בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/02/2015 | 14:38 | מאת: יצחק

האם מוכרת לך בדיקת שתן שמתבצעת בהדסה עין כרם, לאיבחון סרטן הערמונית?? הבדיקה אמורה לתת אינדיקציה למי שיש לו PSA חשוד, הומלצה לקרוב שלי לאחר ביופסיה חוזרת שבוצעה בגלל PSA שלא הפסיק לעלות(היה 12) ולאחר ביופסיה תקינה המשיך ל15. כפי ששמעתי הבדיקה אינה בסל. האם לדעתך בדיקה זו עדיפה על MRI? שגם יקר מאוד, אבל אולי כן בסל!?

שלום רב, אני מניחה שמדובר בבדיקת PCA3 בשתן, שמבוצעת בהדסה ואינה בסל כך שיש לשלם עליה באופן פרטי. גם היא, וגם MRI לצורך הענין יכולים לתת כיוון האם ביופסיה חוזרת הכרחית במקרה שיש המשך עלית PSA ולא נמצאה סיבה ממאירה בביופסיה. יש היום גם אפשרות לבדוק את הממצאים מהביופסיה הקודמת בשיטות שונות שיכולים לתת עוד מידע - למשל בדיקת אונקוטסט - שאף היא לא בסל ואף היא בתשלום פרטי. התייעץ עם האורולוג המטפל שלך.

22/02/2015 | 10:34 | מאת: יצחק

MRI כן בסל?? אם לא האם אחד מהם מאושר ע"י המשלים- שב"ן או הביטוחים הפרטיים?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת