טורטיקוליס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חוסר סימטריה בגולגולת: מדריך

התינוק שלכם נולד עם ראש בלתי סימטרי? אל דאגה: ברוב המקרים מדובר במצב שכיח יחסית, שיחלוף מאליו. על הפעולות שעשויות לתקן את האסימטריה ולמנוע מצבים חדשים הגולגולת בנויה מעצמות שטוחות המורכבת משתי שכבות עצם ומחוברות ביניהן בתפרים, והיא מהווה הגנה למוח, מפני פגיעה. התפרים שהם רווחים דקים ומשוננים בין עצמות הגולגולת מאפשרים צמיחת הגולגולת, כל זמן שהשלד צומח עד לסיום גיל ההתבגרות. התפרים הם רקמות רכות, חיות ופעילות - המייצרות באופן קבוע עצם חדשה והם מאפשרים לגולגולת לגדול בהדרגה, בהתאם לצמיחת המוח והלחץ שהוא מפעיל על התפרים. בין שלושה תפרים הממוקמים במרכז הגולגולת ולשני צדי המצח, יש רווח ללא עצם - המרפס - אשר מכוסה בקרום גמיש וחזק. בנגיעה במרפס, ניתן לחוש את הדופק ובניגוד למיתוס שאין לגעת במרפס, זהו אזור שאינו רגיש למגע. אנו נולדים עם מרפס קדמי פתוח; וברוב המקרים, נולדים עם מרפס אחורי סגור. עם זאת, בקרב 4% מהילדים, גם המרפס האחורי...
ללמוד עוד על טורטיקוליס
ילדים: בלוטות נפוחות בצוואר-תמונה

הבלוטות בצוואר של הילד התנפחו בפתאומיות? לרוב מדובר בדלקת...

מאת: ד"ר לירן...
22/04/2018
שאלות נפוצות מפורום אורתופדיית ילדים-תמונה

רגליים? ידיים? צמיחה? גדילה? כל התשובות לכל השאלות השכיחות

מאת:
21/06/2004
פיתול צוואר (טורטיקוליס)-תמונה
מאת: אנליה...
30/10/2013
טיפול שמרני בכאבי צוואר: מתיחה דינמית-תמונה

הצוואר כואב לכם בעקבות: "צליפת שוט", חיים מודרניים של עבודה...

מאת: ד"ר גרובר...
15/05/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטורטיקוליס?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טורטיקוליס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום בני בן 5 שנים. לפני כחודשיים נתפס צווארו במפתיע מיד לאחר התעוררותו בבוקר. הוא התלונן על כאבים חזקים, קושי ומוגבלות בתנועה. במהלך היום תנוחת הראש והחזקת הצוואר החמירה. בהעדר סימנם מדאיגים, כחום, חבלה או פגיעה בעירנות, פנינו לאחר יום אל מטפל אלטרנטיבי, שעיסה בזהירות את הצוואר והכתפיים, מרח מישחה סינית ואכן לאחר יום הוקל המצב. שבוע מאוחר יותר שוב נתפס הצוואר, והפעם ביתר חומרה, כאבים חזקים בכל מצב, עמידה, ישיבה או שכיבה, פניה לאורטופד חייבה עריכת 3 צילומי רנטגן שהראו ממצאים תקינים. כעבור שבוע הצוואר אט אט השתחרר. ושוב שבועיים לאחר מכן, שוב תלונות על הצוואר ומוגבלות בתנועה. ממה יכולה לנבוע בעיה כזאת אצל ילד כל-כך צעיר ובריא בדרך כלל? האם כרית גבוהה, שינה "עקומה" או זוית טלויזיה יכולים לגרום לבעיה כזאת? מה בדבר חגורת כתפיים חלשה? כיצד מונעים? כיצד ניתן להקל? עצות!? יש לציין כי באותה תקופה החל גם לסבול מנזלת כבדה, מיים באוזניים, ירידה בשמיעה ובעיות נשימה בלילה (בגיל שנתיים הוסרו בניתוח כל השקדים, בעקבות הפסקות נשימה בלילה). אמא רעיה המודאגת (קצת)

אמא רעיה שלום רב את מודאגת ובצדק ואני מוכרח להודות שהעניין עם העיסוי האלטרנטיבי גרם לי לעלית לחץ הדם. טורטיקוליס - זה השם הרפואי למצב שאת מתארת יכול להגרם מכמה סיבות בינהן תזוזה של חוליות של עמוד השדרה צוארי זו על זו עד כדי סכנה לפגיעה בחוט השדרה עצמו הצרוף של מחלת דרכי הנשימה העליונים שתארת עם טורטיקוליס קיים במחלה שנקרת תיסמונת גריסלי שבה יש חוסר יציבות בין החולי ההצוארית הראשונה והשניה . טורטיקוליס יכול גם להגרם בגלל גידולים של חוט השדרה או של המוח בחלק שנקרא הגומה האחורית . בקיצור, העניין - למרות שבסופו של דבר מרבית המקרים "מסתדרים" - דורש התייחסות רצינית ולא אלטרנטיבית וזה כולל צילומים " דינמיים של עמוד השדרה הצוארי, טומוגרפיה מחשבית של בסיס הגלגלת וחוליות צואריות עליונות. יעוץ נוירולוגי/נוירוכירורוגי , בדיקת רופא א.א.ג ורופא עניים. בנתיים אני ממליץ על שימוש בצוארון רך. בברכה דר' א. לב-אל

ד"ר אסא שלום למרות שלא חשבתי על המקרים בחומרה כפי שהצגת, פניתי לאורטופד ממומחה לעמוד השידרה. נאלצנו לחזור כמה פעמים על צילומי הרנטגן, שעל פניו הראו תוצאות נורמליות. יחד עם זה הורה לנו הרופא לבצע סי טי רק במידה והצוואר ייתפס שוב, וגם זאת לא בזמן הכאבים, במקביל אנו במעקב של רופא אאג בשל נוזלים בשתי האוזניים וירידה בשמיעה, ולשאלתנו בדבר קשר בין שתי הבעיות נענינו בשלילה. מה לעשות עכשיו? האם לטפל בבעיית המיים באוזניים באנטיביוטיקה או לפנות לטיפול הומאופטי? האם החשד למחלה כפי שאתה מתאר מחייב תגובה מהירה לבעיות הנוזלים, או שאין קשר? אילו שאלות עליי להפנות לרופאים המטפלים בנו כעת כדי לקבל תשובות יותר מקיפות? לשם מה רופא עיניים או נוירוכרורג? (אגב האורטופד הציג אפשרות לפניה לנוירוכירורג אך הוסיף בנשימה אחת כי לדעתו אין צורך בבדיקה כי הילד נראה לו בסדר) שוב, מה לעשות? רעיה

דחוף ! שלום רב , בן 12 שהיה כשבוע ימים חולה עם חום גבוה ועם בחילות והקאות , קיבל אנטיביוטיקה והחלים אבל כרגע עם צוואר תפוס מאוד ולא מצליח לסובב את הראש לצד ימין שלו , נראה כאילו הצוואר מעוות בדומה לפיתול צוואר . מה המלצותיך . תודה רבה . יגאל .

תןפעה שכיחה, חימום מקומי, נורופן פעמיים ביום לאחר האוכל ל 3 ימים ואם אין שיפור או יש חום גבוה לגשת מייד לרופא

תודה רבה אכן זה הטיפול עזר .

שלום רב בני בן 10 חודשים נולד בלידה רגילה כאשר כל בדיקות ההריון תקינות. בגיל חודש וחצי אובחן עם טורטיקוליס. ומאז בפזיותרפיה. ישנו שיפור משמעותי בטווח אולם נשארה הטייה של הראש ועדיין מטופלים לאחרונה משלבת אוסטואופת. בדיקת ראיה ושמיעה תקינה. אולטרסאונד צוואר ראשון היה שריר מעובה 1.7 ולאחרונה ירד ל 0.6. הלכתי מיוזמתי לנוירולוגית לוודא שאין מעבר לכך. הבדיקה שלה תקינה. הילד מפותח לגילו. המליצה על צילום צוואר. בצילום נכתב ספינה בפידה c3 בספק. אורתופד ילדים שראה הצילום אמר שהוא לא רואה זאת. אבל היכן שהתינוק עושה פזיותרפיה לצוואר התקשרו משם ואמרו כי הנוירולוג אמר שאלך לבדיקה אצל נוירוכירורג. מה משמעות הממצא אם קיים. ? תודה

שלום יעל, *האם הנוירולוגית הבודקת הינה נוירולוגית -ילדים בהתמותה? *על איזה נוירולוג מדובר? האם נוירולוג זה בדק את בנך? אתייחס. בברכה

דר. שלום הייתי אצל נוירולוגית ילדים שהיא מנהלת בשניידר. הבדיקה הגופנית תקינה והיא שלחה לצילום צוואר. שלחתי אליה רק פענוח בלי צילומים אמרה שתקין ושאמשיך מעקב אורטופד. הנוירולוג שהיום אמר לי לפנות לנוירוכירורג הוא מנהל התפתחות הילד היכן שאני עושה פזיותרפיה לתינוק שלי. הוא בדק אותו פיזית לפני חצי שנה ואמר שהכל תקין. ובעקבות זה ששלחתי אליו את הפענוח של צילום הצוואר הוא המליץ שנוירוכירורג יראה את התינוק. הייתי כבר אצל אורטופד ואמר שלא רואה זאת לפי הצילום. שכתבו שזה בספק. אני בכל מקרה אקבע לנוירוכירורג אבל בטוחה שיקח זמן לתור ורציתי לדעת מהי המשמעות של הממצא אם קיים כזה בצוואר c3.

ליעל שלום, *הממצא כשלעצמו אם קיים-הריהו מולד. כשלעצמו-חסר ממשעות. *אם קיים קיפוח תפקודי או חסר נוירולוגי בדיקתי-מתעורר צורך לראות האם בחוט השדרה הצווארי בגובה C3 במקרה שבדיון קיים ממצא פתולוגי: יש מספר אפשרויות לליקוי במבנה החוט. במקרים אלה מתבצעת הדמיית MRI להדגמת מרקם חוט השדרה.. *הסבירות לממצא חורג כזה נמוכה כאשר ההתפתחות תקינה ובדיקות נוירולוגיות תקינות לחלוטין. בברכה

תודה רבה על תשובתך

שלום רב בני בן 10 חודשים נולד בלידה רגילה כאשר כל בדיקות ההריון תקינות. בגיל חודש וחצי אובחן עם טורטיקוליס. ומאז בפזיותרפיה. ישנו שיפור משמעותי בטווח אולם נשארה הטייה של הראש ועדיין מטופלים לאחרונה משלבת אוסטואופת. בדיקת ראיה ושמיעה תקינה. אולטרסאונד צוואר ראשון היה שריר מעובה 1.7 ולאחרונה ירד ל 0.6. הלכתי מיוזמתי לנוירולוגית לוודא שאין מעבר לכך. הבדיקה שלה תקינה. הילד מפותח לגילו. המליצה על צילום צוואר. בצילום נכתב ספינה בפידה c3 בספק. התור לאורטופד עוד חודש וחצי ואני לא רגועה. רציתי לדעת אם מותר בכלל פזיותרפיה ואוסטואופתיה - אם לא עלול להזיק בגלל הממצא. אודה לדעתך.

הממצא סביר להניח חסר משמעות, השאלה היא האם לאור חזרת השריר לנורמה יש צורך בכלל בטיפול. אוסטיאופטיה לתינוקות אינה מבוססת למיטב ידיעתי על כל בסיס מחקרי ו/או מדעי ולכן לא אתייחס לנושא זה.

ראשית תודה רבה על המענה. לגבי השריר. בצד אחד 0.3 ובצד השני 0.6 זה השתפר עדיין אבל לא שווה בשני הצדדים. ראיתי שבעצם הזנב החוליה טיפה יותר גדולה מכל משאר החוליות בעמוד השדרה, ככה זה ברגיל ? פשוט מהסתכלות באינטרנט כבר התחלתי להכנס ללחץ שאולי יש בעיה. למרות שאף אחד לא אבחן שיש. והוא נבדק בעבר ע״י אורטופד.

אז תמשיכו פיזיותרפיה והכי חשוב גשו לבדיקת אורתופד ילדים

פורומים בנושא טורטיקוליס
פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
פרופ' זיידמן ישיב על שאלות הנוגעות לפריון האישה והפריה חוץ גופית: הזרעה,...
פורום הריון ולידה - הלל יפה
מנהלי הפורום יענו על שאלות הגולשים בתחומי הריון ולידה: בריאות האם והעובר...
פורום גלולות ואמצעי מניעה
מנהל הפורום ישיב על שאלות בנושאים הנוגעים לגלולות ואמצעי מניעה, כגון: הח...