בדיקת PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

31/03/2015 | 12:10 | מאת: מרק

שלום רב, אני בן 42 בריא בד"ר , מקבלת רק תרופה להורדת לחץ דם. לפני 3 שנים עקב אריטרוציטים(10) בשתן ביצעתי US וגילו אבן קטנה בכיס השתן וגם ערמונית מוגדלת 58 סמ"ק. לאחר בדיקות אורולוג נאמר לי הכל תקין וחזרתי על בדיקת US וצילום בטן לאחר שלושה חדשים לא נמצא אבן וערמונית באותו גודל, שוב בבדיקה של אורולוג נאמר שערמונית תקינה. בדיקות PSA במהלך 3 שנים: 03.2011 - 1.17 06.2011- 1.39 06.2012 - 1.24 11.2013 - 1.09 לפנ כחודשיים בבדיקה תקופתית שוב נמצא אריטרוציטים בשתן (30). עשיתי US ללא אבנים ושוב גודל פרוסטטה 58 . בדיקת שתן חוזרת עדיין אריטרוציטים 30. PSA אתמול 1.48. אני קצת מודאג למה יש אריטרוציטים. האם יש סיבה לדאגה לגבי ערמונית ב-US עדיין בגודל 58 ו-PSA עלה? תודה,

שלום רב, רמת ה PSA תקינה ואין לך כרגע מה לדאוג מכיוונה. בקוטר כזה של ערמונית זה סביר לחלוטין. ואם אין לך הפרעות במתן השתן לגודלה של הערמונית אין משמעות. לגבי אריטרוציטים בשתן- יש המלצה לברר ממצא כזה בבדיקות שכוללת שתן לציטולוגיה, CT עם הזרקת חומר ניגוד וציסטוסקופיה. גם אם כל הבדיקות שעד כה ביצעת הן תקינות. גש לאורולוג המטפל שלך ודבר איתו על המשך הבירור.

01/04/2015 | 14:25 | מאת: מרק

שלום דר, תודה על תשובתך. למה ציטולוגיה האם יש חשד לממאירות בגיל שלי ואריטרוציטים 30, היה לי לפני כשבועיים אריטרוציטים 60 ובבדיקה אחרונה ירד ל 30. אני דואג בגלל זה. תודה רבה,

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת