פרוסטטיטיס כרונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/02/2015 | 22:18 | מאת: אבי

שלום בן 28 סובל מדלקת כרונית בערמונית כמה שנים טובות(התחיל מדלקת בדרכי שתן ואי קיום יחסי מין). במהלך השנים האורולוג נתן לי ציפרודקס 500 מג פעמיים ביום למשך חודש בהתאם לתלונותי ועפי בדיקה רקטלית למישוש הערמונית. לאחר כל קורס של חודש אנטיביוטיקה יש הטבה בכל תסמיני הדלקת למעט צריבה בשתן. 1. האם זה בסדר ליטול כמות כזאת של אנטיביוטיקה כל חצי שנה/שנה במשך מס שנים? 2. האם יש טיפולים חדשים אחרים? 3 האם יש טעם בכלל לקחת ככ הרבה אנטיביוטיקה מאחר וזה חוזר שוב ושוב 4. האם יש סיכוי להיפטר מזה? תודה רבה מראש

שלום רב, לדלקת כרונית בערמונית פנים רבות ותלונות רבות ולא תמיד ניתן לבודד את מקור התלונה (חידיק וכד) ובד"כ זה מתסכל את המטופל וגם את המטפל. אין לצערי שום דרך טיפול אחת יעילה וכל אחד מנסה מה שמכיר/יכול ולרוב זה נסוי וטעייה. לגבי שאלותיך: 1. הטיפול שתיארת אכן הוא במינון גבוה ולאורך זמן ואם אין באמת חיידק שהופק מהשתן או מנוזל הזרע אני הייתי נמנעת מכזה טיפול ממושך שיוצר עמידות מיותרת. 2. כמו שאמרתי- לא ממש. העיקרון הוא למצוא מה להמנע ממנו שגורם או מגרה להופעת התסמינים (למשל להמענ מקפאין, אלכוהול, שוקולד או הרזה במגע מיני) ולהשתמש בנוגדי כאב או נוגדי דלקת . 3. אין טעם בטיפול אנטיביוטי באם אין עדות ממשית לחיידק. אם לא בדקת יש לשלוח בדיקות שתן, PCR למחלות מין, תרביות זרע, תרבית 4 כוסות. אם ימצא חיידק בהתאם לרגישות שלו אפשר להתאים לך אנטיביוטיקה. 4.אתה צריך להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים ולא הם בך, וכך זה יפסיק להציק לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת