תוצאות בדיקת אולטרסאונד בערמונית כליות שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/03/2015 | 21:19 | מאת: יעקב

שלום ד"ר חתומי בן 57, לאחר תחושה של תכיפות במתן שתן נבדקתי ע"י אורולוג שבבדיקה גופנית הודיעני שהערמונית מוגדלת אך לא חשודה, בדיקת PSA - הראתה - 1.01 ונשלחתי לבדיקת אולטרסאונד. להלן הממצאים - כליות תקינות (מדלג על הפירוט), כיס השתן בעל מבנה תקין דופן לא מעובה ללא אבנים, מכיל לאחר שתי התרוקנויות שארית שתן מינימלית של 8 סמ"ק. בלוטת ערמונית מרקם אחיד בולטת קלות בקרקעית השלפוחית, נפח 60 סמ"ק. 5.4X3.7X5.7 אודה לך אם תבהירי לי בכמה הערמונית מוגדלת בהשוואה לגודל נורמלי ומה משמעות "בולטת קלות בקרקעית השלפוחית." בנוסף - קיבלתי מהאורולוג תרופה בשם- ALFUZOSINE שרופא המשפחה החליף ל סיאליס לאחר שהתלוננתי על דפיקות לב שנגרמו ע"י התרופה. שאלתי - האם לסיאליס יש את אותה השפעה? בתודה מראש

שלום רב, מה שאתה מתאר מבחינת הבידקות שעברת הוא בגדר הנורמה ותקין. לגבי טיפול בהפרעות מתן השתן- חוסמי אלפא, למשל אלפוזוסין- היא התרופה הראשונה לטיפול זה, ואם יש תופעות לוואי, למשל כמו מה שציינת ניתן להחליפה לתכשיר אחר. סיאליס אינה משתייכת לקבוצה זו אך נחשבת יעילה בהטבת מתן השתן באופן די דומה לחוסמי אלפא ואכן כדאי לנסות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת