צריבה במתן שתן וכאב במתן צואה ברקטום

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/07/2013 | 13:35 | מאת: רפי

שלום אני בן 52 בריא ולא נוטל תרופות בחודשיים האחרונים החלו צריבות עזים במתן שתן ומתן שתן לא רציונלי בכמות קטנה ובשעות לא שעות, עם זאת במן צואה יש כאבים עזים ברקטום שנמשך בין יום ליומיים בבדיקות תחורים שביצעתי אצל מומחים לא נימצאו סימנים של תחורים במרפאה נלקחו דגימות שתן וצואה, כל בדיקות ונמצאו תקינות א. האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע ב. האם ניתן לבצע בדיקות למחלות מין במרפאה רגילה ג. מה הסימנים לגדילת הערמונית ד. כיצד ניתן לטפל בנושא בברכה

שלום רפי. יכול להיות שאתה סובל מדלקת בדרכי השתן או בערמונית, אבל גם אבן במהלך דרכי השתן יכולה לגרום לתלונות אלו, ועוד ועוד, ולכן לשאלותיך: א. ממליצה לשלוח בדיקות שתן לציטולוגיה וגם לבצע אולטראסאונד של דרכי השתן. אפשר גם לשלוח תרבית זרע. ב. כן, זו בדיקת שתן פשוטה שנקראית PCR ל STD (בדיקת מחלות מין)ניתן לשלוח דרך קופ"ח. ג. צריך לבדוק את מימדי הערמונית בבדיקה גופנית ע"י הרופא, וגם באולטראסאונד. ד. אחרי שתשלים בדיקות אפשר להחליט מה הטיפול המיטבי- לעיתים ניתן לתת טיפול באנטיביוטיקה , לעיתים נותנים תרופות שמקלות על ריקון השתן.. ועו'. בנתיים ממליצה להמנע ממאכלים חריפים ושתיה חריפה, קפאין ושוקולד. להקפיד על שתיה מרובה של מים. לפנות לאורולוג עם התוצאות לבדיקה אצלו והוא יוכל לתאים לך את הטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת