כאבי ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

30/09/2007 | 12:09 | מאת: abrushka

אני בת 28. ערב אחד, לפני כ-9 חודשים, ישבתי והקראתי סיפור לילדיי. פתאום חשתי כאבי ראש עזים, לא איבדתי הכרה, אבל הייתי מבולבלת (למשל, לא יכולתי להמשיך לקרוא כי לא יכולתי לחבר מילה מהאותיות, רציתי להזעיק עזרה, אבל לא זכרתי את מספר הפלאפון של בו זוגי וכד'). התאשפזתי לבדיקות ביחידה נוירולוגית למשך שלושה ימים. סבלתי מאובדן זיכרון חלקי - שא"כ השתפר. CT, EEG לא הראו שום סיבה למה שקרה. חזרתי לתפקוד מלא כעבור מספר שבועות. הייתי בבדיקת מעקב אצל נוירולוג - הוא בדק רפלקסים, שלח אותי לבדיקות דם - היה תקין. מדי פעם היו ויש לי כאבי ראש (שנראות לי כמגרנות), אבל מעולם לא הייתי מוטרדת מהעניין. הבעיה שבחודש האחרון, אני מתחילה לקבל כאבי ראש חזקים שהמשותף בהם - התחלה פתאומית, כאשר אני שקועה/נהינת ממשהו. כאבי ראש האלה עוברים מהר יחסית ולא משאירים סימן. אבל מה שמפריע ומה שמפחיד אותי זה מועד התחלתם. התמונה הקלאסית של הסיטואציה כזאת: אני קוראת ספר, מגיעה לסצנה מרתקת, מתלהבת, שקועה בסיפור, שוכחת את עצמי ופתאום בץ - כאב ראש - ואז אני לא מצליחה להמשיך אלא חייבת לחכות עד שהכאב יעבור. באותו רגע בא לי לבכות, כי הכאב בא בדיוק ברגע ה"לא מתאים". "מאמץ בעיניים" נטו - לא יכול להסביר את התופעה, כי זה קורה לי גם כאשר אני לא קוראת אלא רק חושבת על משהו נעים מאוד וסוחף. מה דעתך?

05/10/2007 | 17:03 | מאת:

שלום לך כאב ראש פתאומי כזה חייב שלילת תהליכים דימומיים על ידי בדיקת ניקור מותני ובהמשך MRI מוח , הייתי ממליצה לברר את ההופעה והתפקוד של בלוטת ההיפופיזה (אם הבלוטות ), כדי לשלול פגיעה בזמן האירוע האקוטי (PITUITARY APOPLEXY ). בנוסף ניתן לקבל טיפול מניע לכאבי ראש התקפיים על ידי הנוירולוג המטפל . כל טוב