ניתוח ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/07/2013 | 18:27 | מאת: דינה

לפני חודש וחצי בעלי עבר ניתוח ערמונית מוגדלת בשיטת הטארפ. עדיין אין לו שליטה על השתן וכל היום והליה יש לו טיפטופים של שתן לכן הוא שם פד וזה מאד מלחיץ ומדכא אותו. האם זו תופעה ידועה? בעלי סובל מסכרת ולחץ דם. אודה על. תשובתכם ויעוצכם. תודה

שלום רב, מטופלים רבים שעוברים כריתת ערמונית דרך השופכה סובלים בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח מטיפטופים לסרוגין והפרעות בהתרוקנות. זו תופעה מוכרת וידועה שלרוב חולפת מעצמה ומצריכה בעיקר סבלנות. ממליצה בנתיים להמנע מגריינים שונים כמו קפאין ואלכוהול שמחמירים את התלונות . להקפיד על התרוקנות מאלה ויזומה (לא להתאפק מדי עד ש"בורח"..)ולפי צורך אפילו בישיבה, ובמקביל תירגול לחיזוק רצפת האגן כדי לשפר יכולת התאפקות. כמו למשל תרגילים שמבוצעים ב"פילאטיס"(לכווץ את פי הטבעת, להכניס פנימה את הבטן התחתונה- כדאי להתייעץ עם פייותרפיסטית ייעודית לתחום). אם לאחר 3 חודשים מהניתוח אין שום שיפור- חובה לפנות למנתח לבדיקה והמשך בירור.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת