ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/01/2015 | 17:03 | מאת: דני

שלום רב בן 68 בריא, לאחרונה ביצעתי u.s אשכים התגלה באשך שמאלי התבלטות של RETE TESIS באפידידימיס הודגם ספרמטוצלה גדול עד 10.5 ס"מ. מה זה אומר? כמו כן בUS של הכליות הערמונית מוגדלת נפחה 46 סמק .מה זה אומר? תודה

שלום רב, אני מניחה שהיתה סיבה לביצוע הבדיקות אך לא ציינת אותה. מבחינת US אשכים RETE TESITS מתבלט זה ממצא אנטומי ואין לו משמעות קלינית. ספרמטוצלה זו ציסטה באיזור כבל הזרע שגורמת נפיחות מקומית, אם אין לך כאבים אין גם לזה משמעות. אם זה מפריע לך ניתן לפנות לאורולוג לניתוח מקומי לניקוז/הסרת הציסטה. ב US דרכי שתן- ערמונית בקוטר 46 סמ"ק נחשבת מוגדלת חלקית. אין לזה משמעות אם אין לך הפרעה בריקון השתן. לגילך זהו גודל סביר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת