פרוסטטיטיס

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/06/2013 | 12:48 | מאת: אנונימי

שלום! איבחנו אצלי פרוסטטיטיס כרוני.לאחרונה התגלה אצלי חיידק U.UREAL PERVUM -אורופלסמה.קיבלתי רוליד ל-5 ימים ואין לי הקלה בתסמין של דלקת השופכה. השאלות שלי הם 1.האם חיידק זה יכול לגרום לדלקת הערמונית? 2.האם תסמין של דלקת השופכה אופייני לפרוסטטיטיס? 3.האורולוג לא בדק לי את הערמונית. האם יש צורך? (פעם אחרונה שבדקו היה לפני כ-5 שנים) 4.האם קיימת חלופה לתרופה רוליד? (קיבלתי בעבר דוקסילין שלא עזר). 5.מה הטיפול היעיל ביותר לדלקת הערמונית? תודה

שלום רב, 1. אוריאופלזמה הוא חיידק שיכול לעבור במגע מיני שעשוי לגרום לדלקת אך עשוי גם להיות כחלק מהפלורה החיידקית הרגילה שלך בשופכה. 2. תסמיני דלקת בערמונית הם שונים ומגוונים וחלקם חופפים לאלו של דלקת שופכה כמו צריבה, דחיפות במתן השתן, הפרשות . 3. תמיד מומלץ לעבור בדיקה גופנית כולל בדיקת ערמונית במקרים של תלונות שלא מוקלות ע"י טיפול. כמובן שאם עברת את גיל 50 יש חשיבות לבדיקתה הזו גם כסקר לסרטן ערמונית. 4. אתה יכול לבקש מרשם לתרופה בשם אזניל (אזיטרומיצין) מאותה משפחה של הרוליד 5. זו שאלת מיליון הדולר.. לצערי אין טיפול אחד יעיל ולרוב צריך לנסות מה שעוזר. לא תמיד טיפול אנטיביוטי אכן עוזר. לרוב צריך לנסות משהו להקלת התסמינים כמו תרופות נוגדות כאב ודלקת (נורופן אדוויל ודומיהם) המנעות ממגע מיני שגורם גירוי מקומי, המנעות מאלכוהול קפאין ועישון.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת