מספר שאלות על אבחנה וטיפול בסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/07/2013 | 10:16 | מאת: דוד

1. מיהם המנתחים הפעילים ביותר (high volume surgeons, המנתחים בתדירות הגבוהה ביותר ולאו דווקא הותיקים ביותר) בתחום כריתת ערמונית בישראל, בכל אחת מהשיטות (רובוטית, לפרוסקופית ופתוחה)? 2. מיהם הרדיולוגים המנוסים והמומחים ביותר בפענוח MRI של הערמונית ובפרט בזיהוי נכון של פריצת קופסית/הבחנה בין שלב T2 ל-T3? יש המלצה על רדיולוגים מומחים בחו"ל? 3. מיהם הפתולוגים/היסטולוגים/ציטולוגים המנוסים והנחשבים בפענוח שקופיות ביופסיה של הערמונית? האם גם כאן יש המלצה על מומחים בחו"ל? 4. האם לאור תוצאות מחקר "REDUCE" יש מקום להמליץ באופן כללי על נטילת Avodart/Duodart לחולים בשלבים השונים כאמצעי לעיכוב המחלה?

דוד שלום לך, לצערי הפורום הזה אינו מקום להמלצה על רופאים ספציפיים ואני איני נוהגת לעשות זאת כאן. יש בארץ אורולוגים, אונקולוגים, רדיוגרפיסטים ופתולוגים מ צ ו יי נ י ם. יש במדינת ישראל בתי חולים גדולים ומצויינים ובהם מחלקות אורולוגיות מובילות, ובהם לרוב מצויים אותם רופאים מנתחים ב"נפח גבוה", מחלקות אונקולוגיות מובילות ופתולוגיה מצויינת. אתה יכול לבצע את הבירור הזה דרך הרופא המטפל שלך, האורולוג המטפל שלך או דרך קופות החולים והביטוחים הרפואיים הפרטיים. אצל אותם אורולוגים מנתחים תוכל לקבל את כל הפרטים הרלוונטים לך לגבי בירור כולל MRI והטיפולים השונים בגישות השונות. עד כמה שידוע לי אין המלצה של האיגודים האורולוגיים לטיפול באבודרט כמניעת או עיכוב מחלה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת