צילום מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/09/2007 | 17:52 | מאת: יגאל

שלום רב, לפי כשבועיים בצעתי צילום מוח ב MRI. אני אודה לך אם תוכלי להסביר מה הפרוש של התוצאות: נוכחות של אנגיומה ורידית גדולה למדי בקטע הפרונטלי השמאלי במיקום תת קליפתי אשר מתמשכת לאחור באספקט המדיאלי של ההמיספרה הימנית מעל החלק היותר קדמי של החדר הצדדי השמאלי. מדובר ה DVA אשר מורכב משני ורידים דומיננטים בצורת ענף וסביבם ענפים רבים המתנקזים אליהם כך שנוצרת צורה כללית של מעין נדל מרבה רגליים. הקוטר המירבי של אנגיומה ורידית (DVA זה) הוא כ- 5 ס"מ (בציר הסגיטלי). אין עדות לדימום תוך גולגלתי. הבנתי שאנגיומה היא גידול שפיר המורכב מכלי דם אולם מה המשמעות של הבדיקה ? האם יש צורך בניתוח ? ניקוז ? מה עושים ? האם זה עלול להתפוצץ ? מה ההשפעה על חיי היום יום ? (בינתיים אין השפעה כלשהיא) תודה

18/09/2007 | 09:33 | מאת:

שלום רב וחג שמח שוב השאלה המרכזית איך זה התגלה , מה הקליניקה שמלווה את המימצא , בצד אחד , ואם יש איבודי הכרה או הפרעה חשמלית אחרת צריך לטפל בה. בנוסף חייבים יעוץ נוירוכירורגי לשאלות שלך . בד"כ אנגיומה ורידית מביאה סיכון דימומי מינורי , אך חוץ לדימום יש סיכון אחר שמקומו וגודלו יכולים לגרום לרקמה מסביב . כל טוב

18/09/2007 | 10:02 | מאת: יגאל

תודה על תשובתך יש לי כאבי ראש מצד ימין שמלווים בכאבי צוואר מזה מספר חודשים. בצילום CT מלפני שנתיים (גם אז היו לי כאבים דומים) אובחן בלט דיסק ב C5-C6. לפי דברי הרופא המטפל הבעיה אינה בבלט הדיסק אלא בעצב האוקסיפיטלי וטופלתי באטופן. הכאבים כרגע (אחרי מספר חודשים שבהם סבלתי קשות) אינם חמורים. נשלחתי ל MRI של מוח ועמוד שדרה צווארי בגלל כאבי הראש. השאלה היא האם כאבי הראש הם בגלל בלט הדיסק, העצב האוקסיפיטלי או שבכלל הבעיה היא האנגיומה והרידית. האם יש צורך לנקוט בפעילות כלשהיא לגבי האנגיומה ? תודה שוב