כאבים בגב תחתון ובאגן הירכיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/09/2007 | 16:53 | מאת: ליל

אני בת 55 (ללא מחזור) אשר סובלת כבר מעל חצי שנה מכאבים עזים בגב תחתון ובאגן הירכיים (התפוחים). הופנתי למיפוי עמוד שדרה מותני שתוצאותיו: " אגן תקין, שינויים ספונדילוארטרוטים עם אוסטואופיטים קידמיים וצדדים ספונדילוליסטיזיס l/4-5,היצרות מרווחים ביןחוליות L1-2-3 , L/4-5 .בנוסף הופנתי למיפוי עצם באוגוסט שהתוצאה היא: "אין לראות במפוי פרפוזיה ו blood pool מוגברים באגן. במיפוי המאוחר כולל ספקט אגן קיימת קליטה מוגברת בטרוכנטר גדול דו צדדי it של חוליה l5-s1 ב mp 1 של כף רגל ימין. שאר השלד תקין. בבדיקות דם התגלה מחסור של ויטמין D וסידן. ואני נוטלת תוספי תזונה. קיבלתי מהרופא המטפל טיפול תרופתי לכאבים שלא עזר - הרופא טוען שהכאבים הם כתוצאה של תהליך דלקתי ניווני . בנוסף בחודשיים האחרונים החלו גם הרדמויות ברגל ימין בעיקר אך גם בשמאל ערכיח הסוכר שלי הם: 100-114 בצום. שאלתי היא מה הכוונה " לקליטה מוגברת באגן< מה פשר ההירדמויות שאני חווה ברגליים? האם הבעיה היא בעלת אופי נוירולוגי? מה חוות דעתך הכללית. אודה לתשבובתך המהירה שכן אני מאוד מודאגת מניוון שרירים - למרות שאין עבר במשפחתנו.

28/09/2007 | 03:43 | מאת:

שלום רב וחג שמח אין כל קשר בין המימצאים (שנוגעים לבעיות שלד ניווניות ומתאימות לגיל ) ובין ניוון שרירים , משפחתי או לא . שינויים הניוניים של השלד לפעמים מלווים בתופעה דלקתית לכן במקומום אלה יש קליטת יתר של החומר הניגודי במיפוי . שינויים אלה בחוליות המותן גורמות לתזוזות של החוליות ולפעמים לדליפת דיסקים עם לחץ על שורשים העצביים שיוצאים לכיוון הגפיים התחתונות לכן יש נימול וכאבים ברגליים . לזה צריך לערב נוירולוג , אורטופד גב ובדיקת EMG . המלצתי לא להסתפק בתוספי מזון אלה להתחיל לבצע פעילות גופנית מתאימה לגילך ומצב הקושר הגופני כדי לשמור על הפרקים ועל רמת הסידן בעצמות . כל טוב