תוצאות בדיקת אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/02/2015 | 21:30 | מאת: חיים

שלום רב, אני בן 65. עקב קשיים וצריבה בהטלת שתן פניתי לאורולוג, וזה שלח אותי לבדיקות מעבדה (דם ושתן) ואולטרה סאונד. בתוצאות בדיקות המעבדה, כפי שהוצגו באתר האינטרנט של קופת חולים, לא ראיתי ממצא חריג כלשהו (ככל שהבנתי, כל הממצאים היו צבועים כחול ובתחום הנורמלי). בדף האולטרה סאונד, לעומת זאת, הוצג בפניי כתב הסתרים הבא, ואודה על הסבר בעברית פשוטה מה פירושו: א.ס. כליות ודרכי שתן סיבת ההפניה: בירור ממצאים: שתי הכליות בגודל וצורה תקינים ובעלות פרנכימה שמורה. בכליה ימנית הודגם גודש קל במערכת מאספת. בכליה שמאלית הודגמה ציסטה קורטיקלית בגודל 1.9 * 1.7 ס"מ. שלפוחית השתן יחסית בדיסטנציה. דופן השלפוחית מעט משוננת. הערמונית מוגדלת משמעותית כ- 7 * 5.5 * 5.3 כ- 108 סמ"ק. התרוקנות שנייה עם שארית של 268 סמ"ק. ממצא לוואי: באונה ימנית של הכבד הודגמו מספר מוקדים אקוגניים עד 1.7 ס''מ - כנראה המנגיומות. סיכום: כמתואר לעיל.

שלום רב, רק להזכירך, את "כתב הסתרים" של תצאות הבדיקות מי שצריך לפענח לך הוא האורולוג ששלח אותך אליהן. אל תשכח שכאן זהו פורום אינטרנטי שאינו תחליף לבדיקה ישירה אצלך אורולוג! באופן כללי "אתרגם" לך כבקשתך, את הממצאים באולטראסאונד: הכליות מתוארות כתקינות, יש לך ציסטה קטנה בכליה שמאלית שאין לה משמעות קלינית(ציסטה=מעין שלפוחית המכילה נוזל, ובמקרה שלך ככל הנראה שפירה). השלפוחית שלך היתה מאוד מלאה בבדיקה, והערמונית שלך מאוד מוגדלת, ואינך מתרוקן בצורה מיטבית כי יש לך שארית שתן גדולה יחסית של 260 סמ"ק. זה מחייב טיפול ועליך לגשת לאורולוג שלך בהקדם!! בכבד מדובר בממצאים שפירים שאין להם רלוונטיות אורולוגית

16/02/2015 | 09:46 | מאת: חיים

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת