רעידות באצבע ימין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

02/10/2007 | 23:39 | מאת: חני

אני בת 24 בד"כ בריאה. אתמול התחילו לי רעידות קטנות ביד ימין וזה מפריע לתפקוד שלי. אציין כי יש לי מיקרואדנומה בהיפופיזה ולכן הייתי מטופלת מספר שנים בדוסתינקס עד כלפני שבוע כאשר החליפו לי את התרופה לקבותרים ואחרי שבוע של שימוש בתרופה החדשה התחילו הרעידות. האם יש קשר בין העובדה שאני לוקחת אגוניסט של דופמין לבעיה המוטורית? אני יודעת שדווקא חוסר בדופמין יכול לגרום לבעיות מוטוריות (כשהמקרה הקיצוני הוא פרקינסון). האם אני צריכה להפסיק את השימוש בתרופה? מה ההבדל בינה לבין דוסתינקס? לפני כשבועיים עשיתי צילום MRI כדי לבדוק את המיקרואדנומה וגם הישנות של גידול ממאיר (אסטזיונוירובלסטומה) ממנו סבלתי לפני 7 שנים בסינוס המקסילרי והתוצאות תקינות.

08/10/2007 | 05:32 | מאת:

שלום רב איני מכירה את התרופה השניה , יתכן גנריקה חדשה, אך יש לבדוק את ההרכב , האם אותו הCABERGOLINE שבדוסטינקס ואם זה באותו המינון (חצי מג ) . במידה ויש ירידה במינון הרגיל יכולה להופיעה תופעה של "חסר " עם ביטוי מוטורי ,אומנם זה מאוד ספקולטיבי , לא צריך לקראות לבחורה צעירה שאין לה בעיה במסלול הדופמין באופן בסיסי . יחד עם זה יש מקום להבדק על ידי נוירולוג כדי לאבחן נכון את הרעד . תופעה תרופתית לא יכולה לתת בעיה ממוקמת , חד צדדית , לכן יש לבדוק את הרכב התרופה ולהשלים בירור . גודל האדנומה לא צריך להשפיע על כך . כל טוב