בעקבות תוצאות ציסטוסקפיה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/02/2015 | 21:15 | מאת: שאול

שלום רב, בהמשך לשאלה שלי בעבר שנענתה היטב: בן 56, לפני כמה ימים עברתי ציסטוסקופיה, הרופא הבודק כתב באנגלית שגודל ה- prostatic urethra הוא 2.5- 3 סמ.כל השאר תקין.לפני 3 חודשים עברתי גם בדיקה אורודינמית שקבעה שיש לחצים חסימתיים גבוהים והשלפוחית תקינה. בינתיים נמשך התסמין העיקרי של השתנה תכופה מאוד (כל שעה בערך ביום,עם התאפקות... בלילה רק 1-2 קימות)אני ממשיך לקחת קסטרל 10 מג כבר כמעט שנה. אשמח לעצה: האם ניתוח(שאיני שש אליו) אכן ישפר משמעותית? היש טעם בהמשך הקסטרל? האם ייתכן שלמרות שהשלפוחית תקינה בבדיקות, היא בכל זאת משפיעה על התכיפות ואז הניתוח יועיל פחות. גודל הערמונית ב- אולטרה סאונד- 25 סמק. תודה מקרב לב.

שלום רב, אין ביכולתי לתת לך תשובה מושכלת שכן המידע חסר, ופורום אינטרנטי אינו המקום לטיפול אלא רק נותן יעוץ כללי בלבד. אזכיר לך שכפי שצויין, גודלה של הערמונית אינו קובע את חומרת התסמינים. אם יש לך עדות לחסימת מוצא הלשפוחית ע"פ בדיקת אורודינמיקה גם בהנתן גודל תקין של הערמונית, בהחלט ניתן לצפות שטיפול בקסטרל יקל עליך. עם זאת, אם אחרי שנה של טיפול אין לך הטבה כנראה שמיצית אותו, ולכן עליך לפנות לאורולוג המטפל שלך ולתייעץ עמו על החלפת טיפול תרופתי או אולי ניתוח. בידיו של המנתח הטוב והמיומן תוצאות הפעולות הללו מאוד טובות ויש מנתחים מצויינים בארץ, שעובדים עם כל קופות החולים ובתי החולים או דרך הביטוחים הפרטיים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת