בן 81 - דואודרט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/07/2013 | 19:41 | מאת: אני

ד"ר שירה שלום רב, ( נעזרתי בעבר בתשובתך המפורטת ואני שואלת באותו נושא ): אבי, בן 81, בבדיקת US,נמצאה ערמונית מוגדלת - 50 סמ"ק, שארית לא משמעותית, כליות ללא סטיה. וכן, הידרוצלה. קיבל מאורולוג כדורי דואודרט 0.5 מ"ג+0.4 מ"ג. בדיקת PSA העלתה את הערכים הבאים: psa 6.190ng/ml free psa 0.91 ng/ml free/total ratio 15% לדברי האורולוג הערך = גבולי. טרם נטילת התרופה, קראנו את ההוראות ונעצרנו במשפט :" במחקר קליני בגברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו דואודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו דואודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת איננה ברורה". בין יתר תופעות הלוואי הרשומות, המשפט הנ"ל מודגש!! אבי חושש (והאמת שגם אני). האם יש סכנה בנטילה ,בעיקר לאור התשובה כי בדיקת הPSA =גבולית? והאם קיימת סכנה באי נטילה? אשמח לשמוע את חוות דעתך, תודה רבה מראש אני

שלום רב, דואודרט היא תרופה חדשה יחסית שלמעשה מכילה שתי תרופות שמטרתן הקלת זרימת השתן (טמסולין 0.4) והקטנת הערמונית(אבודרט 0.5) באותו כדור. כיום, נושא אבחון סרטן הערמונית כיום, בעזרת בדיקת הסקר PSA מאוד שנוי במחלוק . בכל מקרה אם יש לכם חשש יש להתייעץ עם האורולוג המטפל ולברר עימו אם יש מקום וצורך בביופסיות מונחות סונר מהערמונית. בכל מקרה אביך אדם מאוד מבוגר שרמות ה PSA שלו אינן חד משמעיות (וברוב הגברים בגיל הזה כנראה יש דרגה מסויימת של סרטן ערמונית שכלל לא מאובחן..ובגיל זה יש גם סיכון גבוה בפעולות האבחנתיות עצמן כמו הביופסיה, ולכן יש צורך לשקול היטב את הצורך בה בכלל..). הציטוט שאת מביאה למעשה אומר שבאותם גברים בסיכון לסרטן ערמונית שנטלו את התרופה ושאובחן בהם לבסוף סרטן- הוא היה בדרגה חמורה יותר. זה לא אומר שהתרופה היא שגרמה לסרטן החמור, אלא כנראה שבגלל התרופה היה קל יותר לאבחן אותם (הם עברו יותר בדיקות). בסופו של דבר ההחלטה על הטיפול היא שלכם יחד עם האורולוג המטפל, ועמו עליכם לערוך את הדיון הזה, ולא בפורום כללי באינטרנט.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת