן התקף . ובנוסף צריך לברר תזונה , שינה , פעילות גופנית . ניתן גם לאשפז אותך למספר ימים ולנסות טיפול תוך ורידי כדי להמשיכו עם טיפול בכדורים . הטיפול במיגרנה לא רק תרופתי , חשוב לציין שLIFESTYLE מסויים יכול לעזור לפעמים יותר מהכדורים . כל טוב

29/10/2007 | 10:39 | מאת: חני

שלום אני בת 27 וכבר שנתיים ידי הימנית רועדת רק שזה הולך ומחפיר אני דואגת ואף נבוכה ומוחדת שזה לא יגזים ויהיה קיצוני מה עושים וממה זה נובע תודה מראש ומצפה לתשובה

03/11/2007 | 17:40 | מאת:

שלום רב זה מוקדם מידי לרעד בידיים אך חייבים לראות ולבדוק אך התופעה כדי להבין ולטפל נכון . תגשי לנוירולוג מומחה להפרעות תנועה בהקדם כל טוב

שלום, שבוע שעבר בני בן השנה וחצי גלגל עיניים לאחור תוך כדי נסיעה בעגלה. לקחתי אותו לידיים וכשפניתי אליו הוא פקח את העיניים אבל היה אפטי. שטפתי לו פנים והוא חזר לעצמו. כל המקרה לקח לא יותר מ 40 שניות. שלשום קרה אותו בדבר, אבל במגרש המשחקים כשהוא ישוב על רגליה של אישתי. ארוע זה לקח פחות או יותר אותו זמן. פנינו לרופא והוא הפנה אותנו למכון EEG לבדוק אפילפסיה. אתמול כשלקחנו אותו לגן קרה שוב המקרה, אבל ל10-15 שניות תוך כדי שהוא עומד. אציין שהוא לא נפל. לא חיכנו ולקחנו אותו לבית חולים שניידר שם עשו לו EEG בשינה. לפי דבר הרופא לא נמצא כלום בבדיקה והיא תקינה. הוא טען שאם והיה אבסנס אז זה היה נראה בבדיקה. ההשערות היו שזה מתוך עייפות ומעיין מהלך של הירדמות. אני חייב לומר שאין אני מרוצה מהדיאגנוזה ולאחר שקראתי קצת על פטיט-מל זה נשמע בדוק זה. האם כך? האם דיאגנוזת הרופאים נכונה לגבי עייפות? כמו כן הייתי מעוניין בחוות דעת נוספת, האם תוכלי להמליץ לי על ניורולוגים? תודה מראש, דן סטוף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מסכימה שצריך לעבור בירור מלא כולל חיבור לאאג למשך זמן ממושך יותר ואף חיבור לVIDEO-EEG באישפוז ומתוך מצב של עירנות גם כן כדי לברר את התופעה . מומלץ לגשת לנוירולוג ילדים ויש מרפאות טובות באיזור המרכז, כמו בוולפסון , בשיבא או בבית חולים מאיר , ניתן להגיע למנהלי המרפאות אלה גם בקליניקה בהקדם , יש לברר את שמותהים ומקום הקבלה במרפאות בבתי החולים .

28/10/2007 | 22:37 | מאת: קרן

שלום ד"ר, מזה שבוע יש לי ירידה חמורה בחדות הראיה בעין שמאל. מעולם לא היו לי בעיות בראיה (6/6). רופאת העיניים שלי שלחה אותי למיון בקפלן שם הרופא הבחין בבצקת קטנה, וביום שישי אני צריכה לעבור צילום של קרקעית העין להמשך בדיקה. הבעיה היא שיש לי גם כאב ראש בצד שמאל, במיוחד בזמן שיעול שמאז הביקור אצל הרופא התחזק. אחותי עם היסטוריה של גידול שפיר בראש, ונורא לוחצת עליי לעבור CT או MRI. מה היית ממליצה?

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 16:40 | מאת: אני לא רופאה אבל...

שלום לך קרן.... אם זה ירגיע אותך, אז חשבתי לשתף אותך במקרה הדומה שלי. לי יש סיפור דומה מאוד...ואני גם מטופלת בבי"ח קפלן. היה לי בצקת בעין שמאל, והיה לי מעט כאב ראש. נשלחתי ל MRI ולא מצאו כלום, לכן שלחו אותי לבדיקת LP לבירור לחץ תוך גולגולתי שנמצא גבוה וקיבלתי טיפול באורמוקס. המחלה הזו נקראת PTC שזה אומר לפי מה שהבנתי שזה "חיקוי" של גידול. אני מאוד ממליצה לך,( כפי שהבנתי את גם מאיזור בי"ח קפלן) להתייעץ עם ד"ר לייבה חנה שהיא המומחית בקפלן לעיניין הזה.(יש לה גם פורום לבריאות העיניים באתר של הכללית-כך שאת יכולה להתייעץ איתה) אני כבר אומרת לך שאם את סובלת מעודף משקל היא תגיד לך חד משמעית שעלייך להוריד במשקל.(כי הסטטיסטיקה מראה שנשים צעירות שסובלות מזה הן בעלות משקל עודף) מקווה שעזרתי,ואשמח לשמוע שהכל בסדר איתך!

01/11/2007 | 16:02 | מאת: קרן

אני מחר הולכת לצילום קרקעית העין, בינתיים אמרו לי שזו בצקת. בכל מקרה אני אבדוק לגבי ד"ר לייבה, ואכן אני סובלת מעודף משקל, אז אולי באמת זה מה שיש לך. בכל מקרה תודה רבה, את מקסימה !!

03/11/2007 | 17:25 | מאת:

שלום רב אני מסכימה שבמידה ויש ירידה בראיה ובצקת פיתמה בעין חייבים הדמיה ובד\כ הדמיה מגנטית ,MRI , לשלילת מחלות דלקתיות ואחרות . כל טוב

28/10/2007 | 19:32 | מאת: א.

שלום, אני לא יודע אם זה הפורום הנכון. אני בן 33. אחרי סקס העיניים שלי נהיות אדומות וזה עובר אחרי כמה דקות. אם אני עושה סקס בעמידה אז גם העיניים שלי נהיות אדומות אחרי הגמירה וגם לפעמים אני מרגיש סחרחורת, לפעמים קלה ולפעמים חזקה מלווה בבחילה. אחרי שאני נח כמה זמן זה עובר. בשכיבה זה לא קורה, וגם לא קורה אחרי מאמץ של אימון ספורטיבי כמו ריצה. האם יש סיבה מיוחדת לזה? נא תשובתכם הדחופה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 17:23 | מאת:

שלום רב ישנן תגובות מבוססות על התרחבות כלי דם בזמן תפקוד מיני וכך יש במיוחד כאבי ראש על רקע זה , לא ידוע לי על התופעה שאתה מעלה אך יתכן שבאופן מיוחד התרחבות כלי הדם באיזור הגולגולת כוללת את כלי הדם העיניים , יש לציין ששימוש בסמים יכול להחמיר תופעות אלה . רצוי להבדק על ידי רופא עיניים , אורולוג ונוירולוג , כל טוב

28/10/2007 | 18:01 | מאת: נטע

שלום. ביום ה' הייתי אצל נרולוגית בעקבות סחרחרות ליליות. היא איבחנה שהקריסטלים זזו וטענה שבטיפול פשוט הענין יפתר. כאשר ישבתי על המיטה היא הטתה את חלק גופי העליון כלפי מטה וגרמה לי לסחרחורת איומה ומיד הזעתי והתחלתי להקיא. הפסקנו הטיפול קיבלתי כדור נגד הקאות ולאחר כשעה שוב חזרנו על אותה פעולה שהתוצאות היו דומות - הקאות רבות סחרחרות חזקה מאוד כל גופי מסמורטט ותחושה כללית גרועה. קבענו שנדחה הטיפול. חזרתי לביתי בשעה 10 בבוקר וישנתי שינה עמוקה עד 1800 . כל הסוף שבוע הרגשתי רע,חלשה , מסחורחררת גם ביום . הרופאה טוענת שזו תופעה מוכרת ויש אנשים שמגיבים קשה. היא טוענת שזה הטיפול ואני חייבת לעבור את הפיזיוטרפיה שתעזור לי.האמת היא שאני מעדיפה לחיות עם סחרחרות מידי פעם בלילה מאשר לעבור את החוויה הנוראית הזו שוב מה אתם אומרים? האם זו אכן תופעה מוכרת ונורמלית? האם יש טיפול נוסף ? . הרבה תודות

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 16:46 | מאת:

שלום רב יש מצב כזה שמטפלים בו עם טכניקה שאת עברת EPLY MANOVER , כאשר בד"כ עוזר מייד , יש גם אנשים שלא מגיבים וזקוקים לטיפול עדין יותר פיזיוטרפי ותרופתי להרגעת הסיחרור . אם המצב לא קריטי , אין לך סיחרור כל יום ובכל שינוי תנוחה אני ממליצה לבקר גם אצל רופא אף אוזן וגרון ולנסות טיפול תרופתי עם אגיסרק או מודל למספר ימים . כל טוב

28/10/2007 | 09:17 | מאת: יעלי

בוקר טוב ושלום רב אני חולת אפילפסיה בת 28 המאוזנת מזה 8 שנים ומטופלת בדפלאפט 200 אחת ליום בעבר ניתן לי מינונים גבוהים יותר אך בשנים האחרונות אני מאוזנת . כרגע אני בחודש שביעי להריון ומראשית ההריון חדלתי מליטול תרופות תוך התייעצות עם רופא שטען שהנזק הן של התרופות והן של התקף יהיה מינורי ודיי זהה כך שהעניין נתון לשיקולי האישי. מראשית ההריון ועד כה לא קיבלתי אף התקף (טפו טפו טפו (: ) ואף נאמר לי שבד"כ בהריון או שיש החמרה או שיש שיפור. החשש שלי הוא האם לאחר הלידה מומלץ לחזור ליטול תרופות מכיוון שמדובר בשינוי הורמונלי? או שאני יכולה להמשיך ולא ליטול תרופות? יהיה עליי לטפל בתינוק תוך שעות שינה מועטות. ושאלה נוספת האם יש השפעה לדפלאפט על התחינוק בהנקה? חשוב לציין כי חליתי בגיל 11 בערך ונאמר לי בזמנו שאני סובלת מ"ג'ווינל מיאוקלוניק אפילפסיה" ההתקפים שהיו לי הם "גראנד מאל" ונאמר לי רבות שסביר להניח שהמחלה תחלוף לקראת בגרותי.

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2007 | 16:41 | מאת:

שלום רב ראשית לא מומלץ לטפל באפילפסיה באינטרנט אלה על ידי רופא נוירולוג שמתמחה בתחום זה טוב ויכול ללוות אותך במהלך הריון , לידה ובהמשך . יש סוגי אפילפסיה שחולפים עם הגיל אך אם עדיין את קיבלת טיפול במינון זה שכלל לא טרפויטי במשך 8 שנים ולא היו התקפים אלה חדשות טובות . יתכן שאת יכולה להפסיק טיפול אך לא הייתי ממשיכה בלי מעקב נוירולוגי מסודר ובלי שמירת שעות שינה בזמן הקרוב . כל טוב

28/10/2007 | 01:55 | מאת: אישה

שלום אני נשאית של וירוס הרפס כבר הרבה זמן משתמשת בזובירקס משחה לשפתיים הוירוס אצלי פוגע בשפתיים. השאלה שלי האם בעתיד אני עלולה לחלות בשיתוק על שם בל או פציאליס כתוצאה מאותו וירוס הרפס שכבר יש לי? שאלה נוספת אם התשובה לשאלה הקודמת חיובית (לצערי) האם עליי להמנע מחשיפה לקור רוח קרה וכו'...?

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 10:48 | מאת:

שלום רב אומנם יש עבודות שמקשרת את נוכחות הוירוס בהפרשות שונות (דמעות , ליחה) אצל הפגועים מBELL;'S PALSY , אין כל הוכחה שנוכחות הוירוס גורם למחלה , לכן לא הייתי מתעסקת עם זה . לטפל בבעיה המקומית ולשמור על מצב הראיותי הללי טוב כדי שמערכת החיסון תיהי מאוזנת . כל טוב

אבי בן 84 לאחרונה מתלונן על חוסר יציבות וסחרחורת ,בני המשפחה מבחינים בירידה בזכרון רעד בידים, בבדיקה נורולוג בבדיקה גופנית נכתב הליכה מעט על בסיס רחב , לא יציבה , טונוס שרירים מוגבר דו צדדי , ריגידי מימין , אין רעד , שאלתי הסבר למונחים שכתב הנורלוג והאם בדיקת הסי טי כפי שהתבקשה יש בה סיכון ,או פגיעה נוספת לזכרון והאם כדאי לבצעה , מאחר ונאמר לו עי בן מפחה אחר שהבדיקה עצמה יכולה ל]פגוע ועשות לו נזק גדול יותר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין כל סכנה בבדיקת CT אחד , כמות הקרינה אינה משמאותית . כאשר חייבים לבצע צילומים חוזרים בזמן קצר יש סכנה בהצתברות קרינה . המימצאים אינם מיוחדים לאדם בגילך , רצוי לבצע בדיקה כדי להבחיר אבחנה , כל טוב

26/10/2007 | 22:21 | מאת: אלכס

אני בן 29 לפני שבוע ישבתי באוטובוס ומזגן היה על הראש שלי במשך 30 דקות. התחילו לי כאבי ראש שכול פעם אני מרגיש במקום אחר ולפעמים אני מרגיש לחץ באוזניים. אם כאב זה יכול לנבוע מזה שקיררתי את הראש שלי או שיכול להיות שזה קשור לעצבים. אם כן כמה זמן זה יכול להימשך.

31/10/2007 | 10:37 | מאת:

שלום רב הרוח לא גורם לכאבי ראש אלה יכול לעורר מצב לא תקין שקיים . צריך לגשת להבדק אצל רופא מטפל , אאג ונוירולוג כדי לברר את הסיבה כל טוב

26/10/2007 | 21:10 | מאת: אידית גורדון

אני בחורה בת 41 , עברתי בשנת 2002 ניתוח גידולי של הרחם סרטן צוואר הרחם וכירתתו. עברתי הקרנות. ובזמן האחרון סובלת מכאבי ראש , סחרסחרות ונפילות. רופא שלח אותי לבדיקת ,MIRI מהי? ,MIRI מוח וגומה אחורית .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בבדיקת הדמיה של המוח , עם טכניקה מיוחדת מבוססת על שדה מגנטי שמראה את הרקמות השונות שבמוח ברגישות גבוה ויכולה לאבחן בגידולים ראשוניים או משניים . זה נהוג לבצע בדיקה אצל חולים עם מחלה ממהרת כל שהיא כדי לשלול פיזור המחלה למוח . כל טוב

26/10/2007 | 13:26 | מאת: מ

לפני שבועיים ביצעתי בדיקת MRI ע"ש צווארי ובתוצאות רשום שיש לי סירינגו הידרומלייה בחוט צווארי וגבי. מה זה אומר? מה הן דרכי הטיפול ? אני בן 23 וסובל מהבעיה הזו כבר 3 שנים רק עכשיו גילו מה זה.

31/10/2007 | 09:29 | מאת:

שלום רב צריך לברר סיבות לבעיה , לפעמים מדובר בבעית מבנה ללא ביטויים מיוחדים , לפעמים מדובר במחלה פעילה ואז טיפול ניתוחי בא בחשבון . רק עם המטפלים השותפים צריך לברר . כל טוב

26/10/2007 | 11:33 | מאת: hepale

האם יש קשר בין חולה אפילפסיה ,גבר ,והיכולת להביא ילדים תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 09:27 | מאת:

שלום רב האפילפסיה לא פוגעת בפוריות . כל טוב

05/11/2007 | 12:52 | מאת: lv

האם יש סכנת מוות עם המחלה הפילפסיה? תענו לי דחוף תודה

26/10/2007 | 04:10 | מאת: roni

שלום רב אני בן 40 יש לי כאב ראש מעל העיניים ותחושת לחץ מעל עין שמאל מידי פעם קמתי מהשינה עם תחושת גלי חום מידי פעם סחרחורות פעם ביום חולשה בכל הגוף למשךכחצי דקה שעוברת ופעם חוסר תחושה בבכף יד שמאל בצד הפנימי מעבר ממצב שכיבה לאחר שינה למצב עמידה גורם לי לאחרונה להרגשת סחרחורת בדיקות עיניים לב לחץ דם ובדיקות דם הכל תקין אודה לך מאוד על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 09:26 | מאת:

שלום רב צריך גם לבקר את הנוירולוג לפעמים , לפי תוצאות הבדיקה לערוך בירור נוסף וטיפול מתאים . כל טוב

25/10/2007 | 20:04 | מאת: שיר

שלום רב.במהלך השנים האחרונות החלה אצלה בעיית זיכון שכרגע כבר הפכה בגדר הפרעה. השלכות הדבר שאני מאבדת אביזרים כגון מפתחות,אשראי,תיק נשיאה וכ"ו.בעבר איבחנו אותי כבעיית קשב וריכוז,אך יש לציין שבציוניי במכללה הדבר לא פוגע.אני יודעת שאני טיפוס לחוץ נוסף לכך שיש לי בעיית קלסטרופוביה.ניסתי לגשת לפסיכולוגית דרך קופת חולים,אך כבר מההתחלה לא התחברנו ביננו.(היא רצתה שאתחייב להגיע ואני אמרתי שקשה לי נפשית ואני בכול זאת רוצה לנסות אך היא לא קיבלה את זה ולכן לא חזרתי)אין לי כסף לטיפול פרטי מה גם שאין לי מושג מהן השלכות הטיפול בכדורים,האם זה ממכר? לכול הזמן? ועוד אשמח לקבל את תשובתך בנושא תודה רבה מראש שיר

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 09:24 | מאת:

שלום רב הפרעת קשב לא פוגעת רק בציונים , אלה בכל תחומי החיים והאירגון היומי , לכן נכון לגשת לנוירולוג ולטפל בהפרעה כראוי , עם ריטלין ואולי תרופה נוספת לתופעות החרדה והכפייתיות .תרופות אלה לא גורמות להתמכרות . לגבי הפסיכולוג רק עם אדם שיש לך כימיה , אחרת זה מיותר . כל טוב

25/10/2007 | 08:38 | מאת: ענבל

שלום אני בת 34-בריאה בדרך כלל לפני כשבועיים, התחילה לי תחושה מוזרה ביד שמאל- מעין כבדות של היד, וכאבים לא חזקים בין הכתף לבין המרפק כאשר אני מרימה דברים כבדים מעין הרגשה של שרפה וכאב עדין. האם זהו סימן ל ALS? מה עלי לעשות? אני בלחץ אדיר תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2007 | 17:22 | מאת: חולה ALS

ממש לא!!! התחושה במחלה ארורה זו היא בדרך כלל חולשה כללית עם חולשה בכפות הידיים שהולכת ומתרחבת בכל הגוף. אין קשר לתחושת שריפה וכאבים.

26/10/2007 | 17:25 | מאת: חולה ALS

מה שכתבתי מתאר את ההתחלה של המחלה

31/10/2007 | 09:21 | מאת:

שלום רב קודם תגשי להבדק אצל נוירולוג אין כל קשר בים הסימפטומים שלך לALS , זה מתאים ללחץ עצבי הגובה המרפק . נכול לבצע גם EMG כל טוב

25/10/2007 | 00:24 | מאת: רונית

ד"ר נכבד/ה שלום רב, לאחרונה אבחנו אצל אבי CIDP, לאחר אי.אמ.גי שהדגים פגיעה אקסונלית קשה ברגליים ופגיעה דמיאלינטיבית בינונית בידים. הוא בן 58, ותלונותיו העיקריות היו רדימות בידים ואבדן תחשה גם בידיים וגם ברגליים. אשמח אם תוכלו לומר לי: 1. מה היא CIDP? 2. מה הגורמים לה? 3. מה הטיפול המקובל? (הציעו לו IVIg) - אם אכן הטיפול בעירוי הוא המקובל - האם יש לו מינון מקובל? האם הוא טיפול לכל החיים או לתקופה מסוימת ונגמר? וחשוב לא פחות - האם לא מאוחר מדיי להתחיל לטפל עכשיו? 4. מה הפרוגנוזה במקרה של CIPD? האם זו מחלה לכל החיים או ניתן להירפא ממנה? סליחה על כמות השאלות, אבל לא הסבירו לו כלום בקופת החולים, ובאינטרנט כל החומר הוא באנגלית רפואית. תודה מראש, רונית

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 10:21 | מאת:

שלום רב CIDP מחלה כרונית פרוגסיבית (CHRONIC INFLAMATORY DEMYELINATING POLINEUROPATHY ) ממקור אוטואימוני (שיבוש באיצור נוגדנים במארכת החיסונית כאשר הגוף מייצר נוגדנים נגד עצמו , כאן נגד המעתפת של מיאלין של עצבים ההיקפיים בכל הגוף ) , עם טיפול כרוני כל החיים על ידי תרופות שונות וגם אירועיים של אימונוגלובולינים פעם לחודש או איך שמחליט המטפל . המינון לפי משקל גוף . אף פעם לא מאוחר אלה חייבים לטפל במחלה . כל טוב

07/02/2008 | 21:11 | מאת: קרין

אמי אובחנה כחולת cidp אני מעוניינת לקבל פרטים על נמחלה,משך המחלה,האם ישנו חולה במחלה או מישהו שחלה במחלה זו שיוכל לספר על התהליך שעבר. תודה רבה

28/04/2008 | 19:15 | מאת: ע

בס"ד רונית היום נתקלתי בשאלתך והחלטתי לכתוב לך את שאני יודעת וחיה לצערי יום יום כשלוש שנים אני חולה בcidp ומעבר לחוויה האישית קראתי המון חומר בעניין מחלה זו הינה כרונית ופרוגרסיבית, היא פוגעת במעטפת של מערכת העצבים הפריפאריאלית סימנים: נימול , עיקצוצים, בעיקר בידיים ורגליים פגיעה בגפיים, חולשה, עייפות, כאבים וכו' הטיפול שנחשב הכי טוב היום זו תרופה שנקראת אומריגם(אימונגלובולינים) ומקבלים אותה דרך הווריד אחת ל3 או 4 שבועות בדר"כ היא לא בסל התרופות ולכן הקופות לא מתלהבות לתת למזלי כשחליתי היה ניסוי באיכילוב בתרופה והצטרפתי לניסוי כיום כדי לקבל תרופה אני כל חצי שנה מגישה בקשה דרך איכילוב(מרפאות חוץ מכון emg טלפון:036973689)ואז לקופה .התרופה לא מרפאה ,אלא מאזנת את הגוף כדי שלא תהיה התדרדרות לא לכולם היא מועילה ישנם כאלה שלמרות התרופה מצבם ממשיך להתדרדר המומחית בעניין הינה הרופאה שבמכון באיכילוב דר' וויאן דרורי ואיתה עובדת דר' ארטמונוב שתיהן נוירוליוגית שעובדות גם במכבי כדאי להתייעץ איתן הרבה בריאות.

24/10/2007 | 22:24 | מאת: מיכה

אבא שלי לקה בשתף דם במוח לפני שלושה חודשים .מאז הוא בתרדמת . עד לפני חודש הוא לא הזיז את הגפיים שלו אך מאז מתמתח , מזיז קצת את הגפיים העליונות והתחתונות . בימים האחרונים שמנו לב שרעד מהיר וקצר תוקף את הזרוע השמאלית שלו וכיומיים גם ראשו התחיל לרעוד מעט . הייתי רוצה לדעת מה יכול להיות מקור הרעד הזה .

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 09:13 | מאת:

שלום רב רעד ממושך הנו סימן קליני מתאים למקום פגיעה , רעד אינטרמיטנטי של הגפה יכול להיות ביטוי של ספסטיות (קלונוס ) או ביטוי להפרעה חשמלית פוקאלית (אפילפסיה פוקאלית ) משנית לפגיעה של האירוע . כל טוב

24/10/2007 | 03:51 | מאת: אייל

שלום רב. אבקש לדעת את הסיבות לאי נתינת עירוי TPA,באירוע מוחי קל,איסכמי,ולאחר בדיקת CT. מדובר כמובן במסגרת זמן של ה- 3 שעות, אדם בן 80, מצב בריאותי מצויין לגילו, לחץ דם מעט גבוה. אשמח לדעת את האפשרויות השונות לשלילת נתינת עירוי זה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 09:11 | מאת:

שלום רב יש GUIDELINES ויש שיקול רפואי לכל טיפול מסוג זה . בגיל מגובר סיכון הדימומים התוך מוחיים לאחר TPA גבוה יותר , גם כן בנוכחות אוטם גדול בCT . צריך לקבל פרטים מהמטפלים . כל טוב

אני בן 26 , לפני קרוב לשנה התעלפתי, מאז הרגשתי תחושה של זרמים חשמליים בכל הגוף. אובחנתי כסובל מחרדות. הזרמים החשמליים לכל אורך הגוף עברו , אך הכאבים בצד שמאל של החזה ולכל אורך יד שמאל ותחושה שאני נימול לכל אורך יד שמאל כולל כף היד לא עברו. עשיתי בדיקות שונות ללב, ובדיקת CT מוח, ו- EEG למוח והן יצאו תקינות.עשיתי גם צילום של בית החזה ויצא תקין. אני לא יודע מה לעשות. יש לי כאבים בבית החזה ולכל אורך יד שמאל ותחושה שאני נימול כבר שנה, הרופאים לא אמרו לעשות משהו ספציפי בנידון. בנוסף, אני סובל גם מכאבי ראש גם כמה חודשים, שמחמירים בעיקר שאני מתוח או חרד. מה מומלץ שאעשה בנידון? האם יש בדיקות שלא עשיתי שכדאי שאעשה? האם כדאי לעשות בדיקות חוזרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאב בצד החזה ונימול בגפה מצבעיים על בעיה היקפית והבדיקה לעצבים היקפיים הנה EMGמצב ממושך כזה מוסבר על ידי לחץ עצבי בלבד , או ממקור צווארי או מקור אחר כמו מרפק או שורש כף יד . כל טוב

תודה שהשבת לי. האם זה משהו מסוכן?

23/10/2007 | 19:15 | מאת: שירלי

אני מרגישה כבר שבוע חוסר יציבות, עיפות, ולחץ בפנים - בעיקר במצח ובאף. רופה המשפחה שלי בחופש. והייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות. אני מצליחה לתפקד אבל עם הפסקות מנוחה. קבעתי תור לנוירולוגית לעוד שבוע.

31/10/2007 | 09:05 | מאת:

שלום רב אני מאמינה שהגעת לנוירולוג ועבר בדיקה כדי לקבל תחושבה . כל טוב

23/10/2007 | 17:25 | מאת: שלום

ד"ר שלום רב. אני בן 28,בריא בדרך כלל,מעשן.לפני כחודש שכבתי במיטתי והרגשתי כאבי תופת ברגליים,חזה,כתפים,לאחר כמה דקות הדבר עבר.לא התייחסתי אל כך,רק אמרתי לעצמי שאני חייב להירשם למאסזיסט. בשבוע שעבר בעת עבודה נפלתי ולא הרגשתי את הרגליים כ 15 דק',כאילו שאין חלק גוף זה בכלל,לאחר 15 דק' התחושה התחילה לחזור לאט לאט והרגשתי נמלים ברגליים. בעקבות זאת עשיתי CT ממוחשב של הגב,תוצאותיו שהל תקין חוץ מי: במרווח L5-S1:הודגם ספונדילולזיס דו צדדי ב L5 ,ללא ספונדילוליסטזיס משמעותי.קיים בלט דיסק אחורי היקפי קל עם לחץ קל על קדמת השק הטקאלי ועל השורשים במעבר פומינלי משני הצדדים אשר נראה מוצר.אין יצרות פומינלית. יתר מבנים גרמיים כולל גופי החוליות וקשתות האחוריות ומפרקים הפאצטליים נראים שמורים. לסיכום:ספונדילוליזיס דו צדדי ב L5.בלט דיסק אחורי היקפי ב L5-S1.הממצאים הנ"ל נראים כרוניים. מה משמעות תוצאות הבדיקה? בנוסף בעת שירות צבאי נעשתה בדיקה אקוקרדיוגרפית בעקבות דקירות ולחץ בחזה,תוצאותיה: ב :2001 L.V.SYST.FNCTUON :NORMAL LOW NORMAL RT.VENTRICULAR SYST.FUNCTION:NORMAL MITRAL VALVE INSUF:TRIVIAL ב:1999: L.V.SYST.FNCTUON :NORMAL RT.VENTRICULAR SYST.FUNCTION:NORMAL MITRAL VALVE INSUF:MILD האם יתכן ששיתוק של הרגליים נובע אחד מהסיבות הללו?אם לא,ממה זה יכול לנבוע. תודה מכל הלב

לקריאה נוספת והעמקה

רציתי להוסיף שאת בדיקות אקוקרדיוגרפיה לא עשיתי מאז הצבא. שמעתי שיתכן שיש בין הדברים,אך ברצוני לאמת את הדברים אצל איש מקצוע. תודה

שלום רב הסיבה העיקרית שצירך לשלול זה פגיעה כל שהיא בע"ש הצווארי !! , שיכולה להסביר את הכאב ב4 הגפיים ובית החזה שהיה בהתחלה . תיגש דחוף לנוירולוג לבדיקה ובירור . כל טוב

23/10/2007 | 16:35 | מאת: אורית

יש לי כאבי ראש שלא פוסקים. אני נרדמת עם כאבי ראש וקמה איתם. חלק מהכאבים ממוקמים בחלק האחורי של הראש, מעל העורף, יותר לחץ מאשר כאב. האם יש סיבה לדאגה ולבירור לעומק?

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2007 | 13:19 | מאת: גלי

אורית היקרה, גם אני סובלת מכאבי ראש בחלקו האחורי השמאלי. אפילו אשפזו אותי בבי"ח להשגחה, אחרי שסי טי ראש לא העלה דבר. יום למחרת קבלתי ואבן - כדור ממשפחת המורפיום והכאב חלף. הנוירולוג בבית החולים הסביר שזו יכולה להיות תוצאה של תאונת דרכים ואכן זו התרחשה לפני שנתיים ומתח !!! פה קבור הכלב... בכל מקרה, קבלתי כדורים אנטי דלקתיים בשם אטופן ועוצמת הכאבים השתפרה אך עדיין אני סובלת מכאבים בחלק האחורי. מה גם שאני סובלת ממגרנות רציניות - אולי יש לך מה להציע לי? רפואה שלמה, גלי

31/10/2007 | 07:24 | מאת:

שלום רב לא צריך לזלזל בכאב ממושך \ איזור זה יכול להיות ביטוי לעליות לחץ דם או לכאב ממקור ע,ש צווארי , חוליות ושרירים . רצוי להבדק על ידי רופא משפחה , אורטופד ונוירולוג ולשלול בעיות אחרות . כל טוב

23/10/2007 | 13:18 | מאת: אמא

שלום, ילדתי את בני בשבוע 35 עם אפגר מאוד נמוך (עקב מצוקה בעקבות היפרדות חלקית של השליה) לאחר 24 שעות היו לו פירכוסים , הוא קיבל טיפול תרופתי חזק שהפסיק לו את הפרכוסים, לאחר שלושה שבועות עם US ראש ו- EEG תקינים שוחררנו הביתה, תחילה היה מטופל בטופומקס לאחר כמה EEG שבוצעו הוחלט להפסיק את הטיפול בהדרגה, כיום הוא בן 11 חודש' מתהפך זוחל עומד עם תמיכה מקשקש צוחק אוהב לשחק משחקי קוקו נותן נשיקות יודע איפה אור טלווזיה, שותה חלב לבד מאוד חברותי לאנשים שאוהב (ולעיתים גם לזרים לא לכולם כמובן) האם יתכן שהנזק של הלידה לא יבוא לידי ביטוי בנזק למוח? האם עדיין יש סכנה שיסבול מאיזשהי פגיעה כגון פיגור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2007 | 07:22 | מאת:

שלום רב לא ניתן לקבוע בשלב זה , יתכן והילד מתפתח טוב ורוב המצוקה תוקנה , יש למוח רזרבות עדירות , אך צריך לעקוב מקרוב ולמנוע בכל האפשר מחלות וטראומות פיזיות ונפשיות במהלך הילדות . כל טוב

23/10/2007 | 09:04 | מאת: דנה

שלום דוקטור, אובחן אצלי גלובוס בגלל מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 8 חודשים אני לוקחת כבר חודשים Alpralid 0.5 , זה עוזר לי אבל לא לגמרי , ואני גם מרגישה שאני התרגלתי ולא יכולה בלי הכדורים האלה . אולי יש איזה תרופה אחרת בשביל שההרגשה תעלם לגמרי ? תודה מראש דנה

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2007 | 20:39 | מאת:

שלום רב צריכים לבדוק אתך רופא אף- אוזן-גרון ואם הכל בסדר ומדובר בבעיה נפשית יש תרופות אחרות כנוגדי חרדות , טובות יותר , ממשפחת הSSRIS . אך צריך להתיעץ עם הפסיכיאטר או הרופא המטפל כל טוב

23/10/2007 | 08:51 | מאת: יוני

האם כאב ראש אוקסיפיטלי חוזר יכול להיות מיגרנה? תודה מראש

27/10/2007 | 20:36 | מאת:

שלום רב כן , יש מגרנה עם כאב אחורי אך יש גם סיבות אחרות לכאב כזה שצריכים לבדוק כל טוב

23/10/2007 | 07:41 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 34 עוסק בספורט באופן קבוע 3 פעמים בשבוע ריצה של כשעה. ברקע יתר לחץ דם גבולי מטופל במעכב ACE. לאחרונה בזמן הריצה אני מרגיש נימול בשפה התחתונה ושם בלבד. זה נעלם זמן מועט לאחר סיום הריצה. מה זה יכול להיות? האם זה אמור להדליק נורה אדומה? הייתכן שזה מצב לפני CVA כבר בגילי? יש לציין שאני רזה ללא שומנים בדם או גורמי סיגון אחרים בתודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2007 | 20:35 | מאת:

שלום רב אין אירוע מוחי שפוגע בשפה התחתונה ורק בזמן ריצה . איתכן שיש תופעה מקומית , ריצה עם פה פתוח או סיבה אחרת , רצוי להבדק על ידי פה ולסת בשאלה זו. ניתן לבצע גם בדיקה קרדיאלית ומבחן מעמץ כל טוב

22/10/2007 | 21:27 | מאת: שת

שלום. כפי שהספקתי להבין מעיון במס' אתרים , לשבץ מוחי יש התראות מקדימות של איבוד ראיה זמנית בין היתר. במקרה כזה ממליצים לגשת לחדר מיון. האם הפניה לח.מיון מיד לאחר הופעת ההתראה יכולה לעזור למניעת השבץ המוחי שעלול להגיע? האם ביצוע ct angio או כל בדיקה אחרת יכולים למנוע את השבץ המוחי? אודה לך אם תוכלי לפרט בתשובתיך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מניעת השווץ הנה ברמה של מניעת המחלות הגורמות (גורמי סיכון : סוכרת , לחץ דם , מחלת לב, עודף משקל ואחרים ), ועל ידי טיפול תרופתי כמו אספירין , פלביקס או קומדין , שכולם מדללי דם במנגנונים שונים . "סימנים המקדימים " הנם למעשה האירע עצמו רק שלפעמים האירוע מתרחש חלקית והכל עובר במשך מספר שעות (TIA )או מתרחש באופן מלא "COMPLETE STROKE" , ואז הנזק סופי ולא הפיך , טוב להגיע למיון בשלב מוקדם בכל האפשר כדי לעבור בדיקה , לאבחן את סוג והיקף האירוע ולתת טיפול לפי המצב בחומרים שיכולים לצמצם את הנזק הסופי למינימום , כל טוב

האם זה נכון לא לתת אף מדלל באף מינון לאדם שעבר שטף דם מוחי מתישהו? מה הסכנות שיש בפעולת היפוך (מכת חשמל) שמבצעים להסדרת הדופק? האם פעולה כזאת יכולה ליצור STROKE שיתקוף בעתיד? האם לאחר פעולת היפוך יש לוודא שלא נוצרו קרישי דם בעורקים?

22/10/2007 | 14:33 | מאת: Kfir

שלום רב, מזה כמה חודשים סובל מ'עיקצוצים' בכל הגוף כולל פנים. כמו כן ראיה מטושטשת מדיי פעם, וגם לאחרונה (כמה ימים) תחושת הרדמות באצבעות ידיים ורגליים. עברתי היום בדיקת VER BERA SEP וגם בדיקת EEG. על פי האחיות בבדיקה הכל תקין. האם תקינות בדיקות אלו שוללות טרשת נפוצה? אני בן 32 בריא ספורטאי ומאד פעיל, אבל חושש מאד מתופעות אלו - חיפוש בנט מוביל לכמה מחלות לא 'נעימות'. אשמח לכל טיפ בנושא!, תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2007 | 20:20 | מאת:

שלום רב לא מאבחנים לבד מחלות מאשירים את זה לרופאים הבדיקות שעברת לא שוללות ולא מאשרות תרשת נפוצה , הן בדיקות עזר , האבחנה הנה קלינית בעיקרון עם תוספת מספר בדיקות חווה , רצוי לעבור בדיקה נוירולוגית מסודרת ובדיקת עיניים , בדיקות דם כלליות . אם הכל תקין להמשיך במעקב לפי הצורך

22/10/2007 | 14:21 | מאת: רויטל

שלום רב ! שאלתי היא בקשר לבני בן 6.5. לפני מס' חודשים החל לבצע מצמוצים רציניים בעיניים - בשפתכם טיקים. לאחר בדיקה במכון עיניים ובדיקה נירולוגית הוחלט שהכל "על בסיס ריגשי" ולא להתייחס לבעיה. לפני מספר ימים הילד החל באופן חריף ביותר לבצע עוויתות קשות בפה ובצוואר. זה נראה לי לא רצוני, אך המחזה לא נעים ולעיתים אף מלווה בקולות. למרות הניסיונות לא להעיר לו על כך (כניסיון מעניין העיניים), אני מעירה מדי פעם מכיוון שהעוויתות קורות כל מס' שניות בממוצע. הוא טוען שיש לו כאבים בפה. אנחנו מתוסכלים מאוד וחסרי אונים. יש לנו תור לנירולוגית, אך מה ניתן לעשות מעבר ?כיצד אוכל לעזור לו ? יש לי חשש שיתחילו לצחוק עליו ולהציק לו ותתחיל גם בעיה חברתית. מבית הספר כבר התקשרו לגבי עניין הקולות בכיתה (לא באופן קבוע), לתאם ועדה בהשתתפות היועץ וההנהלה ורמזו על ריטאלין (שאגב - אני מאוד מתנגדת ומפחדת מזה). אנא ענו לי בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2007 | 20:16 | מאת:

שלום רב אם הטיקים מפריעים לילד יש מקום לטיפול תרופתי לילד יחד עם הדרכה למורים בבית הספר , שלא תריכים להעיר ולגרום לו הרגשה לא טובה ריטלין אינה תרופה לטיקים , יכולה להחמיר לפעמים טיקים מחלה של טיקים מוטריים וקוליים דורשת התיחסות במיוחד כשנמשכת מעל שנה , בשאלה על תסמונת מורכבת יותר תמיכה נפשית , מסגרת ברורה , פעילות גופנית (רחיבה טיפולית ) בנוסף לתרופות יכולים לתרום הרבה כל טוב

אני בת 40 מזה חודש ימים יש לי מן תחושת זרמים ונימול בצד אחד של הראש והפנים. זה לא משהו שכואב מאד, אבל זה מטריד ומשבש את ההרגשה הכללית. עליי לציין שלפעמים יש מן תחושה שמשהו חזק לוחץ על הפנים, האוזן והראש. אני עובדת שעות רבות מול המחשב, והצוואר כואב מידי פעם. אפילו אם אני נוגעת בראש או מגרדת אז מתחילים הזרמים. בבדיקת צלום עמוד שדרה צווארי הכל תקין והאורטופד אמר במן זלזול, שזה לא משהו שקשור אליו, אבל כתב באבחנה( CERVICALGIA (TRAPEZ PAIN ושאם לא יעבור שאני אלך לרופא נוירולוג. (עלי לציין שלא בדק אותי) אלא רק אמר לבצע כמה תנועות וזהו. רשם תרופות לכאבים ושלח אותי הביתה. האם מדובר בסטרס או חלילה משהו רציני יותר? אודה לך על תשובה מהירה

שלום רב רשאית לא מובן לי אין הגעת לאורטופד כאשר יש זרמים בפנים ! צריך להגיע לנוירולוג לאיבחון קליני בהקדם , הזרמים שבנים אינם קשורים לצוואר ולאורטופד , כל טוב

22/10/2007 | 00:10 | מאת: ליהי

שלום, רציתי לדעת האם יש קשר בין הופעת נבוסים אן נגעים עוריים לבין מחלות ניורולוגיות כלשהן, ואן כן, לאילו מחלות, תודה,ליהי

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2007 | 20:07 | מאת:

שלום רב יש נקודות חן שיכולות להשתנות למלנומה סרטנית וזה יכול לשלוח גרורות למוח בקלות יש נבוסים מפושטים על פני העור שיכולים לסמן מחלה גנטית קשה נוריופיברומטוזיס , עם מעורבות מערכת עצבים המרכזית ברמות שונות מבררים היום קשר בין מלנומה לבין מחלת פרקינסון יש מחלות גנטיות שונות עם פגיעות עור ומוח זה לא עומר שכל נבוס מחשיד על מחלה נוירולוגית צריך לגשת לרופא עור ולבדוק כל טוב

21/10/2007 | 18:48 | מאת: דנית

שלום אני אמא לארבעה, בת 41 , שנה אחרי לידה רביעית. לאחרונה התחילו לי נימולים בידים וקצת ברגליים.. אני עובדת פיזית קשה מאוד (גם על המחשב, בתנוחה מאוד לא נוחה, וגם בבישול בשעות בערב (_מטבח שף) וגם בבית במקביל אני בסטרס לא קטן בגין בעיות עם הילדים - אבחוני קשיים וכו.... הנימול והנוקשות הקלה באצבעות הידים (מדי פעם) החלו לאחר ארוע טראומטי עם אחד הילדים. (לפני כחודשיים). מיותר לציין שאני ישנה מעט קמה הרבה בלילה, עוד מניקה, ומאוד עייפה. יש לי תחושה שחלק מהתופעות האלו הן קשורות למצבי הגופני הירוד והסטרס בו אני נמצאת. פניתי לרופא ששלח אותי לבדיקות דם מקיפות שיצאו טובות, אפילו הברזל תקין. נשלחתי לסריקת EMG (אני חושבת שכך קוראים לזה). טרם הספיקותי. אחת הסיבות שנדמה לי המרכיב העיקרי הוא פסיכולוגי, הוא ש"כואב" לי בכל מני מקומות אחרים, בצד, בכתף, מגרד לי ומה לא. האם יתכן שאני וחרדותי בנושא הילדים "ממציאים" תופעות כאלו? מבולבלת מאוד תודה דנית

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2007 | 22:30 | מאת:

שלום רב עם סידור חיים כזה... קשה לא לרגיש נימולים ! חוסר השינה והסטרס מעלים את רגישות מסוג RLS-RESTLESS LEG SYNDROME , השאלה האם הנימול מופיע במצבי מנוחה ופסיביים או גם הליכה . כדאי לברר רמת פריטין בדם , להתחיל ללכת ברגל בערב לפני שינה , לאכול מסודר ולבצע פעילות גופנית , יש גם תרופות שונות . כל טוב

08/11/2011 | 11:59 | מאת: אילנית

אורח החיים שלך מזכיר לי קצת את שלי, כאשר הייתי בהריון בילד השני, החלה תחושת כובד הכפות הרגליים ןנימול כאשר אני קמה משינה. עברתי את כל בדיקות הדם האפשריות, כולל E.M.G, בדיקת המטולוג ואורטופד ועוד סידקת בדיקות אך לא מצאו את הבעיה. לאחרונה השלמתי עם העובדה שאולי זה תוצאה של עומס בחיים, וקושי פיזי יומיומי.