תרופה והשפעותיה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

31/01/2015 | 23:28 | מאת: זאב

שלום לדוקטור חתומי. אני בן 56 ובביקור אחרון אצל האורולוג קיבלתי מרשם לטמסולין. האם תוכלי בבקשה להאיר על השפעותיה של התרופה, בכיוונים לכליות וכבד וגם מה מידת ההשפעה, אם בכלל, על התפקוד המיני? בתודה מראש. זאב

שלום רב, בעקרון יש תמיד לשאול את הרופא המטפל כאשר מקבלים ממנו מרשם לתרופה חדשה מהי, מהן השפעותיה ומה תופעות הלוואי. טמסולין היא תרופה מקבוצת חוסמי אלפא שמטרתן הרפית שריר חלק. במקרה הזה מטרת התרופה לשפר את מתן השתן (בכך שמרפה את שריר הסוגר ועוזרת לשפר את מעבר השתן מהשלפוחית החוצה). תרופה זו אינה משפיעה על גודלה של הערמונית. מבחינת תופעות הלוואי השכיחות- ונדגיש: לא כל מי שנוטל תרופה בהכרח חייב לחוש בתופעות הלוואי, אך הן עלולות להופיע: בעיקר ירידת לחץ דם או סחרחורת, ולעיתים גם ירידה בכמות השפיכה (כתוצאה מהרפית השריר, הסוגר נותר פתוח ולכן חלק מהזרע חוזר אחרונה לשלפוחית וזה מצב המוכר בשם "שפיכה אחורית" בטיפול בתרופות אלו. אין לו שום משמעות מסוכנת ואינו מפריע לזקפה או לתחושת ההנאה. כל התופעות חולפות בהפסקת הטיפול. בעקרון תרופה זו אינה אמורה להשפיע על תפקוד הכבד או הכליות, אם אתה אדם בריא. אנא דבר עם האורולוג המטפל שלך על כל בעיה שעולה מהטיפול.

02/02/2015 | 15:29 | מאת: זאב

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת