אפשרויות ניתוח

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/04/2015 | 17:29 | מאת: שאול

שלום רב, בן 56 , נעניתי כאן היטב בעבר ועל כך תודתי! לאחר טיפול של יותר משנה בקסטרל 10 מג(טמסולין הביא לתופעות לוואי והופסק)התייצבתי על כ-2 קימות בלילה(נסבל) ועל תכיפות גדולה ביום(הרבה פחות נסבל, ממוצע אחת לשעה,כולל זמן התאפקות.)עברתי אורודינמיקה וציסטוסקופיה- הערמונית די קטנה אך חוסמת! אורולוג במרפאת חוץשל אחד מבתי החולים ממליץ על turp, אך ידוע לי מקריאה די מקיפה שעשיתי שיש גם ניתוח בלייזר מסוגים שונים, שנראה "ידידותי" יותר.(אינם מבוצעים באותו בית חולים). אשמח אם ניתן לסייע כיצד לקבל החלטה מושכלת(מובן שאיני מבקש המלצה על מנתח ספציפי). כמו כן הרופא בביה"ח העיר שלעיתים הניתוח אינו פותר את בעיית התכיפות, אך הבנתיאת דבריו רק כשיצאתי-והרי זו בעייתי העיקרית! התוכלי נא להבהיר זאת? עוד עניין- הרופא המליץ שבינתיים, עד שאחליט, אוסיף לקסטרל 2 כדורי פרמיקסון ביום. האם זה יכול להועיל, היש בכך סיכון? כמה זמן לנסות זאת? מתנצל שהארכתי קצת... תודה.

שלום רב, אם הנתי נכון למרות טיפול בחוסמי אלפא יש לך הפרעת ריקון שכל הערמונית מפריעה למרות שאינה מוגדלת. לפעמים שינוי תרופתי- למשל צתופסת אבודרט יכול לעוזר. אם באורודינמיקה אכן יש חסימה במוצא השלפוחית ניתוח יכול להטיב עמך.אם הבעיה היא ביכולת התרוקנות שלפוחית זה יותר מורכב. שיטת ניתוח TURP מאוד מקובלת באם מדובר בערמונית לא גדולה. לייזר ירוק היא אופציה שבארץ ניתנת לביצוע באופן פרטי בלבד עד כמה שידוע לי. בכל מקרה מה שחשוב הוא בחירת מנתח מיומן.עליך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת