סחרחורות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

02/10/2007 | 21:40 | מאת: סמדר

אמי בת77 וסובלת מלחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה. עברה ניתוח תירואיד עקב ממצא של קרצינומה פפילרית, ועומדת לפני קבלת כדור יוד לטיפול בשארית הבלוטה שנותרה אחרי הניתוח. לפני 3 שבועות לפתע חשה ברע קבלה סחרחורת, הפכה אדומה מאוד בפנים וראתה שחור בעיניים. התופעה חלפה לאחר מס דקות אך מאז לא חזרה לעצמה. כל הזמן היא לחה מזיעה, יש לה סחרחורות, ומדי פעם מקבלת תחושה של זעזעוע שעובר לאורך הגוף ולאחריו הראש נשאר כבד, והתחושה היא של שיוט. רופא נוירולוג שבדק אותה אמר שאלו כנראה גלי חום שמהם לא סבלה בעבר. הוא נתן לה לעשות בכל זאת סי טמי ראש בגלל ההסטוריה שלה,אבל היה די משוכנע שאלו התןפעות של גלי חום. שאלתי היא האם זה נראה לך סביר? האם יש לפנות לרופא אחר או לקבל את התשובה? האם ניתן באמת לבצע סי טי ראש ללא יוד? (לפני הטפול ביוד יש להמנע כחודש מיוד). האם גלי חום גורמים לסחרחורת?

08/10/2007 | 05:19 | מאת:

שלום רב יש מצב של גלי חום בגיל מבוגר אך התמונה שאת מספרת ניראת לי מורכבת יותר וזה בגלל מעורבות הורמונלית ממקור בלוטה בכל הנירא , זעת יתר , אודם בפנים , חולשה ,סיחרור , זרמים בגוף (רצוי מעקב הורמונלי טוב ) יחד עם סחרחורות ו"שחור בעיניים " מצב שיכול להופיע לאחר הפרעות קצב לב משניות או לא לבעיה של הטירויד . לכן הייתי ממליצה לבצע בירור משולב , נוירולוגי (כולל CT מוח בשלב ראשון ללא יוד , ובמידת הצורך או בחשד למימצא כל שהוא יש להשלים עם MRI ) , קרדיאלי (הולטר EKG -לשלילת הפרעות קצב לב ) , ואנדוקריני , לאיזון רמת ההורמונים . כל טוב