קושי בהטלת שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/07/2013 | 19:24 | מאת: גיא

שלום ד"ר, אני מטופל באומניק והזרימה תקינה, אך שמתי לב שלאחר אכילת מזון, כמו בשר, דברי מתיקה, שתיית קפה, ביצים ועוד, מתפתח קושי משמעותי לתת שתן , עד שלעתים זה אפשרי רק בישיבה. אשמח לדעת מה הקשר בין מזון לתאור הנל, האם יש פגיעה בזרימת הדם מה שמקשה על תפקוד הסוגר של השלפוחית? אציין שזה יכול להמשך מספר ימים . תודה מראש

שלום לך גיא. ידוע ש אכילת/שתיית מזונות מכילי קפאין (שיש בממתקים כמו שוקולד) עשויה להחמיר תכיפות במתן השתן. כמו כן אכילת ארוחות דשנות מדי מפריעה למתן שתן תקין (כנראה במנגנון של שינוי זרימת הדם באגן- נשלח יותר דם למערכת העיכול..) ולכן מומלץ למתן את כמויות המזשון ולהקפיד על אכילה נכונה. חשוב גם לוודא שאתה נוטל את האומניק אחרי אוכל. עדיין, אם אין הטבה גם כשאתה אוכל תקין ולמרות הטיפול התרופתי הקבוע- כדאי להתייעץ עם האורולוג שלך על המשך אופציות הטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת