פרוסטטה מוגדלת בגיל 44

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/07/2013 | 12:38 | מאת: חגית

שלום רב, לאחרונה בעלי החל לחוש בתדירות מוגברת בצורך למתן שתן (לא תמיד היה באמת) מבדיקה שערך לו רופא נאמר לו שהבלוטה מוגדלת. הוא נשלח לבדיקת דם לשלילת דלקת בדרכי השתן (טרם התקבלו תוצאות). יש לציין כי לפני חודש בערך עבר ריסוק אבנים בכלייה (ע"פ הבדיקות שבוצעו לאחרונה לא נמצאו עדויות לשאריות אבנים) השאלה שלי היא מה יכולה להיות הסיבה לפרוסטטה מוגדלת בגיל כזה בייחוד שהסימפטומים מציקים (לפי מה שקראתי הסימפטומים אמורים להופיע בגיל הרבה יותר מתקדם). כמו כן, האם ישנו טיפול שאינו פולשני? האם שינוי מסויים באורח חיים יכול לשפר את התופעה? תודה רבה, חגית

28/07/2013 | 09:35 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום לך חגית. תלונות של תכיפות במתן השתן לאו דווקא קורות רק בשל הגדלת הערמונית. בדיקת שתן לשלול דלקת חשובה, אך גם מעקב ובירור מחלת האבנים שיש לו- העברת פירור אבן יכולה לגרום זאת גם. נכון שבגיל 44 זה יותר נדיר לסבול מהגדלת הערמונית (שקורית לרוב מגיל 50 ומעלה) אבל יש שמקדימים את המאוחר.. יש היום הרבה מאוד טיפולים שמרניים- משינוי הרגלי שתיה (המנעות מקפאין ואלכוהול), תוספת סיבים תזונתיים וכו', עד נטילת תרופות צמחיות או רגילות שיכולות מאוד לעזור ולשפר את מתן השתן. עליכם לפנות לאורולוג המטפל להמשך הבירור והטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת