נזילה מוחית שדרתית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/08/2007 | 21:16 | מאת: סיגל

לפני שנתיים בערך עברתי ניתוח שקדים.מאותו הזמן הרגשתי נזילה מאחורי האף לפה.בדיקות c.t לא מצאו דבר. לא נמצא כלום בכל מה שקשור לאף-אוזן-גרון. הופנתי לרופאת פה ולסת ,והיא אמרה שהנוזל הזה בא מהמוח. קיבלתי כדורים בשם "קלונקס",ואני בולעת אותם שלוש פעמים בשבוע כבר חודש וחצי בערך, וזה לא עוזר. ועוד דבר חשוב מאוד -הטעם בפה שלי משתנה כל פעם,והבנתי מהרופאה שזה גם קשור למערכת העצבים במוח. מה אני יכולה לעשות?

10/08/2007 | 21:04 | מאת:

שלום רב אם כולם מדברים על המוח את צריכה להבדק על ידי נוירולוג . לגבי הנוזל , אין כל קשר לנזילת נוזל מהמוח לבין ניתוח שקדים , את טיבעו של הנוזל ניתן לבדוק במעבדה , לברר האם זה CSF או הפרשה רגילה . בצד שני ניתוח שקדים יכול לפגוע ברקמות בעומק הפה (החיך הרך ) ולגרום לחזרת נוזלים דרך האף . בצד נוסף יש תופעה שנקראת POSTNASAL DRIP שמתערת את מה שקורא לך , תופעה בתחום האף אוזן גרון . כדאי לבדוק את כל זה כל טוב