דואודארט או אבודארט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

09/04/2015 | 13:38 | מאת: שאולי

ד"ר חתומי שלום, בן 66 סובל מערמונית מוגדלת , נוטל דואודארט קרוב לשנתיים ,תוצאה - שיפור ניכר ביותר והורדת PSA לפחות מ-4 . עם זה , חושש שהטמסולין שבתרופה מוריד לחץ דם וכן פוגע מאוד בפליטת הזרע . מבקש לדעת עם יש צורך ברכיב הטמסולין או ניתן להסתפק באבודארט בלבד ? תודה רבה שאולי

שלום רב, הטמסולין תפקידו לשפר את הזרימה.אכן יכול להרודי ל"ד ואת השפיכה. אבודרט- תפקידו להקטין את הערמונית. אלו שתי תרופות במנגנונים שונים, שלרוב הטיפול המשולב שלהן (דואודרט) נותן את ההטבה המיטבית בריקון השתן. אתה יכול לנסות לקחת רק אבודרט ולראות אם זה משנה משהו. לפעמים אפשר לקחת במקום טמסולין תרופה אחרת מאותה קבוצה כמו קסטרל/אלפו-קל, שאולי תעזור בריקון עם פחות תופעות לוואי. פנה לאורולוג שלך להתייעצות וקבלת מרשמים.

13/04/2015 | 23:57 | מאת: שאולי

ד"ר חתומי שלום תודה , מה משמעות המילים שלך "להוריד ל"ד ואת השפיכה " ? תודה שאולי

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת