נגישות
נגישות

סרטן פפילרי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן בלוטת התריס: מורה נבוכים

סרטן בלוטת התריס שכיח במיוחד עד גיל 45 - ונחלק לחמישה סוגים - שהנפוץ בהם הוא סרטן פפילרי. החדשות הטובות: סיכוי ההחלמה נושקים ל-100% והטיפול קל יחסית הכינוי "סרטן בלוטת התריס" מתייחס למעשה לחמישה סוגי סרטן. הסרטן השכיח ביותר הוא סרטן מסוג פפילרי - Papillary Thyroid carcinoma. מדובר בגידול ממאיר שמקורו בתאי בלוטת התריס ומיקומו ההתחלתי בבלוטה עצמה, הממוקמת בצוואר האמצעי - וצורתה כצורת פרפר. בשנים האחרונות חלה עליה בשכיחותו, קרוב לוודאי בעקבות היכולת שלנו לגלות אותו מוקדם יחסית.איזה עוד סוגי סרטן בלוטת תריס קיימים?1. גידול פוליקולרי (Follicular) - מופיע לרוב אצל מבוגרים, ופחות שכיח.2. גידול מדולרי (Medullary) - סרטן זה הוא נדיר, ובדרך כלל תורשתי.3. גידול אנאפלסטי (Anaplastic) - סרטן נדיר מאוד, נוטה לגדול במהירות ולגרום לכאב. נמצא יותר בקרב אנשים מבוגרים, לרוב בנשים.4. לימפומה של בלוטת התריס - גם כן סוג נדיר של סרטן, שאינו נובע...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לסרטן פפילרי

סרטן כליות - תמונת המחשה
סרטן כליות מהפכה בטיפול בסרטן: טיפולים ביולוגיים שפוגעים במנגנוני הגידול וגם "אימונותרפיה", המפעיל...
סרטן בלוטת התריס - תמונת המחשה
סרטן בלוטת התריס מחלת הסרטן היא גורם המוות השני ברחבי העולם. ישראל נמצאת במקום ה-90 בעולם בתמותה מסרטן ו...
ללמוד עוד על סרטן פפילרי
סרטן בלוטת המגן: גידול "ידידותי"?-תמונה

הטיפול בחולי סרטן בלוטת המגן מוצלח ולכן הגידול נחשב...

מאת: ד"ר אבי...
26/06/2008
סרטן בלוטת התריס: מורה נבוכים-תמונה

סרטן בלוטת התריס שכיח במיוחד עד גיל 45 - ונחלק לחמישה סוגים...

מאת: ד"ר נירית...
20/05/2015
סרטן רירית הרחם: בלוטת הזקיף-תמונה

טכניקת בלוטת הזקיף מאפשרת לאבחן את מידת התפשטות הסרטן...

מאת: פרופ' בלר...
20/06/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסרטן פפילרי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סרטן פפילרי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אימי בת 67, לפני 20 שנה שרדה בנס והחלימה מסרטן השד, מאז היא במעקב. השבוע חזרו תוצאות הביופסיה והיא אובחנה שוב עם גידול סרטני מסוג papillary carcinoma. היינו אצל מומחה שהמליץ על כריתה והפנה להמשך בדיקות. בינתיים הייתי ממש שמחה להבין כיצד לקרוא את תוצאות הביופסיה: 1. No Her2/Neu protein overexpression observed (score 0, range 0-3( interpretation: negative the study was performed with monolocal Ab-4B5 (Ventana). 2. Estrogen receptor immunoreactivity positive. quantition: 100% of tumor cells positive. intesity of staining: strong internal control: immunoreactive. the study was performed with monoclonal Ab-SPI (NeoMarkers(/ 3. Progeteron receptor immunoreactivity positive. quantition: 100% of tumor cells positive. intensity of staining: intermediate. internal control: immunoreactive the study was performed with monoclonal Ab-16 (NovoCastra) 4. Ki67 expressed in 6-9% of tumor cells (score 2, range 1-4) the study was performed with monoclonal Ab-Mid 1 (Dako positive controls show the expected stainig negative controls show no immunostainig all stains erformed using an automated immunostainer אודה לכל עזרה בפענוח הכתוב. בברכה,

בוקר טוב, קרצינומה פפילרית של השד הינה סוג נדיר יחסית של סרטן השד המאובחן בד״כ בנשים מבוגרות וההתנהלות שלו נחשבת טובה. על פי תשובת הקולטנים ששלחת לי הגידול של אמא מבטא ביתר קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון, אינו מבטא את החלבון HER2 וחלוקת התאים בו היא יחסית איטית. כל אלו מרמזים גם הם על גידול עם התנהלות טובה ותוצאות אלו ישפיעו בהמשך על בחירת הטיפול. חשוב לי לציין כי בעבר, גידול חוזר בשד היווה אינדיקציה חד משמעית לכריתת שד אך כיום צריך לבחון כל מקרה לגופו ולעיתים גם בגידול חוזר ניתן לבצע ניתוח משמר שד אפילו אם המטופלת קבלה בעבר קרינה. כדאי שתתיעצו על כך עם כירורג השד. בבריאות, דינה

תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. לאחר ביצוע mri וpetct נלך למומחה נוסף. בתוך הלחץ הרגעת אותי. תודה!

אני אחרי שנה וחודשיים מניתוח קרצינומה פפילרית מאז הסידן תמיד מתחת לנורמה וסובלת מהתכווצויות שרירים שמחמירות עם הזמן בעיקר בכפות הרגליים . האנדוקרינולוג אמר לי שאם יש לי התכווצויות אז להגדיל את כמות הסידן אך עדיין סובלת מאוד ואחרי היוד המצב החמיר כל יום נוטלת אלפא די 3 1 מיקרוגרם בנוסף לסידן האם יש סיכוי שאוכל לוותר על כל הכדורים והסידן יחזור להיות תקין גם לאחר תקופה כזאת מהניתוח או שזה לכל החיים ?

שלום רב, אחרי שנה וחודשיים נראה שיהיה צורך להמשיך עם הסידן, למרות שניתן מידי פעם לנסות לרדת מעט במינון ואולי תהיה הפתעה. ממליץ להגיע לרמת סידן תקינה גם אם זה על חשבון מינון גבוה יותר של כדורי סידן. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בת 68 יש לי גידול בבלוטת התריס פפילרי בגודל 1 ס"מ על אונה אחת. המנתח הציע לכרות חצי בלוטת התריס ולא כריתה מלאה . האונקולוג הציע שמקובל לעשות כריתה מלאה. .. השאלה אם לקחת את הסיכון שהסרטן יגיע גם לאונה השנייה ואז היא אצטרך לעבור עוד ניתוח? או שאין לי ברירה לעבור כריתה מלאה עם כל הסבל שבזה... בעבר חליתי בסרטן השד ובאחרונה גם בסרטן ריאות כולן נתגלו בשלב אחד. מכיוון שאני אמורה לעבור PET CT למעקב כל תקופה האם ניתן להסתפק בכריתה חלקית של בלוטת התריס?

שלום רב. באופן כללי גידולים שהינם מתחת ל 1 סמ אנו ממליים כריתה חלקית בלבד. מעל לזה כריתה מלאה. את בדיוק בגבול ולכן חשוב לבדוק אולי שנית את גודל הגידול בפתולוגיה. נכנס כאן גם פקטור הגיל שהינו המדד הפרוגנוסטי החשוב ביותר בסרטן התירואיד ובגיל מעל 45 אנו נוטים להיות יותר אגרסיביים. המקרה גבולי אך אם אכן הגידול 1 סמ או יותר הייתי כורת את האונה השניה כדי לתת יוד בהמשך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא יו'ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

במקרה ובגלל בדיקה אחרת נתגלה אצלי גידול בבלוטה. לאחר בדיקה נראה באונה השמאלית באספקט אחורי הודגם קשר סולידי עם הסתיידויות בתוכו בגודל 1.7 ס"מ – עם זרימת דם. סמוך אליו קשר דומה בגודל 0.7 ס"מ. איסטמוס תקין. לא הודגמו בלוטות פרא טירואיד מוגדלות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. לאחר מכן הופנתי לעשות f.n.a באונה השמאלית. התוצאה הראתה סרטן פפילרי והומלץ לי על ניתוח להורדת הבלוטה. שום דבר לא כואב לי ורק במקרה עלינו על זה ( כתוצאה מבדיקה אחרת). אם זה סרטן שלא מתפתח האם חובה לנתח ואולי אפשר להיות במעקב ולראות אם יש צורך על ניתוח.

שלום רב מקובל לבצע כריתה של בלוטת התריס כאשר מדובר בסרטן פפילרי, מכיוון שהוא עלול להתפשט ולשלוח גרורות. הניתוח אינו מסובך וההחלמה מהירה, ולאחריו מקובל גם לתת טיפול ביוד רדיואקטיבי. שיהיה בהצלחה