השתנה לילית והחלפת תרופות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/07/2013 | 11:43 | מאת: avinur

לד"ר שלום, אני( 67) נוטל קסטרל שנים רבות .לאחרונה (כחודשיים), למרות זאת , הייתי קם בלילה כ-3 פעמים. רופאת משפחה רשמה לי טמסוליסין. אתמול בערב נטלתי לראשונה וקמתי בלילה.... כמעט מידי שעה!!!. למרות קימות הרבות ובניגוד לקסטרל הצלחתי להיתרוקן כמעט מיד. מדובר כמובן בכמויות שתן קטנות שכן בערבים אני מקפיד שלא לשתות אחרי שעה שש . האם תגובה לשימוש בטמסולין היא אופינית? כמה ימים לדעתך כדאי להקדיש לניסוי?? אין לי כל בעיה במשך יום.

שלום רב, טמסולין וקסטרל שתיהן תרופות ממשפחת חוסמי אלםפא אולם שונות מעט בפרופיל ההשפעה שלהן וגם בתופעות הלוואי. יש המגיבים טוב לאחת ויש שמגיבים טוב לאחרת. אם זה מאוד מפריע לך ולא יעיל- אל תיקח טמסולין והמשך קסטרל. לקימות בלילה ניתן לשלב עם חוסמי אלפא גם תרופות אחרות כמו אנטיכולינרגים- רצוי כמובן להתייעץ עם האורולוג שלך ולמצוא מה הכי מתאים לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת