לאחר ניתוח ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/07/2013 | 21:20 | מאת: משה

שלום ד"ר אני אמור לעבור ניתוח להקטנת ערמונית שפירה מוגדלת בגלל קשיים בהשתנה ואי ריקון שלפוחית. אני מבין שאם הניתוח יהייה מוצלח יעלמו/יקטנו לי התופעות המוזכרות. האם מקובל שלאחר מספר חודשים ממועד הניתוח נעשים בדיקות מעבדתיות כגון פי אס איי/דלקות ואולטרא סאונד כדי לבחון -מעבר לתחושה הסובייקטיבית- את מצבה של המערכת ? תודה

שלום רב, לפני הניתוח עליך לשוחח עם המנתח שלך ולקבל ממנו את כל הפרטים. לרוב יש בדיקת ביקורת אחת לאחר הניתוח לשמוע האם התלונות חלפו ולבדוק את מצבך.בהתאם לכך יחולט אם יש צורך בהמשך בדיקות נוספות כמו הדמיה או תרביות. אם התלונות חולפות המעקב יהיה על בסיס צורך- כלומר אם משהו מציק אז בודקים. אתה יכול לדבר עם המנתח שלך ולקבוע איתו מה תהיה דרך המעקב שלך ולפי אילו קריטריונים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת