ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/01/2015 | 10:08 | מאת: shir

בן 59 בצעתי אולטרסונד.מימצאים:גודל 3.8*4.0*4.1 ס"מ.בנפח 32 סמק.עם הסתיידויות פרינכימטיות .מוגדלת עם לחץ קל על כיס השתן.מה המשמעות?ומה הפירוש של פרינכמטי?תודה

שלום לך. באולטראסאונד מקבילים מידע על גודלה של הערמונית (מדדי אורך,רוחב וגובה, ונפח מחושב בסמ"ק. לפי מה שציינת מדובר בערמונית בגודל תקין לגילך. בנוסף ניתן לקבל מידע על מרקם הערמונית ולעיתים מצויין שנראות הסתיידויות ברקמת הערמונית(ב"פרנכימה"). אם אין לך תסמינים משמעותיים של הפרעה למתן השתן, אין לממצאים אלו משמעות קלינית, אולי זה מרמז על דלקת בערמונית בעבר. בדיקה זו אינה נותנת מידע על ייתכנות סרטן בערמונית. מומלץ לבצע בדיקת דם ל PSA ובדיקת גופנית אצל אורולוג.

11/01/2015 | 17:50 | מאת: shir

עשיתי בדיקות PSA והמימצא 0.374 שזה ניראה לי תקין מאוד.תודה הקלת עלי

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת