ניתוח מעקפים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

לא עוד צנתור רגיל

צוות היחידה לצנתורים במכון הלב שבמרכז הרפואי הלל יפה, ביצע במהלך השבוע האחרון צנתור לב בשיטה הפוכה (רטרוגרדית), על מנת לפתוח חסימה מלאה באחד מעורקי הלב של בחור בן 47. הצנתור המורכב בוצע בהצלחה, והמטופל כבר שוחרר לביתו במצב טוב במהלך השבוע האחרון התקיים לראשונה במרכז הרפואי הלל יפה, צנתור בשיטה ה"רטרוגרדית" (הפוכה), הדורשת מיומנות גבוהה ושילוב של מספר טכניקות. הצנתור המורכב בוצע לאחר שזוהדי אבו נדא בן ה-47, הגיע לחדר המיון בהלל יפה עם כאבים עזים בחזה. אבו נדא כבר עבר אירוע לב, שבעקבותיו לבו מתפקד באופן מופחת. הוא הובהל ישירות לחדר הצנתורים שם התגלתה חסימה מלאה בעורק ימני דומיננטי. לאחר מספר ניסיונות לפתוח את החסימה באופן המקובל, החליטו צוות המצנתרים, ד"ר אהרון פרימרמן, מנהל יחידת הצנתורים וד"ר ראמי אבו פנה, אשר חזר לאחרונה מהשתלמות בנושא, לנסות טכניקה אחרת. השניים החליטו לבצע את הפעולה בגישה הפוכה מהמקובל ולהיכנס "מהדלת האחורית", כלומר - להגיע בצורה הפוכה לעורק הימני החסום, דרך העורק השמאלי הפתוח. מדובר...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לניתוח מעקפים

ניתוח מעקפים - תמונת המחשה
ניתוח מעקפים צוות היחידה לצנתורים במכון הלב שבמרכז הרפואי הלל יפה, ביצע במהלך השבוע האחרון צנתור לב...
התקף לב - תמונת המחשה
התקף לב חג פורים הוא חג גדול לילדים, אבל למרבה הצער מתרחשות בו פציעות רבות: תחפושות מתלקחות, מס...
ניתוח לב - תמונת המחשה
ניתוח לב אי ספיקת לב הוא מצב בו הלב נחלש והתפקוד שלו נפגע. מדוע תופעה זו מסוכנת? כיצד נוכל לזהות...
טרשת עורקים - תמונת המחשה
טרשת עורקים מנהגי פורים מעודדים אותנו לשתות אלכוהול ולהשתכר. אך לפני שאתם לוגמים עוד כוסית, צריך לז...
דלקת קרום הלב - תמונת המחשה
דלקת קרום הלב לופוס, או בעברית זאבת, היא מחלה אוטואימונית העלולה להתבטא בעור, בעצמות, ובמקרים קשים יו...
אקו לב - תמונת המחשה
אקו לב לב האדם הוא כמו ה"מנוע" של הגוף: כאשר הלב לא "סוחב" את הגוף, מדובר באי ספיקת לב. שימו ל...
ללמוד עוד על ניתוח מעקפים
שאלות נפוצות מפורום כירורגיה-תמונה

על ניתוחים ומנתחים, כל התשובות לכל השאלות הנפוצות

מאת:
28/06/2004
הפרעות במשק המגנזיום: ההשלכות-תמונה

הבצורת נמשכת, מי השתייה מותפלים - ורמת המגנזיום בירידה....

מאת: פרופ' שכטר...
25/01/2018
שאלות נפוצות מפורום מחלות הערמונית-תמונה

סרטן הערמונית? גידול שפיר או סתם ריצות תכופות לשירותים? כל...

מאת:
28/06/2004
ארגומטריה: איך הלב שלכם במאמץ?-תמונה

כיצד מתבצעת בדיקת מאמץ - ומתי מומלץ להיבדק? שימו לב: לא...

מאת: קרדיולוגיה...
10/10/2017
אולי יענין אותך לדעת...
מבחן מאמץ - תמונה
מבחן מאמץ
מדריך בדיקות רפואיות: מבחן מאמץ (ארגומטריה)...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוח מעקפים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוח מעקפים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 74.5, ברקע ניתוח מעקפים,סכרת, גלאוקמה ונגעי עור רבים שנמצאו כ- BCC. לפני שמונה חודשים, אובחנתי כחולה במילומה (ב CT נגע ליטי בחוליה L2, נזק לעמוד שדרה ונזק לגפיים עד קשיים בניידות. מטופל מאז ב VCD עם תגובה טובה מאד , ולפני כחודש ערכים תקינים של השרשרות הקלות . בבדיקת פיש נמצאו 4:;14 וכמו"כ- P17. הבנתי שזו פרוגנוזה גרועה . אשמח לקבל קצת הסבר

כחלק מהערכה של מטופל עם מיאלומה נפוצה, בודקים שינויים גנטים בתאי המחלה על ידי בדיקת FISH. על פי המצאות או העדר של שינויים ספציפיים ניתן להעריך את הסיכוי של המחלה להגיב לטיפול ולהשיג הפוגה ממושכת במחלה. אחד השינויים הגנטים שנבדקים במיאלומה נפוצה הוא חסר של הגן P53 הנמצא בכרומוזום 17. לצערי חסר כזה, מבחינה סטטיסטית, כרוך בתוצאות פחות טובות .

שלום רב, עברתי ניתוח מעקפים בדצמבר 16. EF לפני הניתוח 27. כחודשיים לאחר הניתוח : EF - 35. מבצע פעילות גופנית במסגרת שיקום לב, יורד במשקל ולאחר חודשיים נוספים , בבדיקת אקו , עלה ל-40. האם יש סיכוי לשיפור נוסף (ממשיך בשיקום ובתרופות)? מה ה-EF הממוצע בבני 60+? תודה.

שלום שמח לקרוא על העלייה המשמעתית בתפקוד חדר שמאל שלך בעקבות הניתוח. תפקוד לב תקין (בכל גיל) הוא 65%. התפקוד מחושב באחוזים (Ejection Fraction) בין נפח החדר השמאלי במצב מלא ולבין הנפח שלו לאחר ההתתכווצות. כמו שכתבתי מעלה, במצב תקין התוצאה היא 65%. בברכה פרופ' גיל בולוטין

פרופסור גיל , תודה ! האם יש סיכוי לשיפור נוסף ב- EF בהנחה שאמשיך בפעילות הגופנית? מה פרק הזמן בין בדיקת אקו אחת לשניה כדי שימדד שיפור? שוב תודה מקרב לב !

בעלי בן 80, לפני 10 שנים עבר ניתוח מעקפים. לפני כארבעה חודשים עבר פרפור פרוזדורים ,היה בבית חולים טופל וחזר למצב תקין. עם שחרורו נאמר לו לקבל בנוסף לאספירין 100 גם אליקוויס 2.5 מ"ג פעמיים ביום. בנוסף הוא קיבל גם פרוקור 200 מ"ג. הבעיה היא שהדופק שלו נעשה מאוד איטי - בסביבות 36-40 פעימות. לאחר שעשה הולטר שהראה שהדופק איטי אמר לו הקרדיאולוג לרדת לחצי כדור כלומר ל - 100 מ"ג. גם עכשיו 5 ימים שנוטל חצי כדור הדופק בסביבות 40- 45. שאלתי היא אולי מיותר לקחת פרוקור ולהסתפק במדללים. האם יש סיכון שהפרפור יחזור אם לא יקח פרוקור ? האם שווה לסבול את כל תופעות הלוואי של הפרוקור בזמן שהוא גורם לבריקרדיה ? מודה לכם מראש על התשובה יפה

שלום יפה. כל שינוי בטיפול עדיף לתאם עם רופא משפחה או עם קרדיולוג מטפל.לאחר ארוע ראשון של פרפור יש סיכוי שפרפור יחזור שוב. בשל כך נוטנים טיפול מניעתי כמו Procor או סוג אחר של תרופות.תבקשו מרופא משפחה לשנות את הטיפול אם ניתן.

אמי בת 72 עברה לפני כשבועיים ניתוח מעקפים,מספר ימים אחרי הניתוח עברה החייאה מלאה במחלקת האשפוז ,שבה לטיפול נמרץ,התייצבה וכבר שוחררה לביתה. היא סבלה מדופק מהיר (פרפור פרוזגורים ) ויוצבה באמצעות פרוקור (שכלל ארוע ברדיקרדיה). בשחרור הנחו אותנו לטיםול תרופתי חדש גם פרדקסה 3 כדורים 200מ"ג ליום וגם פרוקור 150 מ"ג (גם תרופה חדשה ) הרוקח אמר לי שהשילוב הבין תרופתי בין שתי התרופות האלו הוא בעייתי. אשמח לתשובנ דחופה בעניין. אגב מטופלת בתרופות נוספות לסכרת ול.ד. מצב רשימה

1. בשל מורכבות המקרה ממליץ בחום להפנות את השאלות לרופאים המטפלים (משפחה, מנתח, קרדיולוג) 2. באופן כללי ניתן לתת פרוקור יחד עם פרדקסה. שילוב מקובל, הרבה חולים מקבלים. 3. בשאלה צוינו מינונים ממש לא נכונים. אני מניח שזאת טעות בכתיבה, אבל שוב מדגיש חשיבות דיון עם האופאים המטפלים (ןלא עם הרוקח)

תודה דוקטור ,קבענו תור לקדריולוג לעוד שבןעיים . זה המינונים פרדקסה 150 מ"ג 1× פעמיים ביום פרוקור 200 מ"ג 1×3 פעמים ביום