טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

07/08/2007 | 15:26 | מאת: אופיר

שלום מה ההבדל בין רעד,טיקים ופסיקולציות..איך מאבחנים כל אחד מהשלושה?

10/08/2007 | 18:56 | מאת:

שלום רב טיקים הנם תנועות בלתי רצוניות המופיעות בשרירים בכל חלקי הגוף לסירוגין , מספר פעמים ליום או לשעה , לשניות , תנועות סטריאוטיפיות , הרעד מופיעה בידיים בד,כ אך גם בראש או רגליים או קול , כתנועה מהירה עם תדר גבוה וקבועה , מוחמר או במנוחה או בתנועה , ובמצבי לחץ . פסיקולציה הנה התכצות של סיב שריר ללא כל תנועה , מקורה פריפרי ולא מרכזי , במוח כמו 2 התופעות הקודמות . כל טוב