דואודרט כטיפול בדלקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/08/2013 | 22:32 | מאת: יוסי

בעקבות מיקרוהמטוריה מזה 6 חודשים, וגם המטוספרמיה כחודשיים, עברתי בירור בבית חולים מאיר (CT, ציסטוסקופיה, וכו). הרופא מצא שאין עדויות לסרטן, אבל גם מצא ב CT שיש לי דלקת בערמונית ושלפוחיות זרע גדושות. כטיפול רשם לי דואודארט ל 3 חודשים. האם זה יעיל? כי הרי תרופה זו מקטינה את הערמונית ולא רואה שמטפל בדלקת... האם כדאי לי לגשת לחוות דעת שניה?

שלום רב, זה נכון שדואודרט אינו טיפול לדלקת בערמונית. את הסיבה למה נתנו לך את התרופה הזו עליך לברר אצל הרופא שרשם לך את המרשם. תרופה זו מכילה "אבודרט" שהיא חסם 5 אלפא רדוקטז, שיכול לעזור במניעת דימום שמקורו בערמונית ואולי זו הסיבה שבגללה הוצע לך טיפול זה, אבל זו השערה בלבד.. אם אתה חושש או לא בטוח- תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת- אך לא דרך פורום כללי באינטרנט אלא אצל אורולוג בפגישה פנים אל פנים בה ניתן לשוחח, לראות תשובות של בדיקות שונות וגם לבדוק אותך גופנית ולהתאים לך את הטיפול הטוב ביותר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת