כלית פרסה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/07/2013 | 21:56 | מאת: אפרים טמיר

הנכדה שלי בת שנתיים וחצי צריכה לעבור מיפוי כליות בשבוע הבא יש לה כליית פרסה,ולמיטב הבנתי אין לה שום סיבוך בנושא אשמח לדעת מהי מטרת הבדיקה ? וכן האם יש צורך,בעיקר בגלל הקרינה? תודה מראש אפרים טמיר 054-7770503

שלום לך אפריים זהו אינו פורום לאורולוגיית ילדים או בעית כליה אך אענה לך בקצרה. כלית פרסה הינה ממצא אנטומי מולד (הכליות למעשה מחוברות יחדיו במקום להיות מופרדות ונמצאות נמוך יותר באגן מאשר באופן תקין).היות ומדובר בילדה קטנה, ואין בידי פרטים האם יש לה דלקות או בעיות אחרות- עושים בדיקת מיפוי כדי לברר את התפקוד שלה ולשלול חסימה. כמות הקרינה היא מינימאילת יחסית. ממליצה לך לשוחח עם אורולוג ילדים שעוקב אחרי הנכדה שלך לקבל פרטים מלאים לפ צורך

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת