גידול שפיר בערמונית או "שרירים חזקים מידי"?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/02/2015 | 13:04 | מאת: הי..

לחבר שלי יש בעיה בזקפה, הולך לשירותים הרבה בלילה והשתן מקוטע, האורולוג אמר שיש לו "שרירים חזרים מידי" בשלפוחית ונתן לו לשתות אומניק(טמסולוסין), שזה הבנתי לגידול שפיר בערמונית וגם התסמינים מתאימים..הרופא אמר שיקח את זה חודש ויחזור אליו..אז בעצם הרופא התכוון לגידול שפיר בערמונית? ומה קורה אחרי החודש?הוא יצטרך לחזור על הטיפול עוד במשך החיים? חבר שלי בן 35 זה צעיר בשביל ערמונית מוגדלת האם הוא בסיכון יתר למשהו?

שלום רב, טמסולין זו תרופה שעוזרת להרפיית שריר הסוגר ובכך להקל על תסמיני ההשתנה מהם סובל החבר שלך. אין לתרופה זו קשר לגודלה של הערמונית. רוב הגברים מעל גיל 50 סובלים מדרגה כזו או אחרת של הפרעה במתן השתן בשל הגדלה שפירה של הערמונית, שיכולה להפריע גם אם אינה גדולה משמעותית. כדאי שיבדק אצל האורולוג למעקב, אם התרופה עוזרת יש להמשיך אותה קבוע.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת