טמסולוסין לא ממש עוזר אחרי שבועיים; עוד יש סיכוי?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/02/2015 | 08:35 | מאת: אורי

ד"ר חתומי שלום, בן 55, בריא למעט BPH. נוטל סיאליס חד-יומי כחצי שנה (שלא ממש עזר ל-BPH), ובעקבות פנייה אלייך כאן ב-6/1/15 שבה ציינת שאין בעיה ליטול גם טמסולוסין (בהפרש של כמה שעות), התחלתי עם טמסלוסין לפני שבועיים. לאחר יומיים-שלושה נדמה היה שזה עוזר קצת, אבל זה כנראה היה מקרי. עכשיו, יש כאבי גב תחתון (מציק אבל נסבל), אך אין שינוי בערמונית, בעיקר צורך תכוף בהטלת שתן ודליפת שתן מדי פעם (יש ימים שיותר ויש ימים שפחות). שתי שאלות: (א) אם טמסולוסין לא עוזר אחרי שבועיים, האם יש טעם להמשיך? (ב) אם טמסולוסין לא עוזר, האם אבודרט עשוי לעזור (לא השילוב)? החשש שלי מהפרעה בתפקוד מיני עם טמסולוסין התבדה, אבל הבנתי שבאבודרט הסיכוי לכך גבוה יותר והפסקת התרופה לא תמיד מפסיקה את תופעת הלוואי הזו. אשמח לדעתך. תודה וסופשבוע נעים, אורי

שלום רב, אם טיפול תרופתי לא עוזר יש לשקול להחליפו. לצערי בפורום אינטרנטי אין לי את כל הכלים לתת יעוץ מיטבי ועליך לפנות לבדיקה אצל האורולוג כדי להעריך את גודלה של הערמונית, תפקוד הכליות, שארית השתן ועוד מדדדים, וכולל מצבך הכללי כדי לתת לך את הטיפול שהכי מתאים לך. אם תרופות לא עוזרות יש בהחלט מקום לשקול שינוי ואם זה לא עוזר או באם מופיעות תופעות לוואי שלא מצליחים להסתדר איתן השלב הבא הוא ניתוח. באופן כללי, אבודרט כתוספת לטמסולין יכול לעזור, בעיקר אם הערמונית שלך גדולה. זה נכון שעלולות להיות לו תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני אבל זה לא בהכרח. התייעץ עם האורולוג שלך.

17/02/2015 | 23:58 | מאת: אורי

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת