עלייה ב psa לאחר 3 חודשים!

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/07/2013 | 20:46 | מאת: צ מ

בן 58 כיום וסובל מזה 5 שנים מהגדלה שפירה של הערמונית.נוטל כיום כדור קסטרל אחד של 10 מילגרם עם שני פרמיקסון כל יום לפני השינה!בחודש מרץ השנה עשיתי בדיקת psa שיצאה 1.40.החודש במסגרת הבדיקות הכלליות שוב בוצעה ליpsa שיצאה 1.7.למותר לציין שקיימתי ב24 השעות שלפני הבדיקות יחסי מין עם פליטת זרע! שאלותיי הם:האם יש קשר ליחסי המין ופליטת הזרע לעליה החדה בpsa? האם המצב שלי בכלל מדאיג ומראה על עלייה הדרגתית בpsa ויש לבדוק עם בדיקה רקטלית ואולטרה סאונד? האם התרופות שאני נוטל לא אמורות להוריד את הpsa ? האם בכלל צריך להוריד תרופתית psa ? לתשובתך אודה!

16/07/2013 | 08:55 | מאת: שלום רב.

שלום לך, לא ברור לי מדוע אתה בודק PSA כל שלושה חודשים?? בדיקת PSA, אם בכלל נעשית כבדיקת סקר צריכה להעשות אחת לשנה, וגם על זה יש ויכוח היות שבדיקה זו ממש לא ספציפית ומאוד בעייתית. מה שציינת אינו "עליה חדה". כן יכול להיות שמגע מיני לפני ביצוע הבדיקה השפיע על רמתה, כמו שמשפיעים דברים רבים אחרים ולכן היא כל כך בעייתית. ככל שמתבגרים והערמונית גדלה ה PSA יעלה. אם אתה מטופל בקסטראל ופרמיקסון לשיפור תלונות ההשתנה הרי שעליך בכל מקרה לפחות אחת לשנה לעבור בדיקה אצל אורולוג לביקורת, כולל בדיקה רקטאלית. אולטראסאונד מבצעים לפי צורך ולא באופן רוטיני כל הזמן. קסטרל היא תרופה שמקלה את זרימת השתן ואינה מקטינה את הערמונית. פרמיקסון היא תרופה צמחית עם השפעה אנטי-דלקתית אבל לא בהכרח משנה את גודלה של העמונית. הטיפולים הללו אינם לצורך הורדת תוצאות מעבדה אלא לטיפול בתלונות הל קושי בריקון השתן. ממליצה לך להמנע מבדיקות מיותרות, לפנות לבדיקה אצל אורולוג ולקבל ממנו המלצה והדרכה להמשך המעקב הספציפי לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת