אוטמים לקונרים ב-MRI מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

28/09/2007 | 20:19 | מאת: קרן

שלום רב, אני בחורה בת 46 בריאה לחלוטין, ביצעתי בדיקת MRI מוח ואוזניים בגלל כאבים מתמשכים באוזן. בבדיקה: "אוטמים לקונרים בשתי ההמיספרות" בחומר הלבן הפריונטריקולרי מוקדים מרובים היפראינטנסים ב- T2WI". אני לא סובלת מלחץ דם או מסוכרת וכל הבדיקות שביצעתי תקינות. אני מאוד מודאגת, האם תוכלו לפרט ממה זה נובע ואיזה השלכות יכולות להיות לאוטמים אלו? בתודה מראש, קרן

05/10/2007 | 16:28 | מאת:

שלום רב לא תמיד יש משמאות למימצא מקראי זה, בכל זות צריך לבצע מספר בדיקות כמו קרישות דם יתר , אקו לב ולברר את רקע המשפחתי לגבי מחלות כלי דם . כמו כן רצוי לקבל טיפול קל לדילול דם כמו אומגה 3 או שמן גדים , ולמנוע באופן מקסימלי חסיפה לגורמי סיכון נוספים שמחמירים עם הגיל : השמנה , עלית שומנים וסוכרים בדם , עישון , כל טוב

05/10/2007 | 19:57 | מאת: קרן

לד"ר אנקה שלום רב, קיבלתי את תשובתך, כפי שאמרתי כל הבדיקות תקינות - מה בכל זאת המשמעות של אוטמים לקונרים בשתי ההמיספרות? לאלו סיבוכים זה יכול לגרום בעתיד? אוטמים נשמע משהו מאוד לא סימפטי... אודה לתשובתך. קרן