דלקת כרונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/06/2013 | 07:48 | מאת: אורי

שלום דר, בן 37. לפני כ-4 חודשים התחלתי בבירור בעיקר עקב צריבה עם, לאחר ולעיתים בלי קשר לשתן. לאחר אורודינמיקה וציסטוגרפיה (לפני כ 3 חודשים) שהיו תקינים נאמר לי שיש לי דלקת ערמונית כרונית. בדרך עברתי טיפול אנטיביוטי של חודש וחצי (ציפרודקס ודוקסילין), בדיקות תרבית שליליות. כיום (מזה שבועיים-שלושה) יש לי תחושת צריבה קבועה בקצה הפין (ממש כאילו פצע). בנוסף, דקות רבות אחר מתן שתן יוצאות בתחתון כמות די יפה של טיפות שתן, זרם שתן חלש. האם התופעות הללו אופייניות לדלקת כרונית (מה קשור זרם חלש?) האם יש מקום להמשך בירור? האורולוג שלי משייך כל תלונה אוטומטית לדלקת הכרונית. אורולוג אחר שהתייעצתי עימו אמר שכל עוד יש צריבה יש מקום להמשך בירור. תודה

אורי שלום לך, אכן יכול להיות שמדובר בדלקת כרונית של הערמונית שגורמת לתופעות כפי שאתה מתאר, וציינת שעברת בירור די מקיף . עדיין אם יש צריבה בעיקר- שתי בדיקות נוספות שהייתי ממליצה לך לבצע הן- שתן לציטולוגיה, ובדיקת ציסטוסקופיה. היתי גם בודקת זרימת שתן ושארית. בכל מקרה אם גם הן תקינות והתלונות נמשכות אזי צריך כרגע פשוט למצוא מה שמקל על התסמינים- מניעת גירוי יתר בעקבות קפאין, אלכוהול , סוכרים וכדומה. שתיהת מים, טיפול נוגד כאבים וכל מה שעוזר. דלקת כרונית בערמונית יכולה להתבטא בצורות שונות, מתלונות צריבה ועד הפרעות בריקון וכאבים באגן.. ולכן חשוב, אם בבירור לא נמצא דבר (מה שבד"כ קורה) - להתמקד בשליטה בתסמינים ובהקלה ושיפור איכות החיים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת