פסיקולציות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/09/2007 | 11:51 | מאת: שי

שלום ד"ר מצ"ב סיכום הבדיקה והממצאים של הנוירולו לפני כחודשיים דר מחג'נה (נבדקתי אצל יותר מנוירולוג אחד על מנת לקבל חוות דעת נוספת): "ללא דלדול שרירים,טונוס וכוח תקינים,תחושה וקוארדינציה תקינים,החזרים גידיים ערים סימטרית ללא בביניסקי .סימני פגיעה כרונית של שיתוק עצב פנים משמאל". חשוב לציין שהד"ר ביצע בדיקה מקיפה ויסודית כולל תפיחות על השרירים על מנת ליצור פסיקולציות ,כולל בדיקת התנגדות בעפעפיים,עיניים,לשון . האם הבדיקה תקינה? עברתי מספר בדיקות EMG קצרות אמנם כולל מחט (בערך דקירה אחת בארבעת הגפיים ) כולן תקינות . MRI - מוח תקין MRI עמוד שדרה צווארי בלט דיסק ב C5+C6 עם לחץ משמאל . בדיקות דם כולל ,ברזל,B12,CPK תקינות -מספר סבבים של בדיקות קפיצות שרירים בכל הגוף כולל גב,שכמות רגליים,חזה,זרועות,לפעמים בפנים ,בטן, בישיבה שכיבה במשרד ולפעמים בנהיגה. לעיתים התכווצויות שרירים . רעד בשכיבה רעד לאחר הרמת קניות או משהו כזה שנרגעות רק לאחר חצי שעה למי שמסתכל מהצד נראה כאילו הגוף זז למרות שאיני מזיז שום שריר האם סיכום בדיקה זו יכול להרגיע אותי כרגע שלא מדובר בניוון ? ALS? כי הבנתי שבאבחון מחלות מסוג זה חשובה ביותר הבדיקה הנוירולוגית ואחרכ בדיקות העזר או שאני טועה? נבדקתי עי פסיכיאטר כי חשבתי שאולי הכל נובע מחרדה אבל הפסיככיאטר שלל אפשרות זו ולאחר מספר פגישות החליט שאיני סובל מחרדה /דיכאון כלשהו. ניסיתי טיפולים אלטרנטביים כמו דיקור,שיאצו,כרופרקטיקה ללא שום שינוי אני עושה יוגה לפחות אחת לשבוע ומנסה לשחות לעיתים קרובות איכות חיי כבר לא אותו הדבר אני מבולבל ,פוחד ובעיקר לא יודע מה עוד לעשות ולמי לפנות . אודה לכל עזרה והכוונה. המון תודה וחגים שמחים .

05/10/2007 | 15:39 | מאת:

שלום רב לא כל קפיצה בשרירים הנה מחלה , וכלל לא ALS .יש מצב של BENIGN FASCICULATIONS שיכול להופיע לאחר מתח רב, לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית ולפעמים גם לאחר פגיעה שורשית של עצבים הספינליים היוצאים בין החוליות . הייתי בודקת את יאכות השינה והאם יש פעילות שרירית בשינה , ובמידה וכן יש מקום להרגיעה זה על ידי טיפול תרופתי , מעקב נוירולוגי כולל אמג פעם לשנה אם הכל בסדר מספיק . אני ממליצה להתיעץ עם מומחה נהדר לבעיות שריר פרופ שדה , בוולפסון , כדי לקבל הדרכה המקצעוית ביותר בנדון . כל טוב