הליכון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סחרחורת - באיזה שלב כדאי לפנות לרופא?

ממה נובעת סחרחורת? מתי היא מסוכנת? קיראו את כל מה שצריך לדעת על סחרחורת, מהגורמים ועד דרכי הטיפול והמניעה עיקרי הכתבה: סחרחורת היא תחושת שווא כי העולם או המטופל עצמו נמצא בתנועה סיבובית, הנגרמת מבעיה פיזיולוגית. לעתים הסחרחורת מלווה בתחושות נוספות כמו אובדן יציבות, כבדות, הקאות ובחילות. הגורם העיקרי לסחרחורת חמורה הן הפרעות במערכת שיווי המשקל, הנגרמות מפגם בעצב הוסטיבולרי או באוזן הפנימית. סחרחורת יכולה לנבוע גם מפגיעה נוירולוגית, לרוב יתלוו לה תסמינים המעידים על פגיעה שכזו כמו קשיים בדיבור, חולשת צד, טשטוש ראייה ועוד, ורק אז היא מעידה על מצב מסכן חיים שמחייב פנייה לרפואה דחופה _______________________________________ סחרחורת - סיבות סחרחורת היא תחושת שווא כי העולם או המטופל עצמו נמצא בתנועה סיבובית. לרוב מלווה לסחרחורת תחושה של חוסר שיווי משקל, אובדן יציבות, כבדות של הראש,...
ללמוד עוד על הליכון
סחרחורת - באיזה שלב כדאי לפנות לרופא?-תמונה

ממה נובעת סחרחורת? מתי היא מסוכנת? קיראו את כל מה שצריך...

מאת: רני זהר -...
13/07/2023
ניתוחי ברך נפוצים: מדריך-תמונה

בזכות טכניקות כירורגיות מתקדמות וניסיון משמעותי שנצבר במהלך...

מאת: ד"ר יוחנן...
24/10/2017
טיפול שמרני בכאבי גב תחתון: מתיחה דינמית-תמונה

אורח החיים המודרני גורם לעלייה מתמדת בשכיחות כאבי גב תחתון....

מאת: ד"ר אריה...
03/05/2017
"אין מכשול שלא אעבור - גם את סרטן הריאה" -תמונה

סיפורו האישי של יצחק, שאובחן כחולה בסרטן ריאה, מעורר השראה...

מאת: מערכת zap...
16/07/2018
אולי יענין אותך לדעת...
מבחן מאמץ - תמונה
מבחן מאמץ
מדריך בדיקות רפואיות: מבחן מאמץ (ארגומטריה)...

הליכון: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב אמי חולה בפרקינסון מזה כמה שנים כל עוד הייתה מטופלת בפקמרץ ההיא הייתה בסדר גמור ועצמאית במשך זמן והמחלה הייתה במצב של תרדמה. איך שהחליפו לה את התרופה לאמנטדין התחילה רעידות חזקות בידיים וברגליים, לא יכולה לאכול, ולא לעמוד על הרגלים. ממש מסכנה התרופה החדשה מדרדרת אותה מיום ליום. איבוד שיווי משקל, סחרחורות, לא יכולה ללכת ללא הליכון. ממש תוך זמן קצר של 6 חודשים השתנתה לרמה סיעודית ממש קשה. כיצד והיכן אני יכול לרכוש לה את התרופה הטוב שמתאימה לה פקמרץ?

אלי שלום רב ניתן להשיג את התכשיר פ"ק מרץ ביבוא אישי דרך שור-טבצניק (עם 29ג) או לקבל תכשיר דומה לפ"ק מרץ בשם אמנטדין סולפט במספר בתי מרקחת.

תודה רבה פרופסור אורן. קניתי לאמא את התרופה פק מרץ. אבל עכשיו הוא כבר לא משפיע עליה. הבנתי שהטיפול התרופתי שקיבלה מעבר, כבר לא מתאים לה על איזה טיפול תרופתי אתה ממליץ בשלב הזה?

דוקטור יקר, אמי היקרה, כיום בת 80, נמצאה כסובלת מבעיות זיכרון כבר לפני כ- 12 שנים. לפני כ-5 שנים הוגדרה כתשושת נפש ע"י פסיכוגריאטר. חשוב כי אציין שאמי אנלפביתית והאבחנה נעשתה על סמך שיחה עמה ועם בני המשפחה. עד לפני כחודש התהלכה, לאט, בעזרת הליכון. וניהלה שיחה עניינית עמנו, אם כי לרוב לא ביוזמתה. לפני כחודש נעשתה חלשה מאוד, אפטית וסבלה מחום גבוה. בעקבות בדיקות דם, אובחנה כסובלת מדלקת בשתן. אמי אושפזה, למשך שבוע, בביה"ח לצורך מתן אנטיביוטיקה ונוזלים דרך הוריד ושוחררה. במהלך השבועיים מאז השחרור, עדיין חלשה מאוד, אינה מסוגלת אפילו לעמוד בכוחות עצמה (סובלת גם מפריקת כתף שאינה ניתנת לתיקון), אוכלת מעט (על ידנו), אינה מתקשרת עימנו וישנה כמעט כל היום. שנתה חזקה מאוד וכשמדברים עימה או מבקשים שתפקח את עיניה אינה מגיבה. בבדיקות הדם שנעשו לפני כשבוע יש שיפור, אך אנחנו מודאגים וחרדים מאוד לשלומה. שאלתי היא האם לדעתך זה קשור לאלצהיימר? או לבעיה אחרת? ומה לדעתך כדאי לעשות ולמי לפנות? תודה מראש.

לריקי שלום רב, שכיח מאד שחולים במחלת אלצהיימר (או דמנציה אחרת) חווים נסיגה משמעותית ביכולתיהם ובתפקודם. כדי לתת תשובה לשאלה מה קורה עם אמך -- צריך לבדוק אותה, לברר אם קיימת עדיין מחלה זהומית פעילה, או פגיעה אחרת, למשל ברמת המלחים בגוף או בתפקודי כבד או כליה. רופא המשפחה הוא מקום טוב להתחיל את הברור. לחליפין ניתן לפנות לנוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

האם לאחר החלפת מפרק ברך יש חזרה לתפקוד מלא? (הליכה, ריצה). כמה זמן עד להחלמה מלאה? תודה

שלום רב ןתודה על השאלה. ההחלמה הינה הדרגתית ואינדוידואלית. כלומר מדובר בהתקדמות הדרגתית בקצב ההחלמה, תוך כחודש אפשר להתהלך ללא עזרה של קביים או הליכון ולאחר מכן ממשיכים להתקדם, אני מעריך ששלב החלמה ראשוני בערך שלושה חודשים. אבל, זה גם אישי - יש אנשים שיהיו עצמאיים ועושים הלכות מהירות תוך חודש ויש כאלה שיקח להם 4-5 חודשים. בהצלחה. ד"ר גרייב נביל מומחה להחלפות מפרקים

אמי בת 74, אובחנה עם MDS לפני חודשיים, סובלת מאנמיה קשה כבר מספר שנים. בבדיקת מח עצם לפני חודשיים: שיורה אדומה: שינויים דיסארריטרופואיטיים שורה לבנה: ריבוי קל של פרומילאו ובלסטים, יתר הבשלה דיספלסטית מגאקריוציטים: לרב קטנים ללא סגמנטציה בבדיקה עכשיו: שיורה אדומה: שינויים דיסארריטרופואיטיים ומגלובלטסיק שירה לבנה: עשירה מאד בערך 15% הבשלה בלסטית והבשלה דיספלסטית מגאקריוציטים: רבים לרב קטנים ובשלים. היא מקבלת עירוי דם אחת לשבועיים, ההמוגלובין אחת לשבועיים מגיע ל7. נאמר לנו שהמצב לא טוב, שזו לא לוקימיה, עדיין, אבל צריך להתחיל טיפול בוידאזה. אמרו שזה סיכון גבוה ללוקימיה. מה זה אומר? היא גם ככה מאד חלשה ומתניידת בקושי עם הליכון, האם יש טעם לקבל טיפול בוידאזה שעלול לגרום לה להרגיש רע יותר? המחלה יכולה לא להתפתח ללוקימיה בזכות הוידאזה? אם לא תקבל וידאזה - מה יקרה, היא תצטרך עירויים תכופים יותר? היא חשופה במיוחד לזיהומים בגלל השורה הלבנה? תודה רבה!

מדובר בתסמונת מיאלודיספלסטית בסיכון גבוה שגורמת לאנמיה ועלולה בעתיד להתפתח ללויקמיה. הוכח שהטיפול בוידזה עוזר בחלק מהמקרים (אך לא בכולם) , גם בהפחתה של צריכת דם וגם במניעה של התקדמות ללויקמיה. לגבי נטייה לזיהומים, תלוי במספר הנויטרופלים. בדרך כלל הנטייה מוגברת אם מספר הנויטרופילים הוא פחות מ500.

תודה! יש איזושהי סטטיסטיקה על התפתחות ללוקימיה - תוך כמה זמן זה עלול לקרות? התפתחות של 15 אחוז בלסטים בחודשיים זה לא מהיר?