טיקים החולפים לצמיתות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

30/09/2007 | 17:37 | מאת: דליה

שלום רב בני בן 4 ומזה שלושה חודשים התחילו טיקים בהזזת ראש בתנועות של לא, שאיפת אויר פתאומית ואחריה טיקים עם הראש יש לציין כי לפני שנה נולד תינוק שאלותי: 1. האם יכול להיות מצב של טיקים שחולפים לצמיתות? 2. מתי עלי לפנות להתייעצות עם נוירולוג? 3. בני שאל לפני מה ימים איך הוא יכול להפסיק את הטיקים ואני עניתי שלא ידאג זה יעבור מה עלי לענות כשישל שוב? למרות שתיארתי המצב ביובש ובקיצור יש לציין שלא עוברת דקה במהלך היום בה איני חושבת על העניין וחשה צער רב במידה וזה יתפתח... מחכה לתשובה תודה

05/10/2007 | 17:08 | מאת:

שלום רב טיקים פשוטים יש אצל ילדים ועוברים בזמן או עוברים למקום אחר . כל זמן שלא עבר שנה ואין הפרעה תפקודית משמאותית לא צריך לשים לב , במידה ויש סיפור משפחתי חיובי ומשך מעל שנה של נוכחות הטיקים צריך לגשת לנוירולוג ילדים למעקב מסודר כל טוב