פרוסטטיטיס או נקודות הדק?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/01/2015 | 20:21 | מאת: פלוני

שלום ד"ר חתומי, אבקש תשובה מפורטת, שכן הייתי אצל מספר גדול של אורולוגים ואת תקוותי האחרונה. אני בחור בן 24 וכבר 19 חודשים אני סובל מכאבים חזקים לאחר אורגזמה. הכאבים התחילו כמה חודשים לאחר שנכנסתי לקשר ממושך, אך בשלב זה לא קיימנו יחסי מין עדיין אלא רק "על יבש" כלומר ללא חדירה. הכאב תמיד מתחיל כמה דקות לאחר הגמירה, מתחזק בהדרגה עד שהוא מגיע לשיאו כשעה-שעתיים לאחר הגמירה, ואז נחלש לאיטו עד שהוא נעלם לגמרי לאחר 12-20 שעות ברוב הפעמים. הכאב מגיע לעוצמות חזקות משמעותית יותר אם אני גומר במהלך יחסי מין, אך גם לאחר אוננות הכאב קיים (אך הוא חלש יותר). הכאב מתחלק לשני תתי סוגים: כאב "צורב" לאורך הפין ובעיקר בקצהו, וכאב חזק שאינני יודע כיצד להגדיר בבסיס שק האשכים \ פרינאום. יש לציין שבעת זקפה הכאב בפרינאום מתחזק משמעותית, עד כדי קושי בקיום יחסי מין. בנוסף, כאשר אני עומד זקוף, הכאב בפרינאום מתחזק באופן הדרגתי ומרגיש דומה לכאב שרירים, עד שקשה לי לעמוד ואני חייב להתיישב. אם אני עומד כשגבי כפוף, אני חש הקלה מיידית, בדומה לאם אשב במצב זה. אציין גם שהכאב \ אי הנוחות אינו נמצא בדיוק במרכז הפרינאום, אלא נוטה יותר לכיוון ימין בצורה משמעותית. עובדה זו בשילוב עם הכאבים בעמידה גורמת לי לחשוב שמדובר בבעיה מסוימת בשרירים באיזור. בנוסף אינני יודע להסביר מדוע, אך אם אני הולך להשתין מיד לאחר הגמירה, הכאבים עדיין מתחזקים בהדרגה אך מגיעים לרמה נמוכה משמעותית ועוברים מהר יותר. אציין שיש לי בעיות במתן שתן לאחר הגמירה או כאשר אני בכאבים לאחר אורגזמה. הבעיות במתן שתן נעלמות לגמרי אם הכאב לא נוכח (למשל בימים בהם אינני חווה אורגזמה). הייתי אצל מספר גדול של אורולוגים, ועברתי תרביות שתן (רגילות, לא 4 כוסות) מספר פעמים, תרבית זרע, בדיקת זרע, ובדיקות למחלות מין (כלמידיה) מספר פעמים. כל הבדיקות יצאו שליליות (בדיקת הזרע יצאה תקינה). האורולוגים בבדיקה גופנית לא מצאו דבר יוצא דופן, אך רובם אבחנו אותי עם cp\cpps. לקחתי ציפרודקס חודשיים, וכרגע התחלתי טיפול בפרמיקסון, שלא השפיע כלל בינתיים. אינני מעשן ואני צורך אלכוהול לעיתים די נדירות (היו חודשים שבהם לא שתיתי כלל, לא היתה שום השפעה). ניסיתי כבר לשתות הרבה מים או להימנע מקפאין לגמרי. לשום דבר שעשיתי לא הייתה השפעה על עוצמת \ סוג הכאב, פרט להשתנה מיד לאחר הגמירה. אני כבר נואש ואובד עצות. בחיפושים באינטרנט ראיתי שרבים טוענים שהמקור לבעיה הוא משהו שנקרא "נקודות הדק" (trigger points). מכיוון שאני חש החמרה משמעותית כשאני במצב זקוף של עמידה, והכאבים נוטים ימינה אני חושד שיכול להיות שזו הבעיה אצלי. בנוסף העובדה שהכאבים חזקים יותר לאחר אורגזמה חזקה (ביחסי מין) מצביעה לדעתי על מקור שרירי \ עצבי כלשהו. אך אף אחד מהאורולוגים שאיתם נפגשתי לא בדק את הכיוון הנ"ל. האם יכול להיות שזהו מקור הבעיה? אם כן האם יש טיפול? ואם לא, מה עוד אוכל לעשות? תודה רבה על קריאת הספר הנ"ל...

שלום רב, לצערי פורום אינטרנטי לא יכול לתת לך מענה על הבעיה ממנה אתה סובל אלא רק תשובה כללית והכוונה. פורום אינטרנטי אינו תחליף ליעוץ פנים אל פנים אצל אורולוג, הכולל בדיקה גופנית ושיחה ובדיקות נוספות לפי הצורך. בכל מקרה, לפי מה שאתה מתאר אכן יכול להיות שמדובר בתסמונת כאב כרוני באגן שאצלך מתבטאת בכאב לאחר שפיכה.אף אורולוג לא יחפש את נושא ה TRIGGER POINTS כי זה כיוון נוירולוגי ולא אורולוגי. קשה מאוד לטפל בבעיה בצורה מיטבית אבל צריך לנסות להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים ולא להיפך. היתי ממליצה לך לברר על טיפול במסגרת מרפאות תפקוד מיני ובעיקר מרפאת כאב.יכול להיות שטיפול נוגד כאב ושימוש בטכניקות הרפיה שונות יעזור לך. היתי ממליצה לנסות גם כיוון של רפואה משלימה .

26/01/2015 | 13:56 | מאת: עוד שאלה

יכול להיות שמדובר במצב של היצרות בשופכה שגורמים לתסמינים?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת