ניקור מותני- כאבי ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/09/2007 | 17:37 | מאת: יוני

אני בחור בן 30,הרגשתי מלפני שבוע ראייה כפולה והגבלת תנועה של עין ימין לשדה הראייה הימני. עברתי במהלך השבוע האחרון סדרת בדיקות ביניהם CT עם ובלי חומר ניגוד, MRI, ניקור מותני (5 מבחנות) ועוד- הכל נמצא תקין ונתגלתה רק היחלשות עצב 6 (abdusens palsy). מאז הניקור מותני אני חווה כאבי ראש קשים, אינני מסוגל לעמוד או לשבת ממושכות. אמרו לי שזה סביר שזה יקרה. 1.האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להקל על הכאבים ולשוב לתפקד כבעבר? 2.האם יש משהו שמזרז את ייצור הLP (החומר שגופי זקוק לו, שנלקח במהלך הבדיקה)? 3.הראייה הכפולה נותרה בעינה אמנם חל שיפור במקצת, אני מסוגל להזיז את עיני יותר ימינה מבעבר (טווח הראייה השתפר), הינני מופנה ליעוץ נוירולוגי ומרפאת עיניים. האם ידועה לכם תופעה כזאת מנסיונכם - מהי פתרונה...?

05/10/2007 | 15:45 | מאת:

שלום רב יש סיבות מרובות לשיתוק עצב 6 , בין השער תרופות או מחלה וירלאית והמצב עמור להשתפר בהדרגה עד להחלמה . לגבי הLP אם התופעות ממשיכות יש לחזור לבית חולים לסגירת המקום שממשיך לנזול (זו הסיבה שכל הנוזל שמיוצר מדי יום לא נישאר במקום והולך לאיבוד ) , קיימת פרוצדורה פשוטה של הזרקת חומר דמי לתעלה שסוגר כל יציאה רזידואלית לאחר LP והתופעות חולפות תוך שעות ( BLOOD PATCH ) כל טוב