ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/07/2013 | 17:04 | מאת: אהוד

אני לוקח אבודרט וזרימת השתן-סבירה. כעת עלה הקריאטנין בגופי ל-1.6 והאורולוג שלחני לus כליות ונאמר לי שאין בגופי שארית שתן. מהן האפשרויות האחרות לעלית רמת הקריאטנין? יש לי ערמונית מוגדלת כאמור.

שלום רב, אם עברת אולטראסאונד דרכי שתן ולא נראתה הפרעה למעבר השתן -כלומר ללא הרחבה של הכליות או שארית שתן גבוהה, הסיבה לעליית הקראטינין אינה חסימתית, כלומר - לא בעיה אורולוגית. יש סיבות רבות ויכול להיות שזה קשור לתרופות השונות שאתה מקבל או ליתר לחץ דם, תזונה ועוד. עד כמה שידוע לי אבודרט לא אמור ליצור הפרעה כליתית אולם אם זו התרופה היחידה שאתה נווטל וההפרעה החלה מאז שאתה לוקח- הפסק אותה ובדוק שוב קראטינין לאחר מס' שבועות. רופא המשפחה שלך צריך לערוך לך את הבירור. הבעיה היא כלייתית- לנפרולוג.

24/07/2013 | 21:30 | מאת: אהוד

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת