מבחן בבינסקי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/09/2007 | 16:42 | מאת: רוני

שלום, לפי MRI יש לי בלט דיסק לחץ על עצבים בחוליות הצוואר. בבדיקה נוירולוגית לפני 9 חדשים : אין דלדול שרירים, כח גס מלא בכל הקבוצות בדרגה 5/5 , תחושת מגע וכאב שווה ותקין ב 2 ידיים, החזרים גידיים מעט ערים בכל התחנות, לא הודגמו Hoffman, פקטורלי או reverse radials. בדיקת גפיים תחתונות תקינה אף היא בכל הפרמטרים למעט עירות החזרים כללית, לא הודגמו החזרים מילואופטיים דוגמת קלונוס או בבינסקי. אך בבדיקה של נוירוכירורג חצי שנה מאוחר יותר : סימן ע"ש לרמיט חיובי, בבינסקי דו-צדדי ודלדול שריר דלטואיד . מה זה אומר ? למה יש הבדל מבדיקה לבדיקה? האם זה קשור לבעיה בצוואר או בעיה אחרת? תודה

28/09/2007 | 03:53 | מאת:

שלום רב הייתי ממליצה להבדק שוב על ידי הנוירולוג המקורי כדי לראות האם יש הבדל בבדיקה , מאחר וההבדל בבדיקה מצביע על הרע במצב ממקור צווארי וזה מחייב התיחסות נוירולוגית במטרה לענות לשאלה האם צריך ניתוח צווארי או לא . חג שמח וכל טוב