בחירת ניתוח מתאים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/02/2015 | 00:29 | מאת: יצחק

אני בן 72 .סובל מערמונית מוגדלת ומטופל תרופתית כ-20 שנה,כעת בדואודרט. לדעת האורולוג המטפל יש מקום לנתח והמליץ על ניתוח דרך השופכה . מכיוון שיש לי גם ביטוח פרטי שבו אני יכול לבחור כל רופא אני מתלבט לגבי בחירת שיטת הניתוח והרופא המנתח לאחר שראיי פרסומים באינטרנט על אפשרות לאידוי הערמונית, וניתוחי לייזר למיניהם. שאלותי: 1.האם אידוי ערמונית הינה פרוצדורה מוכרת ויעילה 2. כיצד לבחור באופו מושכל את שיטת הניתוח ואם יש שיטה מומלצת . 3. האם חייבים לעבור בדיקת ציסטוסקופיה לפני הניתוח או שאפשר לשלבה בניתוח. האם בדיקה זו מחוייבת בכל מקרה?

שלום רב, שית הניתוח להסרת הערמונית נקבעת ראשית בהתאם לגודלה של הערמונית:אם מובר בערמונית גדולה מ 55 סמ"ק לרוב יומלץ על ניתוח פתוח, כלומר הוצאת הערמונית דרך חתך בבטן התחתונה. אם מדובר בערמונית קטנה יחסית ניתן בהחלט להוציאה דרך השופכה. אידוי ולייזר הן אופציות ניתוחיות שהפכו לאחרונה יותר מוכרות, אך אינןבהכרח בסל הבריאות, ומניחה שבשיטות אלו עליך להפעיל ביטוח פרטי. השיטה הרגילה של ניתוחי הערמונית דרך השופכה (בעזרת חיתוך באנרגיה חשמלית) מאוד מוצלחת ויעילה ובידי המנתח המיומן מאוד מועילה וניתן לבצעה בבתי החולים במסגרת ביטוח הבריאות הרגיל שלך דרך קופ"ח. בחירת הניתוח השיטה והמנתח תלויה בהרבה גורמים שחלקם ציינתי, אבל גם במצב המטופל עצמו, מחלות הרקע, תרופות וכו, במנתח וכמובן בביטוחים השונים. ממליצה לך להתייעץ עם מנתחים מומחים בעלי שם ומוכרים שיש להם מיומנות מוכחת. לשמחתך במדינת ישראל יש הרבה מאוד ומתחים מצויינים שעובדים על כל קופות החולים והביטוחים השונים. איני יכולה להמליץ לך על מנתח ספציפי, כדאי שהתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ועם אנשים שכבר עברו את הניתוח.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת