מחסור בדופמין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

נוירולוגיה - השפעותיה ודרכי טיפול

סימפטומים נוירולוגים, הפרעות תנועה ושינה ומחלת הפרקינסון - ד"ר מריאטה אנקה, מומחית לנוירולוגיה משיבה לשאלות בנושאים אלו ועוד "תחום הנוירולוגיה שייך לשדה הרחב של מחלות פנימיות, כך שקשה לערוך הפרדה מלאכותית בין נוירולוגיה לבין בעיות כלליות שבהן מעורבות כל מערכות הגוף", כך אומרת ד"ר מריאטה אנקה, נוירולוגית בבית החולים וולפסון, בראיון מיוחד לאתר דוקטורס.ד"ר אנקה מציגה מספר סימפטומים נוירולוגים בעלי השלכות גופניות רחבות:^^כאב ראש^^ - זהו סימפטום נוירולוגי העשוי לייצג מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח; או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים, סינוסים, מצבי לחץ, עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות ויראליות ועוד.^^הפרעות הליכה ויציבה^^ - הפרעות אלו עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת,...
ללמוד עוד על מחסור בדופמין
הפסקת עישון: הקושי להיגמל-תמונה

מסקר חדש עולה כי מעל 52% מהמעשנים צורכים יותר מ-10 סיגריות...

מאת: מערכת zap...
01/06/2010
נוירולוגיה - השפעותיה ודרכי טיפול-תמונה

סימפטומים נוירולוגים, הפרעות תנועה ושינה ומחלת הפרקינסון -...

מאת: מערכת zap...
23/07/2006
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למחסור בדופמין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מחסור בדופמין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בת 36 אני סובלת כבר 15 שנים מעייפות מאוד קשה עקב שינה לא איכותית שאין לה פיתרון. ניסיתי הכל כולל הגיינת שינה. יש לי בנוסף גם הפרעת קשב וריכוז ואני לא יודעת האם הפרעת הקשב היא באמת הפרעת קשב בגלל מחסור בדופמין, או שהיא בגלל העייפות והחולשה והמחסור בשינה איכותית. האם במבחן טובה או מבחן דומה ניתן לגלות בוודאות האם זאת הפרעת קשב אמיתית? ומה עלול להיות הנזק אם אקח אטנט לאורך זמן אם אין לי באמת הפרעת קשב? ריטלין ניסיתי לשבוע ולא עשה לי טוב. תודה מראש

כדאי שתתחילי עם איבחון!

מה ההגיון שעומד מאחורי זה שסוליאן מעלה רמת פרולקטין, הרי הוא מעלה גם את רמת הדופמין על ידי עיכוב ספיגתו בקולטני d2 וd3, והרי דופמין נוגד את הפרולקטין, אז מה ההגיון שהוא מעלה את רמת שניהם גם יחד? בתודה על המענה על התשובה.

עכשיו בדיוק ראיתי שהסוליאן מעלה דופמין במינון נמוך (עד 300 מיליגרם) ומנמיך אותו במינונים גבוהים של 350 מיליגרם ומעלה. האם זה אומר שהסיכון לעליית רמת פרולקטין בדם יותר מהנורמה עם תרופה זו הוא גבוה יותר אם התרופה היא במינון נמוך יותר? וגם: 2.מה ההגיון הביוכימי שתרופה במינון יותר גבוה תעשה פעולה הפוכה מהמינון הנמוך? וגם: 3.איך זה מתקשר לתסמינים שליליים של סכיזופרניה (שלזה נותנים עד 300 מיליגרם) ותסמינים חיוביים (שלזה נותנים מ350 ומעלה), האם בתסמינים שליליים יש ירידה ברמת הדופמין במוח ובתסמינים חיוביים יש עלייה-עודף דופמין? תודה רבה על המענה לשאלותיי!

הקדמה: ראיתי כעת שסוליאן במינון נמוך חוסם את קולטנים הנ״ל ברמה הפרה-סינפטית ובכך מעלה את רמת הדופמין (מה שחסר לחולה סכיזופרניה בעל תסמינים שליליים) ובמינון גבוה- ברמה הבתר-סינפטית ובכך מפחית את רמת הדופמין (מה שיש ממנו עודף למי שסובל מפסיכוזה וכדומה, בתסמינים חיוביים של סכיזופרניה). זה אמנם הגיוני שיש עודף דופמין למי שסובל מתסמינים חיוביים, כי העודף יוצר הזיות או מחשבות שווא וכדומה, וזה גם הגיוני שיש חוסר בדופמין לבעל תסמינים שליליים, כי הדופמין הוא מקור ההנאה ולמי שחסר בהנאה ובמוטיבציה וכו׳, כנראה שחסר לו בדופמין, אבל מה שלא הצלחתי להבין זה שלוש דברים: 1.למה אם הוא חוסם את הקולטנים ברמה הפרה סינפטית (=השולחים את החומר לתא המקבל) הוא מפחית את רמת הדופמין, ולמה אם הוא חוסם ברמה הבתר סינפטית אז הוא מעלה את רמת הדופמין במוח? 2. מדוע באמת מינון גבוה נוגע רק בתא המקבל ומינון נמוך- בתא המשדר? איך זה משנה איזה מינון לוקחים ל-לאיזה תא נפעלת הפעולה החסימתית של קולטני הדופמין? 3.ויסוד היסודות: איך חסימה של קולטני הדופמין משפיעה על זרימת הדופמין במוח? כלומר: מה הקשר בין קולטני הדופמין וחסימתם לכמות הדופמין המופרשת? תודה מראש על המענה. אציין שאני מעוניין לדעת זאת רק בשביל לדעת קצת את דרך הפעולה של תרופה זו שאני לוקח, עד כמה שניתן לדעת.. אבל בנוגע למעשה בפועל, אעשה כעצת הפסיכיאטר המטפל בי כמובן.

אז ככה: כשאומרים שסוליאן חוסמת קולטנים d2 וd3 של חומר הדופמין ברמה הפרה סינפטית במינון נמוך, כלומר לפני המפגש של שני התאים ועוד בתא המשלח את האותות או הפעולות, אומרים בעצם שהדופמין עולה כי כשלא קולטים הקולטנים הנ״ל של הדופמין את הדופמין כשהוא נשלח לסינפסה (-מקום מפגש בין שני תאי עצב), הדופמין פחות נספג ויותר זורם, יורה יותר יריות לתא המקבל את הדופמין, וממילא נמצא יותר בתא . וכשיש יותר דופמין, יש יותר הנאה ומוטיבציה למי שחסר אותו. אבל במינון גבוה יותר ממלא הסוליאן את כל התאים של הסינפסות הקשורות לקולטנים אלו, כלומר הן את התא המשדר והן את תא המקבל, ובכך מעכב את קבלת הדופמין בתא המקבל, כך שפחות דופמין נכנס לתא ובכך יש הפחתה או העלמה של ההזיות ומחשבות השווא שנובעות מעודף הדופמין. ביחד עם זה במינון הגבוה יש גם עיכוב הקליטה גם בתא המשדר את הדופמין, ובכך עליה בדופמין של התא המשדר, אך היות והתא המקבל מתעכב מלקבלו על ידי חסימת הקולטנים הנ״ל, זה לא משפיע על האדם בעל עודף הדופמין לרעה כי ההתא המקבל לא מקבל את כל הדופמין הנשלח אליו מהתא המשדר אלא מעט מאוד ממנו יחסית. מקווה שכתבתי הכל נכון.. מחכה לאישור הדוקטור 😉

הדופמין משמש כחומר העוצר את הפרשת הפרולקטין וכשהדופמין חסר בשל התרופות אזי ברור שרמת הפרולקטין עולה

שלום, בת 38. לפני 7 חודשים התחילו אצלי סחרחורות שיוט שהן לא סיבוביות.. תחושה כאילו שמטלטלים אותי על ספינה קדימה ואחורה. הכל התחיל עם כאב ראש רק בצד ימין שלא היה חזק ופועם כמו מיגרנה, שעבר תוך שבוע, אך הסרחורות לא עברו. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה. ורטיגו נשלל. בדיקות דם תקינות. המצב הכי מורגש בשכיבה או כשאני מטה את הראש על הספה. קיבלתי סימבלטה במינון 90 מ"ג. אני לוקחת כבר חודשיים וחצי ואין שום שיפור. רציתי בבקשה לברר: האם זה יכול להיות גם עקב מחסור בדופמין? והאם יש טיפול נוסף או משהו נוסף שניתן לעשות? מאוד קשה לי להרדם בלילה במצב הזה זה מרגיש כמו רעידת אדמה במיטה. תודה מראש

לשירה שלום רב, לשירה שלום רב, יעוץ פרטני מחייב שיחה ובדיקה במסגרת מרפאתית, ואינו יכול להעשות בהתכתבות. אשמח לראות במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

תנסי בדיקות אוזניים

שלום, אני בת 42, כבר 7 חודשים סובלת מסחרחורות שהן תחושה של טלטול קדימה ואחורה כאילו אני על ספינה ששטה בים סוער. זה הכי מורגש בשכיבה ובישיבה כשאני נשענת אבל גם בעמידה ויש וזה מופיע ב 40 אחוז מהיממה. הסחרחורות הן אף פעם לא סיבוביות. ורטיגו נשלל. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה והנוירולוגית שלחה אותי ללא טיפול. הלכתי לרופא המשפחה שאמר שאולי לנסות סימבלטה. אני לוקחת כבר 3 חודשים את התרופה סימבלטה במינון 90 מ"ג ואין שום שיפור. רציתי בבקשה לברר: האם מצב זה יכול להווצר בגלל מחסור בדופמין דווקא ולא סרוטונין ונוראדרנלין? אין לי רעידות, אך בשכיבה תחושת הטלטול קדימה ואחורה לעיתים מרגישה כרעידות. והאם זה יכול להיות סחרחורות של מיגרנה וסטיבולרית? בעבר היו לי מיגרנות בתדירות נמוכה ולאחר שהפסקתי עם גלולות נגד הריון הן עברו. יש לציין שלפני 7 חודשים הסחרחורות התחילו עם כאב ראש שהיה חלש ולא כמו מיגרנה רק בצד ימין שעבר כעבור כמה ימים ומאז אין לי מיגרנה... רק אולי פעם בשבוע שבוע וחצי כאב ראש רגיל. אף רופא לא יודע מה לומר לי. חשבו שזה יעבור וזה כבר נמשך 7 חודשים. תודה מראש

למיכל שלום, אני מיצר על התמשכות תסמינייך. אין לי דרך לשער מה הסיבה, ללא ראיון ישיר, בדיקה,ומעבר על כל הדימות שנעשתה, ושאר הבדיקות הרללונטיות. אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222. בברכה, כרמל ערמון