דלקת כרונית בערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

31/07/2013 | 22:29 | מאת: אבי

שלום ד"ר חתומי במשך שנה וחצי סובל מאי נוחות בקצה הפין, ללא הפרשות או סימפוטמים נוספים. ביקרתי אצל 2 אורולוגים שונים ורופא עור ומין אשר שלחו אותי למספר בדיקות שתן, STD-PCR ואולטרסאונד. כל הבדיקות יצאו תקינות, במהלך התקופה קיבלתי טיפול אנטיביוטי משולב של רוצפין+4 כדורי אזניל וכמו כן 3 חודשים טיפול בפרמיקסון. הטיפולים לא עזרו אך עם החודשים התסמינים נחלשו אך לא נעלמו. לפני כמה ימים הייתי אצל אורולוג פרטי אשר לאחר תשאול ארוך ביצע לי בדיקה קלינית כולל בדיקה בערמונית אשר גרמה להפרשה מהשופכה. הרופא קבע שאני סובל מדלקת כרונית בערמונית והמליץ לי על טיפול למשך 6 שבועות של אנטיביוטיקה מסוג ציפרופלוקצין 500 מג ו 100 מג דוקסילין פעמיים ביום, לאחר מכן הדגיש כי הטיפול לא תמיד עוזר... אני חושש לקחת כזאת כמות אנטיביוטיקה לתקופה כל כך ממושכת, האם זהו הטיפול הנכון ? תודה

31/07/2013 | 22:33 | מאת: אבי

בן 33

שלום רב אבי, לצערי אין לשאלתך תשובה חד משמעית. אין פרוטוקול מסודר וקבוע לטיפול דלקת כרונית בערמונית ויש כל מיני אפשרויות. בעיקר מה שחשוב שתזכור זה שלא תמיד מוצאים את החידק- כלומר מדובר במצב שהוא לא זיהומי(INFECTION) ולכן לא תמיד צריך אנטיביוטיקה. לרוב מדובר בדלקת (INFLAMMATION) והטיפול בה הוא כנגד התסמינים- מניעת גירוי יתר (המנעות מקפאין ואלכוהול למשל) מנוחה ממגע מיני וכדומה. אתה יכול לנסות טיפולים נוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל או ליטול תרופות להחמצת השתן כמו ויטמין C והיפרקס שאולי מונעים זיהום. כל אחד מגיב אחרת לטיפול. בעיקר מה שחשוב זה שאתה תשלוט בתסמינים ולא הם בך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת