אוטמים במוח: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שבץ מוחי: חשיבות המניעה - והטיפול המיידי

אירוע מוחי עלול להיגרם על רקע חסימה או קרע בכלי דם. הקפדה על אורח חיים בריא היא דרך המניעה הטובה ביותר. מרגישים בסימפטום חשוד? יש להגיע בהקדם לחדר מיון שבץ מוחי (מכונה גם "אירוע מוחי") הוא מקרה חירום רפואי, הדורש טיפול בהול, במטרה לעצור את התפשטות הנזק הבלתי הפיך שנגרם לתאים ולרקמות המוח ולאפשר יותר חלקי מוח בריא ופחות חלקי מוח חולה.   מהו שבץ מוחי? בניגוד לדעה הרווחת, שבץ מוחי אינו אירוע "ספונטני" - אלא אירוע שנגרם כתוצאה ממחלה של כלי הדם במוח. מבחינים בין שני סוגים עיקריים של שבץ מוחי: אוטם מוחי ודימום מוחי.  אוטם מוחי (שבץ איסכמי): נגרם כתוצאה מחסימה של עורק במוח; כתוצאה מהחסימה, מפסיקה אספקת החמצן לתאי המוח. מהרגע שבו אין אספקה של חמצן למוח - מתחיל תהליך מהיר מאוד של הפסקת התפקוד המוחי (ובהמשך מוות של תאים).  דימום מוחי (שבץ המורגי): נגרם כתוצאה מפריצת דופן של עורק במוח - בעקבותיה יש יציאה חדה של דם בכמות גדולה, מהעורק...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאוטמים במוח

נוירולוגיה - תמונת המחשה
נוירולוגיה אירוע מוחי עלול להיגרם על רקע חסימה או קרע בכלי דם. הקפדה על אורח חיים בריא היא דרך המנ...
איסכמיה במוח - תמונת המחשה
איסכמיה במוח יתר לחץ דם, עישון, עודף שומנים בדם, סוכרת ועודף משקל – הם חלק מגורמי הסיכון להיארעות אי...
לקות ראייה - תמונת המחשה
לקות ראייה גלאוקומה איננה מחלה הפוקדת מבוגרים בלבד - גם ילדים עלולים לסבול ממנה. אבחון מוקדם עשוי...
ללמוד עוד על אוטמים במוח
שבץ מוחי: חשיבות המניעה - והטיפול המיידי-תמונה

אירוע מוחי עלול להיגרם על רקע חסימה או קרע בכלי דם. הקפדה...

מאת: ד"ר חרץ סאלו
29/10/2018
דמנציה: אל תשלכני לעת זקנה-תמונה

דמנציה מאופיינת בירידה בתפקודים השכליים של אוכלוסיית גיל...

מאת: ד"ר רמית...
18/04/2007
חדש: תוסף תזונה למניעת דמנציה-תמונה

מחלות המוח הניווניות פוגעות בחלק ניכר מהאוכלוסייה, וגורמות...

מאת: פרופ' רות...
22/02/2017
בדיקת EEG-תמונה

בדיקת EEG היא בדיקה להערכת תפקוד מוחי, לאבחון הפרעות,...

מאת: ד"ר עמית...
03/03/2015
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת EEG - תמונה
בדיקת EEG
בדיקת EEG היא בדיקה להערכת תפקוד מוחי,...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאוטמים במוח?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אוטמים במוח: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, בעלי עבר ניתוח דיסקציה של האורטה בלב ובעקבותיו אוטם מוחי בצד הימני קדמי. לאורך כל תקופת ההחלמה וגם היום, משעות מסויימות של הערב הוא סובל מצריבה ודמע בעיניים ותחושה של נזלת. כמו מצב של אלרגיה, אך רק בשעות מסויימות (ערב, כאמור). זה לא אחרי נטילת תרופות (ניסינו לאחר את התרופות וזה מתחיל גם לפני שנטל אותן) ולא מצליחים להבין מדוע זה קורה. עד למועד הפגישה עם הנוירולוג יש עוד זמן רב, אשמח לדעת האם יש רעיונות לתופעה זו. תודה ושנה אזרחית נפלאה!

יתכן וישנה פגיעה בשרירי הפנים ואין פעולה טובה של מיצמוץ או הפרשת דמעות. אפשר לנסות טיפול בתחליפי דמעות. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

שלום הקטן אצלי נולד שבוע 32 בן שנתיים עוד שבוע , מתוקן שנה ו 10 . אחרי לידה בסונר ראש שביצעו הופיעה בצקת בהימספרה השמאלית עם אוטם באזור טמפוראלי וב MRI הדגים אוטם MCA משמאל.בדיקת EEG תקינה . כהתרשמות ראשונה של הנוירולוגית בפגיה הבחינה שאכן יש הבדלים בצדדים וחולשה בצד ימין בגוף. כיום הילד עם התפתחות תקינה מורגש שאכן יש הבדל מזערי בצדדים רק אם מחפשים , נמצא במעקב של נוירולוג מאז הלידה. התחיל למלמל כרגיל ודבר כמה מילים ונשאר איזה תקופה על אותם מילים, מדברת איתו מסתכל איך אני מהגה את המילה אך לא מסוגל להגיד כלום ורק צועק. בקשתי לבצע בדיקת שמיעה ותוצאה הייתה שמיעה ירודה של 40 -35 כתוצאה מנוזלים. עבר לפני חודש ניתוח כפתורים ושקד שלישי, מרגישה שיש אכן כמה מילים חדשות , אך עדיין יש אצלו קושי לחזור על הברות או מילים מסוימות . אוצר מילים שלו היום עומד כמעט 15 מילים לא מעבר, מנסה לבקש משהוא לא מצליח הכל אצלו אאא אאא . בדיקת שמיעה אחרי ניתוח אמורים לעבור בעוד שבועיים . מציינת שהוא מבין הכל , כל מה שמבקשת ממנו עושה אך לא מצליח להסביר את עצמו . קלינאית תקשורת עוד לא היינו אצלה , המליצה לתת לו זמן של חודש וחצי חודשיים אחרי ניתוח ואז להגיע לאבחון. מאוד לחוצה שהקושי והעיכוב שיש אצלו קשור לאוטם . במידה וזה קשור לאוטם מה הסימנים שרואים ?

אצל ילודים אשר עברים פגיעה נאורולוגית בגיל מוקדם מאד, המוח מעביר את התפקוד לאיזור אחר במוח, ככה זה אצל ילודים כי המוח שלהם עדיין מאפשר מעברים לאזורים שלא נפגעו. מה שאת מתארת מתאים לילדים גם בלי סיפור מיוחד סביב לידתם ויכול להיות קשור לירידה בשמיעה שהייתה וגם לקושי בתכנות פעולות הדיבור. הצעת הקלינאת תקשורת להמתין מעט אחר הניתוח, מתאים ונכון, בהמשך תקבלו הדרכה והילד יכול כבר להתחיל טיפול, אין מה להמתין מעבר לגיל שנתיים וחצי.... כמובן בהתייעצות עם הקלינאית תקשורת שבטח תעקוע אחר השגיו ותחליט מתי היהי זמן להתערב באופן ישיר בנתיים, את עושה כל מה שנחוץ, כאמא דואגת ואהבת.

שלום רב ד''ר אני בן 20 סובל ברקע מ: פרפור פרזדורים ,ל''ד על רקע קושינג, השמנת יתר, GOUT מגיל 14( סיפור משפחתימגיל צעיר+ ממצאים קלינים+אבחנה הדמייתית ספיציפית+ מיקרוסקופית) TIA, ספונדליטיס שאובחנה בהדמייה בשל תלונה כאב גב תחתון שחולף בפעילות גופנית וקישון בוקר) בשנה אחרונה הייתה עלייה קיצונית במשקל בערך כ50 קילו וכמו כן היו ירידות חדות מאוד גם בתוך שבוע. כהיום אני שבועים לאחר שחרור ממחלקת ניורולוגיה בשל אוטם מוחי חדש שטופל בשחרור שקלתי את עצמי כ130 קילו גובה 184 ושבוע לאחר וחצי לאחר מכן שקלתי כ125 קילו זאת ירידה חדה למיטב ידעתי וכעת נמצא בהתקף גאוט קיצוני לעומת התקפים שאותם חווה בדרך כלל בעקבות הענות נמוכה לטיפול תרופתי וכן לתזונה. שאילתי האם ירידה חדה במשקל ועלייה חדה במשקל כזאת עלולה להיות טריגר להחמרה במחלת פרקים שלי (ספונדליטיס+ GOUT)? לציין שאני חש בחרדה נוראית לאחר האוטם מוחי שעברי לפני כשבועים וחש בתסכול מכמות מרובה של תרופות שאני מקבל בשל רקע רפואי שלי אז מרבה לאחרונה בשתיית אלכהול אך אנני מגיע למצבי קיצונית בעקבות שתייה, אודה לתשובתך.

שלום מאור, גם עלייה במשקל וכן שתיית אלכוהול מרובה תורמים להתלקחות. לאור הרקע של מחלת הגאוט, עליך להימנע משתייה חריפה. ירידה במשקל יכולה לתרום לשיפור בספונדיליטיס וכן להקלה בגאוט. אנא המשך מעקב ראומטולוגי מסודר! בהצלחה

שלום רב ד''ר אני בן 20 סובל ברקע מ: פרפור פרזדורים ,ל''ד על רקע קושינג, השמנת יתר, GOUT מגיל 14( סיפור משפחתימגיל צעיר+ ממצאים קלינים+אבחנה הדמייתית ספיציפית+ מיקרוסקופית) TIA, ספונדליטיס שאובחנה בהדמייה בשל תלונה כאב גב תחתון שחולף בפעילות גופנית וקישון בוקר) בשנה אחרונה הייתה עלייה קיצונית במשקל בערך כ50 קילו וכמו כן היו ירידות חדות מאוד גם בתוך שבוע. כהיום אני שבועים לאחר שחרור ממחלקת ניורולוגיה בשל אוטם מוחי חדש שטופל בשחרור שקלתי את עצמי כ130 קילו גובה 184 ושבוע לאחר וחצי לאחר מכן שקלתי כ125 קילו זאת ירידה חדה למיטב ידעתי וכעת נמצא בהתקף גאוט קיצוני לעומת התקפים שאותם חווה בדרך כלל בעקבות הענות נמוכה לטיפול תרופתי וכן לתזונה. שאילתי האם ירידה חדה במשקל ועלייה חדה במשקל כזאת עלולה להיות טריגר להחמרה במחלת פרקים שלי (ספונדליטיס+ GOUT)? לציין שאני חש בחרדה נוראית לאחר האוטם מוחי שעברי לפני כשבועים וחש בתסכול מכמות מרובה של תרופות שאני מקבל בשל רקע רפואי שלי אז מרבה לאחרונה בשתיית אלכהול אך אנני מגיע למצבי קיצונית בעקבות שתייה, אודה לתשובתך.

שלום צר לי לשמוע על ריבוי הבעיות שאת מתמודד איתן. שינויים במשקל ובתחלואה כללית בהחלט מהווים טריגר להתקפי GOUT כמו גם צריכת אלכוהול מוגברת.

פורומים בנושא אוטמים במוח
פורום נוירוכירורגיה
מנהלי הפורום יענו על שאלות בנושאים הנוגעים לגידולי מח בסיס גולגולת ועמוד...
פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים
ד"ר מיכאל חייגרכט יענה על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לאבחון וטיפול בע...
פורום טרשת נפוצה - רמב"ם
ד"ר איל רוזנברג ישיב לשאלות הגולשים בנושא טיפול בטרשת נפוצה